CMK_banner_03.jpg

Laatste nieuws

Nieuwjaarsconcert 2017"Wij als bassen en tenoren willen u dit laten horen: wij wensen u met elkaar een voorspoedig nieuwjaar!" Zo begint elk Nieuwjaarsconcert van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Want na het bijzonder succesvolle Kerstconcert samen met het Kerstvrouwenkoor vervolgt het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop zijn concertreeks met een stijlvol Nieuwjaarsconcert op zaterdag 14 januari in de Hervormde kerk te Den Ham. Het concert begint om 20.00 uur.

Dirigent en pianist Gezinus Veldman wordt deze keer terzijde gestaan door de internationaal bekende sopraan Elma van den Dool, de jonge violist Hrayr Ter-Sargsyan uit Vriezenveen en de eigen koorsolist Albert Wessels. 

Het Nieuwjaarsconcert begint traditioneel met het opkomen van het koor dat het publiek ‘De beste wensen’ toezingt. Het prachtige ‘Benedictus’ van Karl Jenkins staat op het programma, evenals het in dialect gezongen lied ‘Noar Oe kan ik hen’, maar ook een vlot gezongen ‘Muddy Water’ van Roger Miller en een traditional als ‘Sierra Madre’. Een bijzonder gevarieerd programma dus.

Kaarten (€ 10,00 in de voorverkoop, € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar) zijn verkrijgbaar bij de Readshop in Den Ham en de Bruna in Vroomshoop. Reserveren kan ook per mail of telefonisch: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0546-642191. Aan de kerk is de entree € 12,50. 

overhandiging cadeauNa een bijzonder geslaagd Kerstconcert samen met het Kerstvrouwenkoor (waarover later nog meer), begonnen we op de zaterdagmiddag voor kerst al weer aan de voorbereiding voor het Nieuwjaarsconcert op zaterdag 14 januari. Uiteraard werd er teruggeblikt op het Kerstconcert en ook al een beetje op alles wat we het bijna voorbije jaar hebben gedaan. Maar er werd natuurlijk ook en vooral serieus gerepeteerd. Tot half vier dan, want ineens ging de deur open en kwam er een grote delegatie van het Kerstvrouwenkoor al zingend binnenwandelen. De dames bleken een toespraak én een cadeau voor onze dirigent te hebben!

Nog eenmaal samen met het KerstvrouwenkoorNa zijn dankwoord kon het niet anders of er moest opnieuw samen gezongen worden. Een kwartier lang maakten we een kleine reprise mee van ons Kerstconcert en beëindigden we samen niet alleen deze repetitie maar ook dit prachtige zangjaar met het Stille Nacht

(Foto's: Loes Lievers)

Overhandiging bedragOp zaterdag 19 november zongen het Glazen Café Projectkoor en het Chr. Mannenkoor Vroomshoop samen voor het allerlaatste Glazen Café. 

Een groot projectkoor van 80 mannen en ook zo'n 80 leden van het mannenkoor maakten er die middag onder leiding van Gezinus Veldman en met medewerking van basgitarist Evert Oldenhuis en Rogier Bonte op slagwerk een geweldig muzikaal feest van in kerkelijk centrum Irene. Alle zangers en ook de bezoekers van het concert droegen daarnaast ook financieel bij aan dit concert. Namens het mannenkoor mochten John de Vries en Klaas Dragt afgelopen vrijdag 23 december de opbrengst van dit concert bekendmaken in het Glazen Café te Vroomshoop. Het bleek te gaan om het fantastische bedrag van € 2250,-.

Het geld is bedoeld om sterfte bij kinderen als gevolg van longontsteking tegen te gaan. We mogen als koor trots zijn dat we ook op deze manier meewerken om de wereld beter en mooier te maken. Alle gevers hartelijk dank!

Het Kerstconcert van vandaag, 22 december, is totaal uitverkocht. We hopen vanavond liefst 600 bezoekers te verwelkomen. Het betekent dat we mensen zonder entreekaart of zonder reservering helaas geen toegang meer kunnen verschaffen. Niet getreurd, op zaterdagavond 14 januari is het mannenkoor weer in Den Ham, dan met een sprankelend Nieuwjaarsconcert!