CMK_banner_03.jpg

Laatste nieuws

Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop zit in een uitermate drukke periode. In korte tijd zijn er optredens in Hardenberg, Westerhaar, Bergentheim, Vroomshoop en Den Ham (geweest of op komst). Daartussendoor zijn er nog repetities samen met een mannenprojectkoor van 85 heren voor het Glazen Café Concert op zaterdag 19 november tussen 5 en 6 in Irene te Vroomshoop, en samen met een vrouwenprojectkoor van 120 dames voor een groots Kerstconcert op donderdag 22 december in de Hervormde kerk te Den Ham. 

Dan is het goed om midden in zo'n hectische tijd ook als koor een moment van bezinning te hebben, en dat was er afgelopen zaterdag 12 november. Wij mochten met ons koor bijdragen aan een kerkdienst in verpleeghuis De Weemelanden in Vriezenveen. Wij konden daar troostvolle en hoopvolle liederen zingen voor de bewoners van dit tehuis. De pastor bleek enigszins verrast door de grootte van ons koor maar gelukkig was hij ook tevreden over de kwaliteit ervan!

Wie het verhaal van de winterkraaien nog niet (voldoende) kent uit de voordrachten van Thea Kroese bij de theatervoorstellingen, kan zich laten bijscholen op 8 november a.s. in de bibliotheek te Ommen. Daar vertelt Gerrit Kraa het verhaal op zijn eigen manier. De avond wordt georganiseerd door de Ccoba, de 'culturele commissie Ommer bibliotheek activiteiten'. Klik hier: https://www.bibliotheekommen.nl/activiteiten/9-ccoba-presenteert-de-winterkraaien-van-aar-van-de-werfhorst-gerrit-kraa

Wie de theatervoorstelling wil zien en horen, kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks kaarten reserveren bij de Voorveghter in Hardenberg: http://www.voorveghter.nl/show/shows/item/257
Op vrijdag 17 maart 2017 wordt deze voor de zevende keer uitgevoerd, en de aanmeldingen stromen al weer binnen.

 

Er komt een zevende voorstelling van De Winterkraaien en wel op vrijdag 17 maart 2017 in Theater De Voorveghter te Hardenberg! De entreekaarten kosten € 17,50 per stuk incl. een fraai programmaboekje van 24 pagina's.

Belangstellenden kunnen voor kaarten contact opnemen met de Voorveghter (http://www.voorveghter.nl/show/shows/item/257) of mailen met de organiserende stichting: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2000 mensen zagen de voorstelling al en velen van hen waren uitermate lovend. Er hebben zich nu al weer meer dan 150 mensen gemeld!

 

Ons mannenkoor heeft het druk. Op vrijdagmiddag 28 oktober treden we samen met het Ommer Mannenkoor op in het Hervormd Centrum aan de Hoofdweg 166 te Westerhaar, om daar het Festival of One-ness kracht bij te zetten. Festival van de eenheid, samen één, 'dare to believe' is het motto van deze muzikale middag. Het programma begint om 15.30 uur, inloop vanaf 15.00 uur. Vrij entree!

Een week later, op zaterdagmorgen 5 november, start het kerstvrouwenkoor met de eerste repetitie. Liefst 130 dames hebben zich gemeld voor dit projectkoor, waarmee we een prachtig Kerstconcert hopen te verzorgen op donderdag 22 december in de hervormde kerk te Den Ham. Een groot gemengd koor van meer dan 200 stemmen zal dan voor u optreden. Kaartjes à € 8,00 zijn nu al te reserveren via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Aan de zaal bedraagt de entree € 10,-.

Ook op zaterdag 5 november, maar dan 's avonds vanaf 19.30 uur treden we op in De Hoeksteen te Bergentheim, waar we medewerking verlenen aan een Najaarsconcert van muziekvereniging Beatrix aldaar, dat haar 70-jarig jubileum viert. Een hele eer voor ons daaraan te mogen bijdragen. Beatrix wordt versterkt met de fanfare Semper Crescendo uit Langeveen.

Ons mannenkoor heeft het druk. Want niet lang daarna dient zich het volgende concert al weer aan, namelijk het Glazen Café Concert op zaterdag 19 november tussen 17.00 en 18.00 uur in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Ook dan worden we terzijde gestaan door een projectkoor, maar dan alleen mannen. Dit is een benefietconcert voor de actie Glazen Café in Vroomshoop (de opbrengst gaat via hen naar het Rode Kruis, om daarmee kindersterfte als gevolg van longontsteking tegen te gaan). De entree bedraagt € 5,- die naar het goede doel gaat.
Inmiddels hebben zich zo'n 60 mannen gemeld, maar een paar méér zou mooi zijn. De eenmalige repetitie begint 's middags om 1 uur, en wonder boven wonder, vier uur later zing je mee in een echt koor! Mail ons s.v.p. als je zin hebt om mee te doen.