CMK_banner_01.jpg

De muzikale Diamant

Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop heeft in het kader van 150 jaar Vroomshoop een tweetal populaire concerten gegeven.
De twee concerten waren heel bijzonder.

Naast het gedragen en vol gezongen Highland Cathedral werden een aantal bekende en imponerende liederen gezongen als Delilah of een uit de jaren '60 bekend geworden Sympathy. Ook het Conquest of Paradise en The Elephant Song en het Als het golft van De Dijk, stonden op het programma.Maar wat te denken van liederen die helemaal gewijd waren aan het karakter van het jubilerende dorp Vroomshoop. U moet hierbij denken aan nummers als Dorp naar mijn hart van oud-Vroomshoper Lubbert Adema en het speciaal voor dit Vroomshoopse evenement geschreven lied 150 jaar Vroomshoop van Hans Nieboer.
Het Mannenkoor werd ondersteund door een speciaal voor dit doel gevormd projectkoor bestaande uit 110 mannen uit Vroomshoop en wijde omgeving. De mannen van dit speciale projectkoor hadden de afgelopen maanden al enkele keren gerepeteerd onder de betrokken en enthousiaste leiding van de dirigent van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, Gezinus M. Veldman.

Gezinus Veldman, een echte Vroomshoper, is nationaal en internationaal alom bekend om zijn bijzondere kwaliteit als pianist. Daarnaast is Gezinus Veldman een zeer gewaardeerde muzikaal leider van een viertal mannenkoren, waaronder sinds kort het Groot Nederlands Mannenkoor in Woerden.

De muzikale gasten, die meewerkten aan deze concerten hebben allen betrokkenheid op Vroomshoop of de directe omgeving.
Marleen Bronswijk-van den Brink, dwarsfluit;
Elise Reefhuis, synthesizer;
Anton Bonte, gitaar en mondharmonica;
Henjo Lemans, trompet;
Joost Visser, slagwerk;
Alexander Vlaar, viool
en natuurlijk Gezinus Veldman aan de vleugel.

Het Concert - De Muzikale Diamant

De concerten werden gegeven in het Gereformeerd Kerkelijk Centrum “Irene“ aan de Julianastraat te Vroomshoop op vrijdag 25 en zaterdag 26 september 2009.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het projectkoor tijdens een repetitie en enkele reactie`s van willekeurige zangers

 

IProjectleden tijdens repetities


Wat is zingen een feest!!!

 

“Geweldig! Ik heb nooit geweten, dat zingen in een mannenkoor zo mooi is”.

“Wat een dirigent! Zo muzikaal en zo gemakkelijk in de omgang met zoveel verschillende mannen. Ik kan me goed voorstellen dat jullie van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop wekelijks zo genieten in dat koor met zo'n dirigent”.

“Ik vind het heel mooi, maar moet wel een beetje wennen. Het gaat allemaal zo snel.”

“Wat mooi, wat mooi! Ik zie nu al uit naar de concerten. Wie weet, ga ik wel door met zingen in het mannenkoor”.

Zomaar een paar reacties van leden van het Projectkoor dat meewerkt aan een tweetal concerten met de naam “De Muzikale Diamant” van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop o.l.v. Gezinus M. Veldman op 25 en 26 september 2009 in het Gereformeerd Kerkelijk Centrum, Julianastraat in Vroomshoop.

De eerste repetitie van het projectkoor zit er al weer op. Na wat onwennigheid zitten de bijna 120 projectkoor mannen er al aardig in. Tijdens de tweede repetitie vulden 80 mannen van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop de rest van de oefenruimte op!
Verbazingwekkend dat na twee repetities zo uit volle borst en al zo harmonieus en gedisciplineerd gezongen wordt.

Gezinus Veldman, pianist en muzikaal koorleider, straalt een en al enthousiasme en tevredenheid uit. Hij begrijpt heel goed dat het voor sommige mannen even wennen is. Gezinus Veldman is er helemaal van overtuigd dat de concerten in het kader van 150 jaar Vroomshoop een geweldig feest worden.
Hij kan er nu al van genieten als straks het koor van ca 200 mannen samen met de andere muzikanten (slagwerk, trompet, fluit, gitaar, viool, synthesizer en mondharmonica) twee geweldige concerten geeft op vrijdag 25 en zaterdag 26 september 2009 .

Beide concerten beginnen om 20.00 uur. Entreekaarten in de voorverkoop kosten €7,00 en aan de zaal, indien nog voorradig, €9,00

De kaarten zijn te koop bij de leden van zowel het mannenkoor als ook het projectkoor en bij Bruna aan het Julianaplein te Vroomshoop en de Readshop, Brink 5 in Den Ham.