CMK_banner_04.jpg

Concerten

Voorstelling 11 en 12 van De Winterkraaien

Het lijkt wel een never ending story, het verhaal van De Winterkraaien. Want op 8 en 9 februari werkten wij mee aan alweer de 11e en 12e voorstelling, deze keer weer in theater Het Punt te Vroomshoop. De vier voorstellingen in de Voorveghter en de acht in Het Punt trokken samen al bijna 4000 bezoekers, een ongekend succes.

Onze dirigent leidde ons mannenkoor, solist Nanco de Vries en bugelist Geerhard Abma succesvol door de voorstelling, en vertelster Thea Kroese wist opnieuw de zaal muisstil te krijgen. De fraaie filmbeelden met de voice-over van ons koorlid Henk Nieboer ondersteunden en versterkten het karakter van de voorstelling. Deze combinatie van zang, muziek, film en voordracht blijkt velen bijzonder aan te spreken.

De aanhoudende belangstelling is voor de organiserende Stichting Levend Vroomshoop aanleiding om weer een nieuwe wachtlijst aan te leggen voor mogelijk 1 of 2 voorstellingen in het najaar 2018.  Al meer dan 200 belangstellenden hebben zich daarvoor gemeld. Wie ook een voorstelling wil meemaken en beleven, kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen naar 0546-642191. De entreeprijs is € 18,50 incl. een fraai programmaboekje van 24 pagina’s. Ook het boek ‘De Winterkraaien’ kunt u op die manier bestellen en kost € 12,00.

Een kleine impressie: https://youtu.be/qrQsaW6PTbY

 

Meer dan 1000 bezoekers bij Nieuwjaarsconcerten in Den Ham en Vriezenveen

De beide Nieuwjaarsconcerten in Den Ham en Vriezenveen trokken samen meer dan 1000 bezoekers. Dat had vast ook te maken met de aanwezigheid van ons projectkoor, Het Groot Twenterands Vrouwenkoor. Daar zijn we blij mee, en trots op.

Na ons Nieuwjaarsconcert in Den Ham op 13 januari besloten we, gezien de grote belangstelling daar, op 26 januari op herhaling te gaan in Vriezenveen. En ook bij de Grote Kerk stonden de bezoekers vóór zeven uur al aan de kerkdeuren te rammelen. Toen de kassadames een kwartier vroeger dan de bedoeling was de deuren openden was het net of er een lawine over hen heen kwam: de bezoekers golfden binnen. De volgende opgave was hen nog even uit de kerkzaal zélf te houden, waar ons koor de zingende opkomst nog repeteerde; dat lukte maar ten dele. Maar eindelijk mocht iedereen de kerk in en al snel keken wij koorleden tegen een volle kerk aan, en ook de galerijen waren flink bezet.

Nadat onze welbespraakte voorzitter de avond had geopend, startten we, geheel volgens de traditie met De Zegenbede. Aansluitend stond een nieuw lied op het programma: het breed gezongen Lied voor de hulpelozen. Nóg breder en nóg machtiger klonk daarna het bekende Grote God wij loven U, samen met het Groot Twenterands Vrouwenkoor. Ook een orkaan van geluid was het Kyrie-Gloria, dat zelfs achtstemmig door de kerkzaal klonk.

Onze eigen koorsolist Albert Wessels had een belangrijk aandeel in dit concert, evenals het trompetduo Arjan en Edith Post. De begeleiding door dirigent Gezinus Veldman was zoals altijd weer van hoge kwaliteit.

Het Vrouwenkoor, ook in Vriezenveen massaal aanwezig, had een eigen stuk ingestudeerd, namelijk This is my song van Abba-zanger Benny Anderson. Gelukkig mochten we als mannen ook nog een deel voor onze rekening nemen. Ook in The linden tree vervulden de dames een belangrijke rol.

De mooie muzikale avond eindigde feestelijk met Sierra Madre en Heal the world van Michael Jackson. En ook in Vriezenveen vlogen de complimenten ons na afloop om de oren. Dus wie weet tot een volgende keer!

We gaan op herhaling in Vriezenveen

 

 

 

 

 

 

 

Ons Nieuwjaarsconcert op zaterdag 13 januari in de Hervormde kerk te Den Ham was compleet uitverkocht, met ruim meer dan 600 bezoekers. Dat kwam ongetwijfeld ook, omdat we werden vergezeld door een projectkoor van bijna 150 zingende dames, dat we nogal ambitieus het Groot Twenterands Vrouwenkoor hebben genoemd. En dat is maar goed ook, want we hebben besloten met het Nieuwjaarsconcert op herhaling te gaan en wel op vrijdagavond 26 januari in de Grote kerk te Vriezenveen. Ook deze locatie leent zich uitstekend om zo’n groot koor onder te brengen, en bovendien is een flink deel van het Vrouwenkoor afkomstig uit Vriezenveen. Redenen genoeg ook daar dit concert te laten klinken.

Het concert in Vriezenveen begint op 26 januari om 20.00 uur. Kaarten vooraf kopen is niet nodig, u kunt gewoon bij de ingang betalen. De entreeprijs bedraagt € 10,-, kinderen tot 12 jaar € 5,-. Daar ontvangen de bezoekers ook het programmaboekje. Reserveren mag trouwens ook door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met 0546-642191. 

