CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Gerrit Jansen en Klaas Dragt bij Delta FMWoensdag 1 september kregen Gerrit Jansen en Klaas Dragt de mogelijkheid in het programma Kerklokaal van Delta FM aan interviewer René Klunder  iets te vertellen over de activiteiten van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Dit programma Kerklokaal wordt iedere woensdagavond uitgezonden van 19  tot 20 uur.

Klaas benutte deze gelegenheid door de luisteraars attent te maken op het Glazen Café Concert, dat het mannenkoor op 20 december zal geven. De opbrengst van dit concert waaraan Gezinus Veldman, Anton Bonte, Joost Visser en Dick Kremer belangeloos meewerken, is bestemd voor het Glazen Café, dat is afgeleid van de landelijke actie Het Glazen Huis.

 Daarbij is het de gewoonte dat diskjockeys zich een aantal dagen zonder voedsel opsluiten in een glazen café of huis, waarbij luisteraars tegen betaling verzoeknummers kunnen laten horen. Het ingezamelde geld gaat naar het Rode Kruis. In Vroomshoop vindt deze actie plaats in en rondom café Kremer. Ook het mannenkoor werkt dus mee, en net als tijdens de Muzikale Diamant in 2009 worden ook nu weer alle leden van het Projectkoor uitgenodigd om mee te doen. Uiteraard zijn ook andere mannen van harte welkom. Het wordt weer een geweldig feest, en de tijdsinvestering is gering, namelijk slechts één middag. Aanmelden kan bij ieder lid van het koor, en sowieso bij Klaas Dragt, tel. 0546-642191, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gerrit Jansen kreeg de kans onze mooie cd Via Dolorosa aan te prijzen en te laten horen. En zo klonken de titelsong Via Dolorosa en het gedragen In Goddelijk licht door de Twenterandse ether. Gerrit merkte op dat de cd niet alleen rondom de passietijd fijn is om naar te luisteren, maar dat er ook andere momenten in het jaar kunnen zijn, waarop er behoefte kan zijn aan bezinning of aan een stil moment voor jezelf. Daarbij kan het luisteren naar de muziek op deze cd dan bijzonder behulpzaam zijn.
Gerrit beschreef hoe succesvol in het vroege voorjaar van 2010 de opnames in de hervormde kerk waren verlopen, samen met de solisten Leonie van Eldik (hobo), Frank Kaman (orgel), Ard Kamphuis (bariton) en Gezinus Veldman (dirigent en piano). Hij vertelde ook dat het concert op Stille Donderdag echt een hoogtepunt in het jaar is, niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor de leden van het koor. De sfeer die dan ontstaat in de hervormde kerk is echt ontroerend mooi.
De cd met liefst 22 nummers kost maar € 15,- en is verkrijgbaar bij de leden van het koor, en in de periode rondom Pasen ook bij Bruna en Entjes in Vroomshoop, en Readshop in Den Ham. Van harte aanbevolen!

Enkele foto's zijn te bekijken in het fotoalbum