CMK_banner_04.jpg

Laatste nieuws

rabobank clubkas campagneOok wij doen mee aan de Rabo Clubkas Campagne. En waarom dan wel? Welnu, hierom:

Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop is actief in Vroomshoop en ruime omgeving. Er worden/werden concerten verzorgd in o.a. Den Ham, Geesteren, Vriezenveen, Almelo en Bergentheim. Het koor werkte ook mee aan de theatervoorstelling De Winterkraaien met vier optredens in de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop en vier keer in theater De Voorveghter in Hardenberg. Ook boekte ons koor veel succes samen met projectkoren. Bijvoorbeeld voor het Glazen Café in Vroomshoop en een Kerstconcert samen met een Kerstvrouwenkoor.

Bij veel van die concerten hebben we dringend behoefte aan podiumonderdelen, opdat ook de achterste rijen van ons 100 man tellende koor de dirigent goed kunnen zien. De aanschaf daarvan kost circa € 4000,-. We hopen dat de leden van de Rabobank Noord en West Twente op ons willen stemmen. Dat zou ons tevreden stemmen, want dan kunnen we onze stemmen nog beter laten horen!

De Rabobank Noord en West Twente draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabo Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Van dinsdag 2 mei tot en met maandag 22 mei mogen klanten van Rabobank Noord en West Twente drie stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs, waarvan maximaal twee op dezelfde club. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van €125.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. Het zou fantastisch zijn als u stemmen geeft aan ons koor tijdens de Rabo Clubkas Campagne van Rabobank Noord en West Twente. Kijk voor meer info over de Rabo Clubkas Campagne op www.rabobank.nl/nwt  

De WinterkraaienDe 7e en 8e theatervoorstelling van De Winterkraaien op donderdag 16 maart en vrijdag 17 maart in een volgepakte Voorveghter te Hardenberg waren opnieuw een groot succes. De theatervoorstellingen met vertelster Thea Kroese, bariton Nanco de Vries en Geerhard Abma op bugel trokken opnieuw heel veel publiek, ook uit de verre omtrek. Dat had ongetwijfeld ook te maken met de bijdrage van ons mannenkoor, onder de voortreffelijke leiding van Gezinus Veldman, die alle muziek schreef voor deze theaterproductie. 

Veel bezoekers van een uitverkochte Voorveghter reageerden na afloop met termen als ‘indrukwekkend’ en ‘ontroerend’. “Nog nooit zoiets moois meegemaakt”, zei een van hen.

Thea Kroese vertelt er maandagavond 20 maart over op RTV Oost in het programma 'Overijssel Vandaag', dat elk uur herhaald wordt.  RTV Oost is via Caiway te bekijken op kanaal 78.

Het mannenkoor gaat nu omschakelen naar twee geheel andere optredens, namelijk de Passiestondes in de RK kerk te Geesteren op 12 april, en in kerkelijk centrum Het Anker te Vroomshoop op 13 april. De beide Passiestondes beginnen om 20.30 uur, de entree is gratis, maar bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Vocaal februari-maart 2017De Winterkraaien krijgen overal aandacht en waardering. Vocaal, het blad van de KCZB (Koninklijke Christelijke Zangers Bond) besteedt er aandacht aan. Hoewel de redactie van dat blad de feiten niet helemaal juist weergeeft is duidelijk dat ook in dit landelijke blad deze theaterproductie opvalt. Met de rechtermuisknop kunt u in een nieuw tabblad de tekst leesbaar maken. Of druk wat langer op de foto op uw tablet of smartphone.

Thea Kroese kreeg Statenlid Anneke Beukers (PvdA) op bezoek die Thea een grote bos rozen overhandigde. Thea werd in het zonnetje gezet voor haar betekenis voor de streektaal en in dat kader ook voor haar rol in de theatervoorstelling De Winterkraaien. En in de waardering voor Thea wordt ook volop onze dirigent en ons koor betrokken. Lees hier het artikel dat Anneke Beukers aan dit thema wijdt. Een opvallende zin in het artikel: "Veel mensen die nog nooit in hun leven een schouwburg hebben bezocht, bevolken het theater om dit te mee te maken". Zo leveren ook wij een bijdrage aan het zelfbewustzijn van de bevolking in onze streek; trots zijn op je afkomst en trots zijn op wat we hebben bereikt.

Ook De Winterkraaien willen meemaken en beleven? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een plaats op de wachtlijst voor mogelijk een negende voorstelling.

Even inzingenZondagmorgen 19 februari droegen we ons steentje bij aan een oecumenische viering in verpleeghuis Het Meulenbelt in Almelo. Hoewel de voorbereiding niet helemaal van een leien dakje ging (een kaars viel om, meer koorleden dan stoelen, sommigen van ons aan de late kant) kwam alles op zijn pootjes terecht en hadden we onder leiding van pastor Fons Heerink een fijne dienst.

We startten met Jesus bleibet meine Freude, en later klonk ook het fraaie Dona nobis pacem door het restaurant van Het Meulenbelt. We eindigden met het zonnige Wait for the light to shine.


En dan is er koffie...Ook wijzelf hadden al een beetje de lente in het hoofd, want we hadden onze jasjes deze keer thuisgelaten en in plaats daarvan het gilet tevoorschijn gehaald. Koorlid Arend Gerritsen laat op zijn foto zien hoe dat er uit ziet. En ook toont hij aan dat zingen en koffie prima samengaan!