Het Nieuwjaarsconcert in Den Ham was voor meer dan 600 bezoekers weer een feest op mee te maken. De zangers en zangeressen schotelden het talrijke publiek een prachtig concert voor. Onder leiding van dirigent Gezinus Veldman en met medewerking van het trompetduo Arjan en Edith Post en koorsolist Albert Wessels kwam een breed repertoire langs, zoals een bijzondere versie van ‘Grote God wij loven U’, maar ook het Zigeunerkoor en het Slavenkoor van Verdi. Ook ontroerende liederen zoals ‘Give me my song’ van de oud-Abba muzikant Benny Anderson en ‘The Linden Tree’, bekend van Tom Parker stonden op het programma. Het concert werd feestelijk afgesloten met ‘Sierra Madre’ en ‘Heal the world’ van Michael Jackson. 

Indrukwekkende Winterkraaien

En opnieuw trokken de 9e en 10e voorstelling van De Winterkraaien twee volle zalen en was het publiek muisstil. Je kon de spreekwoordelijke speld horen vallen als vertelster Thea Kroese haar gloedvolle verhalen vertelde over het leven en de dood van zeven winterkraaien, over de zware omstandigheden waarin zij en hun gezinnen moesten leven rondom 1900. En opnieuw viel na afloop meermalen het woord ‘indrukwekkend’, waarmee bezoekers probeerden te beschrijven hoe men de voorstelling had beleefd, had ondergaan.

Na vier optredens in Het Punt, en daarna vier keer in theater de Voorveghter in Hardenberg, organiseerde de stichting Levend Vroomshoop nu weer twee voorstellingen in de thuishaven, theater Het Punt te Vroomshoop. En behalve Thea was ook weer aanwezig Geerhard Abma, die op zijn bugel het publiek tot ontroering bracht. In plaats van Nanco was deze keer zijn broer, bariton-bas Hans de Vries van de partij, die met al zijn enorme (internationale) ervaring het een voorstelling vond om nooit te vergeten. De gedragen stem van de voice-over tijdens de verstilde filmbeelden was afkomstig van ons koorlid Henk Nieboer.

Natuurlijk was ons eigen mannenkoor aanwezig, dat met een record aantal koorleden een prachtige en krachtige bijdrage mocht leveren. En het geheel stond onder leiding van onze dirigent Gezinus Veldman, die alle muziek schreef voor deze theaterproductie, en die er met toepasselijke pianomuziek voor zorgde dat beeld en geluid, zang en muziek tot een samenhangend geheel werd gesmeed.

Ook na 10 keer is het nog steeds een groot genoegen aan deze Winterkraaien mee te werken. En het lijkt nog niet voorbij, want het zou niemand verbazen als op 8 en 9 februari De Winterkraaien opnieuw te horen zijn in Het Punt te Vroomshoop. Belangstellenden kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Najaarsconcert mooi muzikaal feest

Ons Chr. Mannenkoor Vroomshoop hield op zaterdag 14 oktober zijn Najaarsconcert in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. In een goedgevulde kerk kregen de bezoekers een concert voorgeschoteld, dat onder leiding van onze dirigent en pianist Gezinus Veldman weer klonk als een klok. Dat was mede te danken aan het strijkorkest Libero uit Zwolle. Daarin spelen ook violist Hrayr Ter-Sargsyan en cellist Noam Staal die beiden al eerder met het mannenkoor optraden en die ook deze avond een solo ten beste gaven.  Slagwerker Joost Visser was van grote waarde bij enkele van de nummers. Vooral bij het openingsnummer Te Deum Laudamus en verderop in het programma Hymn to the Fallen was dat heel goed merkbaar. Ons koorlid en koorsolist Albert Wessels ontroerde met enkele stukken; bij Panis Angelicus en Ave Maria liet hij zijn klasse horen. Gezinus Veldman toonde in zijn pianospel weer zijn uitzonderlijke kwaliteiten, zoals in de Turkse mars Rondo alla Turk.

Het mannenkoor was goed op dreef. In bijvoorbeeld The mansions of the Lord kwam de overweldigende kracht van het koor goed tot uiting. Dat het koor ook grote Latijnse kerkmuziek aankan, bleek wel bij de Messe no.5 van Gounod. In het bekende Das Morgenrot bleek het koor over veel dynamiek te beschikken. Met het nummer Anthem uit de musical Chess zorgden koor, orkest en slagwerk voor een prachtig einde van dit muzikale feest. De samenwerking met het orkest bleek een gouden greep.

We gaan niet stilzitten de komende tijd, want in november vervult het koor een belangrijke rol bij twee theatervoorstellingen De Winterkraaien in Het Punt te Vroomshoop. Beide voorstellingen zijn uitverkocht, en er is al weer een flinke wachtlijst, waarvoor belangstellenden zich kunnen melden bij de organiserende Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op 13 januari hebben we ons jaarlijkse Nieuwjaarsconcert in de dorpskerk te Den Ham, waaraan deze keer een groot vrouwenprojectkoor zal meewerken. Liefst 140 dames hebben zich hiervoor al aangemeld, maar er is nog ruimte voor enkele liefhebbers. Mail daartoe met ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.