CMK_banner_02.jpg

Laatste nieuws

Afgelopen repetitie doken in de pauze de leden van de Stichting Levend Vroomshoop op. Thea Kroese bedankte op typische winterkraaien-manier ons koor voor de geweldige bijdrage aan liefst zes voorstellingen van De Winterkraaien. Voorzitter Bert Dorresteijn van Levend Vroomshoop bracht voor alle koorleden boterkoek mee die door zijn echtgenote Freija hoogstpersoonlijk was gebakken. Een sympathiek gebaar dat zeer op prijs werd gesteld, gezien ook onderstaande ontboezeming van koorlid Benny Reiling:

Winterkraaien

Thea de intermediair tussen heden en verleden
Een Aalvanger van het andere geslacht
Wist door een bericht en een verhaal boeiend gebracht
De Winterkraaien nog een keer te laten herleven

Smakelijk en tastbaar waren de heerlijkheden
Een bedankje op hoog niveau van Levend Vroomshoop
Een trieste geschiedenis uit het verleden
Brengt ons saamhorigheid, bekendheid en nieuwe hoop

Zeven winterkraaien zijn van huis vertrokken
Het zevende optreden is al gepland
Zo zijn wij symbolisch ook betrokken
En is iedere winterkraai persoonlijk gekend 

En inderdaad, het is niet onwaarschijnlijk dat er een zevende voorstelling van De Winterkraaien komt. Voorzichtig wordt al de datum vrijdag 17 maart 2017 in de Voorveghter in Hardenberg genoemd. Liefhebbers kunnen zich al melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Glazen Caféconcert 2014Ons koor wil graag weer een benefietconcert geven voor het Glazen Café, een afgeleide van de actie Serious Request van het Rode Kruis. Dit jaar is het doel het tegengaan van kindersterfte door longontsteking. Het is de allerlaatste keer dat dit Glazen Café in Vroomshoop gehouden wordt, en daarom wil het koor graag in stijl afsluiten, bij voorkeur vergezeld van een groot en groots mannenprojectkoor.

Het concert wordt gehouden op zaterdag 19 november van 17.00 – 18.00 uur in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Op diezelfde middag zijn daaraan voorafgaande enkele korte, maar krachtige repetities gepland tussen 12.00 en 16.15 uur. Uit voorgaande Glazen Café edities bleek dat die formule dankzij onze dirigent Gezinus Veldman tot prachtige concerten leidde, waar de vele bezoekers enthousiast op reageerden. 

Wilt u ook meezingen? Héél graag! Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0546-642191. De inschrijvingskosten bedragen € 7,50 en komen volledig ten goede aan Het Glazen Café.  

Terug van weggeweest! Opgewekt begon het Chr. Mannenkoor Vroomshoop donderdagavond weer aan een nieuw zangseizoen. In ons 65e levensjaar (als koor dan) zijn we nog steeds springlevend en gaan we samen met onze dirigent Gezinus Veldman een druk, mooi, spannend en enerverend zangjaar tegemoet. Te beginnen op 30 september en 1 oktober, want dan gaan we voor de 5e en 6e keer meewerken aan de voorstelling De Winterkraaien, deze twee keer in theater de Voorveghter in Hardenberg. Vrijdag 30 september is al bomvol, begrepen we, en voor zaterdag 1 oktober schijnt er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar te zijn. Bel dus snel met de Voorveghter als je deze fantastische voorstelling nog wilt beleven en ondergaan.

Twenterand Zingt

Op 1 oktober vindt ook het Korenfestival 'Twenterand Zingt' plaats in Vroomshoop met liefst 30 deelnemende koren. Het betreft een initiatief van De Lionsclub Twenterand, met als doel geld in te zamelen voor de aanschaf van een zogenaamde tovertafel voor de Baalderborgvestigingen in Vroomshoop en Den Ham. Ons mannenkoor treedt 's middags om 13.20 uur op in kerkelijk centrum Irene, maar ook in Het Anker en in Het Punt wordt er door allerlei koren van diverse pluimage vol enthousiasme gezongen.

Daarna op 28 oktober een optreden in Westerhaar, op 5 november het Najaarsconcert in Bergentheim, samen met de 70-jarige muziekvereniging Beatrix aldaar. En alsof het maar niet op kan: op 19 november een benefietconcert met een mannenprojectkoor voor het allerlaatste Glazen Café in Vroomshoop (mannen gevraagd!) en op 22 december een groots Kerstconcert samen met een kerstvrouwenkoor van nu al meer dan 120 (jonge)dames. Maar er mogen gerust nog meer vrouwen meedoen.

Dus mannen en vrouwen: geef je op voor een van onze projectkoren: mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0546-642191.

Het mannenkoor is op vakantie. Behalve onze papierverzamelaars, want die staan ook in de vakantietijd op de eerste zaterdagochtend van de maand, weer of geen weer, tussen 9 en 12 uur bij de papiercontainers op de parkeerplaatsen bij fysiotherapie De Haere en de Jumbo/Lidl. Lukt het die ochtend niet, deponeer dan uw oud papier in onze twee vaste containers op de parkeerplaats van Expert Berkhof aan de Tonnendijk (open tijdens de winkeltijden), of de Larcom, tussen de brandweerkazerne en de studio van DeltaFM (open tijdens werkdagen). 

Het mannenkoor is op vakantie. Want na een enerverend seizoen moet de accu weer even worden opgeladen. In september 2015 een koorreis naar Diemelsee, waar de vriendschapsbanden met ons partnerkoor ‘Die Liedertafel’ uit Adorf weer werden aangehaald. In oktober een volkorenconcert, met een groot(s) mannenkoor van liefst 400 zangers in de dorpskerk in Den Ham, een december een sfeervol Kerstconcert in Daarle, in januari een stralend Nieuwjaarsconcert in Den Ham, daarna twee ingetogen Passiestondes in Geesteren en Vroomshoop, en als kers op de taart voor vier uitverkochte zalen in Het Punt te Vroomshoop de uitvoering van de theaterproductie De Winterkraaien.

Het mannenkoor is op vakantie. Om daarna weer volle kracht vooruit te gaan. Op 30 september en 1 oktober opnieuw De Winterkraaien, maar nu in de Voorveghter in Hardenberg. Er is nog maar een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar… Ook op 1 oktober een Korenfestival in Vroomshoop met 30 deelnemende koren, een initiatief van De Lionsclub Twenterand, voor het goede doel: De Baalderborgvestigingen in Vroomshoop en Den Ham. Daarna op 28 oktober een optreden in Westerhaar, en op 5 november het Najaarsconcert in Bergentheim, samen met de 70-jarige muziekvereniging Beatrix aldaar. En alsof het maar niet op kan: op 19 november een benefietconcert met een mannenprojectkoor voor het laatste Glazen Café (mannen gevraagd!) en op 22 december een groots Kerstconcert samen met een kerstvrouwenkoor van meer dan 100 (jonge)dames.

Het mannenkoor is op vakantie. Maar we zouden het heel mooi vinden als we ná de vakantie nieuwe leden kunnen begroeten. We beginnen op donderdagavond 1 september om 19.45 uur weer met onze wekelijkse repetities in k.c. Irene. Een mooi moment om in te steken. Goede kans dat je al snel kunt meedoen bij al onze prachtige concerten. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0546-642191. Je wordt (ook als het koud is in september) wárm ontvangen!

Wij wensen u allen een mooie zomervakantie, en graag weer tot ziens en horens bij een van onze concerten!