CMK_banner_04.jpg

Laatste nieuws

De WinterkraaienDe 7e en 8e theatervoorstelling van De Winterkraaien op donderdag 16 maart en vrijdag 17 maart in een volgepakte Voorveghter te Hardenberg waren opnieuw een groot succes. De theatervoorstellingen met vertelster Thea Kroese, bariton Nanco de Vries en Geerhard Abma op bugel trokken opnieuw heel veel publiek, ook uit de verre omtrek. Dat had ongetwijfeld ook te maken met de bijdrage van ons mannenkoor, onder de voortreffelijke leiding van Gezinus Veldman, die alle muziek schreef voor deze theaterproductie. 

Veel bezoekers van een uitverkochte Voorveghter reageerden na afloop met termen als ‘indrukwekkend’ en ‘ontroerend’. “Nog nooit zoiets moois meegemaakt”, zei een van hen.

Thea Kroese vertelt er maandagavond 20 maart over op RTV Oost in het programma 'Overijssel Vandaag', dat elk uur herhaald wordt.  RTV Oost is via Caiway te bekijken op kanaal 78.

Het mannenkoor gaat nu omschakelen naar twee geheel andere optredens, namelijk de Passiestondes in de RK kerk te Geesteren op 12 april, en in kerkelijk centrum Het Anker te Vroomshoop op 13 april. De beide Passiestondes beginnen om 20.30 uur, de entree is gratis, maar bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Vocaal februari-maart 2017De Winterkraaien krijgen overal aandacht en waardering. Vocaal, het blad van de KCZB (Koninklijke Christelijke Zangers Bond) besteedt er aandacht aan. Hoewel de redactie van dat blad de feiten niet helemaal juist weergeeft is duidelijk dat ook in dit landelijke blad deze theaterproductie opvalt. Met de rechtermuisknop kunt u in een nieuw tabblad de tekst leesbaar maken. Of druk wat langer op de foto op uw tablet of smartphone.

Thea Kroese kreeg Statenlid Anneke Beukers (PvdA) op bezoek die Thea een grote bos rozen overhandigde. Thea werd in het zonnetje gezet voor haar betekenis voor de streektaal en in dat kader ook voor haar rol in de theatervoorstelling De Winterkraaien. En in de waardering voor Thea wordt ook volop onze dirigent en ons koor betrokken. Lees hier het artikel dat Anneke Beukers aan dit thema wijdt. Een opvallende zin in het artikel: "Veel mensen die nog nooit in hun leven een schouwburg hebben bezocht, bevolken het theater om dit te mee te maken". Zo leveren ook wij een bijdrage aan het zelfbewustzijn van de bevolking in onze streek; trots zijn op je afkomst en trots zijn op wat we hebben bereikt.

Ook De Winterkraaien willen meemaken en beleven? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een plaats op de wachtlijst voor mogelijk een negende voorstelling.

Even inzingenZondagmorgen 19 februari droegen we ons steentje bij aan een oecumenische viering in verpleeghuis Het Meulenbelt in Almelo. Hoewel de voorbereiding niet helemaal van een leien dakje ging (een kaars viel om, meer koorleden dan stoelen, sommigen van ons aan de late kant) kwam alles op zijn pootjes terecht en hadden we onder leiding van pastor Fons Heerink een fijne dienst.

We startten met Jesus bleibet meine Freude, en later klonk ook het fraaie Dona nobis pacem door het restaurant van Het Meulenbelt. We eindigden met het zonnige Wait for the light to shine.


En dan is er koffie...Ook wijzelf hadden al een beetje de lente in het hoofd, want we hadden onze jasjes deze keer thuisgelaten en in plaats daarvan het gilet tevoorschijn gehaald. Koorlid Arend Gerritsen laat op zijn foto zien hoe dat er uit ziet. En ook toont hij aan dat zingen en koffie prima samengaan!

Artikel uit NoaberHet Nieuwjaarsconcert ligt inmiddels geruime tijd achter ons. Tijd om de blik weer voorwaarts te richten. We gaan eerst a.s. zondag meewerken aan een kerkdienst in verpleeghuis Het Meulenbelt te Almelo. Dat is altijd fijn om mee te maken. Samen met de aanwezige bewoners hopen we een mooie dienst te beleven.

Daarna richten we de aandacht op De Winterkraaien. Want over een maand is het al weer zover, de zevende en achtste uitvoering van De Winterkraaien in theater De Voorveghter te Hardenberg, op donderdag 16 en vrijdag 17 maart. Twee keer een uitverkochte zaal, dat is toch geweldig! Wie De Winterkraaien ook graag een keer wil zien kan mailen naar de organiserende stichting Levend Vroomshoop: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De uit Westerhaar afkomstige Sabine Uitslag schreef er een stukje over in het blad 'Noaber. Ook Sabine vond het geweldig ;-)
Met de rechtermuisknop kunt u in een nieuw tabblad de tekst leesbaar maken. Of druk wat langer op de foto op uw tablet of smartphone.