CMK_banner_04.jpg

Laatste nieuws

Vocaal februari-maart 2017De Winterkraaien krijgen overal aandacht en waardering. Vocaal, het blad van de KCZB (Koninklijke Christelijke Zangers Bond) besteedt er aandacht aan. Hoewel de redactie van dat blad de feiten niet helemaal juist weergeeft is duidelijk dat ook in dit landelijke blad deze theaterproductie opvalt. Met de rechtermuisknop kunt u in een nieuw tabblad de tekst leesbaar maken. Of druk wat langer op de foto op uw tablet of smartphone.

Thea Kroese kreeg Statenlid Anneke Beukers (PvdA) op bezoek die Thea een grote bos rozen overhandigde. Thea werd in het zonnetje gezet voor haar betekenis voor de streektaal en in dat kader ook voor haar rol in de theatervoorstelling De Winterkraaien. En in de waardering voor Thea wordt ook volop onze dirigent en ons koor betrokken. Lees hier het artikel dat Anneke Beukers aan dit thema wijdt. Een opvallende zin in het artikel: "Veel mensen die nog nooit in hun leven een schouwburg hebben bezocht, bevolken het theater om dit te mee te maken". Zo leveren ook wij een bijdrage aan het zelfbewustzijn van de bevolking in onze streek; trots zijn op je afkomst en trots zijn op wat we hebben bereikt.

Ook De Winterkraaien willen meemaken en beleven? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een plaats op de wachtlijst voor mogelijk een negende voorstelling.

Even inzingenZondagmorgen 19 februari droegen we ons steentje bij aan een oecumenische viering in verpleeghuis Het Meulenbelt in Almelo. Hoewel de voorbereiding niet helemaal van een leien dakje ging (een kaars viel om, meer koorleden dan stoelen, sommigen van ons aan de late kant) kwam alles op zijn pootjes terecht en hadden we onder leiding van pastor Fons Heerink een fijne dienst.

We startten met Jesus bleibet meine Freude, en later klonk ook het fraaie Dona nobis pacem door het restaurant van Het Meulenbelt. We eindigden met het zonnige Wait for the light to shine.


En dan is er koffie...Ook wijzelf hadden al een beetje de lente in het hoofd, want we hadden onze jasjes deze keer thuisgelaten en in plaats daarvan het gilet tevoorschijn gehaald. Koorlid Arend Gerritsen laat op zijn foto zien hoe dat er uit ziet. En ook toont hij aan dat zingen en koffie prima samengaan!

Artikel uit NoaberHet Nieuwjaarsconcert ligt inmiddels geruime tijd achter ons. Tijd om de blik weer voorwaarts te richten. We gaan eerst a.s. zondag meewerken aan een kerkdienst in verpleeghuis Het Meulenbelt te Almelo. Dat is altijd fijn om mee te maken. Samen met de aanwezige bewoners hopen we een mooie dienst te beleven.

Daarna richten we de aandacht op De Winterkraaien. Want over een maand is het al weer zover, de zevende en achtste uitvoering van De Winterkraaien in theater De Voorveghter te Hardenberg, op donderdag 16 en vrijdag 17 maart. Twee keer een uitverkochte zaal, dat is toch geweldig! Wie De Winterkraaien ook graag een keer wil zien kan mailen naar de organiserende stichting Levend Vroomshoop: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De uit Westerhaar afkomstige Sabine Uitslag schreef er een stukje over in het blad 'Noaber. Ook Sabine vond het geweldig ;-)
Met de rechtermuisknop kunt u in een nieuw tabblad de tekst leesbaar maken. Of druk wat langer op de foto op uw tablet of smartphone.

Zondag 8 januari 2017 was een historische dag voor de Hervormde gemeente Vroomshoop en de Gereformeerde kerk Vroomshoop, want vanaf deze datum gaat men samen verder als Protestantse gemeente te Vroomshoop. Na 150 gescheiden te zijn geweest is na een lange en zorgvuldige voorbereiding nu de verbondenheid tot stand gebracht.  

In de ochtenddienst in kerkelijk centrum Irene werden 's morgens daartoe de benodigde handtekeningen gezet, en in de middagdienst in kerkelijk centrum Het Anker kreeg de nieuwe kerkenraad verder gestalte. Wij mochten met ons mannenkoor deze dienst opluisteren met enkele van onze liederen, zoals 'Noar Oe kan ik hen' en 'Wait for the light to shine', en ook door de samenzang te ondersteunen. Iedere keer valt weer op hoe blij en verrast de mensen zijn door onze bijdragen. Dat is mooi om te zien, en maakt ons ook weer blij. 

De foto's zijn van Loes Lievers.


Nieuwjaarsconcert

Zaterdag 14 januari is ons volgende concert alweer: ons Nieuwjaarsconcert in de Hervormde kerk te Den Ham, met niemand minder dan de landelijk bekende sopraan Elma van den Dool, de virtuoze violist Hrayr Ter-Sargsyan en last but not least onze eigen koorsolist, bariton Albert Wessels. De leiding is als gewoonlijk weer in handen van dirigent Gezinus Veldman, die ongetwijfeld ook weer zijn kwaliteiten als pianist ten toon zal spreiden.
Toegangskaarten á € 10 zijn verkrijgbaar bij de Readshop in Den Ham en de Bruna in Vroomshoop. Reserveren kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Aan de kerkzaal kosten de kaarten € 12,50.