CMK_banner_04.jpg

Laatste nieuws

CD opname in Hervormde KerkHet Christelijk Mannenkoor Vroomshoop heeft onlangs een CD opgenomen. Het repertoire van deze nieuwe CD is muziek rondom de Passietijd. Op de donderdagavond voor Pasen organiseren de mannen van dit koor onder leiding van Gezinus Veldman al sinds vele jaren de welbekende ‘Passiestonde’. Uitgevoerd wordt dan een ingetogen programma van geestelijke muziek, passend in de tijd rond Pasen. Van dit programma is nu een CD opname gemaakt, die naar verwachting vanaf 1 april 2010 te koop is.

Lees meer...

Opname van de EO - Door de Wereld - Nel BenschopA.s zaterdag (13 februari) komt er een uitzending van het EO programma Door de wereld op tv waarin tevens opnamen zijn gemaakt bij het Chr. Mannenkoor Vroomshoop. Het programma besteed aandacht aan dichteres Nel Benschop die vijf geleden is overleden. Gezinus Veldman heeft een arrangement gemaakt op het gedicht van Nel Benschop. Het CMK Vroomshoop zingt dit lied, onder begeleiding van Gezinus Veldman.

Lees meer...

Ter ere van het 150 jarig jubileum van het dorp Vroomshoop heeft het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop twee keer een concert gegeven onder de naam: “De Muzikale Diamant”. Voor deze gelegenheid was ook een projectkoor gevormd van meer dan 100 mannen uit Vroomshoop en omgeving, die na een aantal intensieve repetities, met enthousiasme klank en kleur hebben gegeven aan deze twee concerten.

Lees meer...

Giro 555Tijdens de laatstgehouden repetitieavond op 21 januari 2010 van het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop keken de meer dan 100 mannen met plezier terug op het fantastische muzikale feest dat het Nieuwjaarsconcert in de Hervormde kerk in Den Ham was. Iedereen heeft geweldig genoten. Het publiek was meer dan enthousiast.

Maar op die laatste repetitieavond werd er ook aandacht gevraagd voor de verschrikkelijke ramp die het land en de inwoners van Haïti treft. Spontaan verzocht een van de leden om naast alle positieve geluiden over het Nieuwjaarsconcert ook te denken aan de mensen in Haïti. Wat zou het mooi zijn om onmiddellijk € 5,55 per lid over te maken op het rekeningnummer voor Haïti ! Alzo geschiedde. Alle 104 leden leggen € 5,55 in en het bestuur van het Christelijke Mannenkoor verdubbelt dit bedrag. Inmiddels is het totaalbedrag van € 1150,-- overgemaakt. Een hartverwarmend gebaar.