CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Ter ere van het 150 jarig jubileum van het dorp Vroomshoop heeft het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop twee keer een concert gegeven onder de naam: “De Muzikale Diamant”. Voor deze gelegenheid was ook een projectkoor gevormd van meer dan 100 mannen uit Vroomshoop en omgeving, die na een aantal intensieve repetities, met enthousiasme klank en kleur hebben gegeven aan deze twee concerten.

Bijna 25 mannen hadden de smaak zo te pakken, dat zij zich als lid van het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop onder de enthousiaste leiding van dirigent en pianist Gezinus M. Veldman, hebben aangemeld. Tijdens het kerstconcert in Daarlerveen waren veel nieuwe leden al actief.
Inmiddels hebben de mannen ook volop meegezongen tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert in de Hervormde Kerk te Den Ham.

Zingen is voor velen een plezierige ontdekking.Maar zingen in het Christelijk Mannenkoor is een feest.
En als Gezinus Veldman, zoals altijd, naast zijn grote muzikale kwaliteiten enthousiasme overbrengt, wordt zingen zelfs meer dan een feest.

Het wordt een muzikale beleving voor mensen, die nooit hebben vermoed dat muziek maken zoveel rust, ontspanning, humor, sfeer, discipline en gezelligheid brengt.
Zingen doe je met je stembanden; vanzelfsprekend!! Maar zingen doe je ook met je hart.

De meeste nieuwe leden vertelden vlak voor het Nieuwjaarsconcert in Den Ham iets over hun ervaringen. De een was jaren geleden al eens lid van het koor geweest. Maar door verhuizing had hij moeten bedanken. Inmiddels is hij weer verhuisd naar Hardenberg en koos met overtuiging voor het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.

Anderen hebben ontdekt dat het samen zingen zo iets geweldigs is, dat je op de repetitieavonden op donderdag gewoon niet meer thuis kunt blijven. Zelfs voetbalwedstrijden kunnen hen niet van het zingen afhouden.
De een vindt het prachtig om geestelijke liederen te zingen; de ander vindt klassieke muziek mooier en een derde beleeft veel aan eigentijdse muziek.
Voor allen is een plaats bij het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.

De een geniet van de kwaliteiten van de pianist; de ander van de leidinggevende mogelijkheden die de dirigent in zich heeft en weer een ander voelt zich thuis omdat de mannen die in zijn buurt staan hem goed opvangen. Want zingen leer je niet op een avond. Beter zingen betekent ook discipline, goed luisteren naar elkaar en vooral kijken naar de dirigent.

En als je dan ook nog na een concert heel mooie reacties vanuit het publiek hoort wordt je alleen maar blij!

Zingen is een hartverwarmende muzikale beleving!!