CMK_banner_04.jpg

Laatste nieuws

papier hier!Ook in de vakantietijd staat de leden van ons koor paraat om uw oud papier in ontvangst te nemen. Elke eerste zaterdag van de maand tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u uw oud papier naar onze tijdelijke containers brengen op de parkeerplaatsen bij de Jumbo (Linderflier) en bij fysiotherapie De Haere (Vogelkers). Onze mannen helpen u graag het papier uit de auto te dragen. Sommigen brengen het papier ook per fiets, met de kruiwagen of de bolderkar, alles is welkom!

Het mannenkoor beschikt daarnaast ook over twee vaste papiercontainers. De ene staat al sinds jaar en dag op het terrein van de Larcom, achter de brandweerkazerne, Karel Doormanstraat 5. Deze is beschikbaar tijdens werktijden (niet in de bouwvakvakantie en kerstvakantie). De tweede vaste container staat op de parkeerplaats van Expert Berkhof, aan de Tonnendijk. Deze container (die voorbij het hek staat) is bereikbaar tijden de winkeltijden (ook op zaterdagen).

Dankzij de inzameling van oud papier is het mannenkoor in staat mooie concerten te houden. Zo organiseert het koor op zaterdag 14 oktober een Najaarsconcert in kerkelijk centrum Irene, waarbij het koor terzijde wordt gestaan door een strijkorkest van liefst 14 personen. Belangstellenden kunnen zich nu al opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191.

het verhaal achter het papierOnze regionale krant Twentse Courant Tubantia besteedde er nog een leuk artikel aan. Op de foto zie je onze koorleden Henk van den Brink (2e tenor) en Henk van Leusen (1e tenor). Klik op de foto's met rechtermuisknop en 'open afbeelding in nieuw tabblad'. Of klik hier!

Het mannenkoor is op vakantie. De stemmen staken, al is het maar tijdelijk. De accu wordt weer opgeladen voor een nieuw seizoen, dat op 7 september begint met een eerste repetitie in onze thuislocatie, de grote zaal van kerkelijk centrum Irene. 

De week erna mogen we meteen al weer in actie komen bij een kerkdienst in de Weemelanden in Vriezenveen. En daarna maken wij ons op voor een groots Najaarsconcert met daarbij het omvangrijk strijkorkest Libero, op zaterdag 14 oktober in Irene. Op 23 en 24 november werken we mee aan de 9e en 10e opvoering van de theatervoorstelling De Winterkraaien in Het Punt te Vroomnshoop. Er is al weer een forse wachtlijst voor een 11e keer; meldt u dus snel aan als u de voorstelling ook wilt zien. En dan sluiten we het eerste deel van ons winterprogramma af met een spetterend Nieuwjaarsconcert op 13 januari in de dorpskerk te Den Ham. We worden daarbij vergezeld door een groot vrouwenkoor van nu al 100 dames. Wil je ook meedoen, heel graag!

We kijken ook even terug op wat achter ons ligt: in mei een concertreis naar Gent met een deel van ons koor, in april twee Passiestondes in Geesteren en Vroomshoop, in maart twee Winterkraaien in de Voorvegher in Hardenberg, in februari een kerkdienst in het Meulenbelt te Almelo, in januari ons Nieuwjaarsconcert met Elma van den Dool in Den Ham, en ook een kerkdienst in Vroomshoop vanwege de oprichting van de Protestantse Gemeente te Vroomshoop.

Nu dus eerst even op vakantie. We zouden het heel mooi vinden als wij met onze 100 koorleden ná de vakantie opnieuw nieuwe leden mogen begroeten. We beginnen op donderdagavond 7 september om 19.45 uur weer met onze wekelijkse repetities in k.c. Irene. Een mooi moment om in te steken. Goede kans dat je al snel kunt meedoen bij al onze prachtige concerten. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0546-642191. Je wordt met applaus begroet!

Wij wensen u allen een mooie zomervakantie, en graag weer tot ziens en horens bij een van onze concerten!

Nou daar kan Erik van Laar over meepraten. Erik is nu een half jaar lid van ons koor. Ja… hij ging wel vaak naar een concert van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, en soms naar een kerkdienst waar het koor aan meewerkte, maar lid van een mannenkoor worden? Het zat er bij Erik niet in. Nee, de voetbal in Vroomshoop dat interesseerde hem veel meer. En als je elke dag als bouwvakker 'over ver' moet werken, heb je ’s avonds niet zo’n 'wille' meer om de hele avond strak te moeten opletten om tonen van muziek te leren zingen. Nee, Erik werd lid van de Supportersvereniging van de Vroomshoopse Boys. Werd daar bestuurslid. En dat vond hij meer dan genoeg. 

Maar wat gebeurde? Op de voetbal ontmoette Erik nog al eens Jan de Ruiter. Laat Jan nou ook lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop geweest zijn! “Erik man, je kunt vast wel zingen. Waarom word je geen lid van het Mannenkoor in Vroomshoop? ’t Is zo leuk daar; ’t is vast wat voor je!” Nee, Erik was liever thuis. 

Toen begon de familie zich te roeren.  Ome Frits van Laar, ome Jan van Laar, ome Rits van der Woude en neef Albert Wessels. De meest indrukwekkende leden van het koor begonnen aan Erik van Laar te trekken. En toen kwam het projectkoor in december 2016 voor de laatste keer in beeld voor het Glazen Café in Vroomshoop. En Erik kon de verleiding van de hele familie niet meer weerstaan en deed mee met dit projectkoor. Hij vond het prachtig! En …hij werd lid van ons koor. 

Bijzonder bij hem is ook, dat hij net als de rest van de familie Van Laar, heel erg trouw aanwezig is op de repetities. En mooi dat hij het zingen vindt! En fijn dat hij de sfeer in het koor vindt. Vanaf het allereerste moment voelt hij zich meer dan thuis tussen de bassen van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. "Zoek maar een plekje", werd tegen hem gezegd en daar staat hij dan tussen de bassen om te genieten van de muzikale kwaliteiten en de vriendelijke omgang met de leden van de dirigent: Gezinus Veldman…….ook uit Vroomshoop. Waar de familie al niet goed voor is. Erik voelt zich welkom bij het koor met dank aan de familie!

Heracles stadionOok ons mannenkoor heeft zich ingespannen geld binnen te halen met de Rabobank Clubkas Campagne. Dat hebben we geprobeerd met een nieuwsbrief aan mensen die een of meerdere van onze concerten hebben bezocht.

Woensdagavond 31 mei werd in het Heracles-stadion de uitslag bekendgemaakt. De bestuursleden Bert Benus en Klaas Dragt hoorden daar dat ons koor het mooie bedrag van € 761,94 heeft binnengehaald, dankzij 240 stemmen die op ons koor waren uitgebracht. Alle stemmers hartelijk dank!

We gaan het geld besteden aan de aanschaf van podiumdelen, zodat ook de koorleden op de achterste rijen de dirigent goed kunnen zien.