CMK_banner_01.jpg

Laatste nieuws

Ook de 13e en 14e voorstelling van De Winterkraaien, afgelopen donderdag en vrijdag in theater De Voorveghter in Hardenberg, waren weer compleet uitverkocht. En ook deze keer kwamen veel mensen ontroerd uit de theaterzaal, onder de indruk van deze anderhalf uur durende, melancholieke voorstelling. Voor ons mannenkoor iedere keer weer een bijzondere belevenis, te mogen zingen in deze theatersetting.

De combinatie van weemoedige filmbeelden, bijpassende composities van de hand van onze dirigent/pianist Gezinus Veldman, en de prachtige vertellingen door Thea Kroese in het dialect, trekt een heel breed publiek. Samen met ons mannenkoor Vroomshoop (85 koorleden deden mee!) en de solisten Geerhard Abma op bugel en baritonzanger Nanco de Vries ontstaat dan een gevarieerde muzikale avond waarvan de film en de verhalen over de winterkraaien ook een belangrijke onderdeel vormen.

De organiserende stichting Levend Vroomshoop overweegt een 15e voorstelling op een nog nader te bepalen plaats en datum, mits daarvoor voldoende belangstelling is. Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend op de wachtlijst laten plaatsen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar 0546-642191. Inmiddels hebben zich al weer 80 mensen gemeld.

 

Henri WesterinkVanaf april 2018 is Henri Westerink lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Jaren was hij actief in de Drumband en de Malletband van de Vroomshoopse Harmonie.  Maar ook heel lang was Henri wel gecharmeerd van de muziek van het mannenkoor. Geregeld bezocht hij concerten van het koor. En steeds weer boeide de muziek van het koor hem heel erg.

Henri’s vader, Gerrit Westerink en Henri’s oom Klaas Drenthen, zijn al weer jaren trouw en actief lid van het koor. Hun enthousiasme voor het koor was zeker aanleiding voor Henri om eens een keer mee te doen met een projectkoor voor het Glazen Café, waar het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop vaak actief bij betrokken was. Geweldig vond hij het meedoen aan zo’n evenement. Henri werd ook wel eens gevraagd om de beamer bij uitvoeringen van het koor te bedienen. En zo ontstond er een band met het koor.

Omdat Henri actief betrokken is bij het Kringloopbedrijf 'De Ketting' werd hij regelmatig door andere vrijwilligers bij de kringloop aangesproken om toch ook maar eens lid te worden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. John de Vries, Albert Wessels, Frits en Erik van Laar hebben er alles aan gedaan om Henri te doen besluiten toch maar lid te worden. En dat met heel veel plezier.  Henri is trouw in het bezoeken van de wekelijkse repetitieavond van het koor, net als z’n vader.  Ook daarin zo vader zo zoon dus! 

Hij is niet alleen getroffen door de manier waarop dirigent en pianist Gezinus M. Veldman muziek overbrengt op de leden van het koor. Maar hij is nog meer onder de indruk van de geweldige sfeer die hij ontmoet onder de leden van het koor. Henri Westerink vindt het heel mooi hoe hij is opgevangen in het koor. Hij geniet elke keer weer van een lekker pilsje samen met andere zangers aan de bar van het Kerkelijk Centrum Irene te Vroomshoop tijdens een pauze of na afloop van de repetitie. Dat zit dus wel goed met die Henri Westerink als lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.

En het mannenkoor is blij met Henri, die als bijna het jongste lid, (Albert Wessels is de jongste) is toegetreden tot de Orde van liefhebbers van het Mannenkoor. Het mannenkoor wenst Henri Westerink hartelijk welkom.

 

Net zoals veel andere verenigingen begint ook ons koor in september weer vol goede moed aan zijn repetities. Op donderdag 6 september is de eerste vanaf 19.45 uur in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Onderbroken door een prettige pauze duurt die tot 22.00 uur. Tussen de bedrijven door laat dirigent Gezinus Veldman zijn improvisatietalent horen op de piano, en alleen al daarom zijn de repetities altijd een feest.

Het 100 man tellende koor bereidt zich onder andere voor op twee Kerstconcerten in Papendrecht en Vroomshoop, en op een Nieuwjaarsconcert in Den Ham. Al ruim daarvoor werkt het koor mee aan de 13e en 14e voorstelling van De Winterkraaien in de Voorveghter in Hardenberg, op 1 en 2 november. Een bijzondere ervaring om als koor in een theateromgeving op te treden bij die succesvolle serie Winterkraaien.

We willen ons ledental graag op peil houden, dus mannen die van zingen houden worden met applaus begroet. En dan is er alle kans dat u al mee gaat zingen bij De Winterkraaien in november! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0546-642191. Of kom gewoon binnen lopen en sfeer proeven.

Het mannenkoor heeft vakantie, na een mooi seizoen met afwisselende concerten: In oktober 2017 een klassiek Najaarsconcert in kerkelijk centrum Irene, samen met strijkorkest Libero uit Zwolle. De 9e en 10e theatervoorstelling van De Winterkraaien in Het Punt te Vroomshoop in november 2017. In januari 2018 twee Nieuwjaarsconcerten in Den Ham en Vriezenveen, samen met het Groot Twenterands Vrouwenkoor, waar maar liefst 1000 bezoekers op af kwamen. Voorstelling nummer 11 en 12 van De Winterkraaien in februari 2019, opnieuw in Het Punt, en alweer uitverkocht. Twee Passiestonden in Geesteren en Vroomshoop in maart 2018. Een zomeravondconcert in het Bostheater in Ommen, samen met de mannenkoren uit Hoogeveen en Ommen, in juni 2018, waar zo'n 1200 mensen op de tribune zaten. Het was weer genieten dus. 

In september pakken we de draad weer op, want in november wachten de 13e en 14e voorstelling van De Winterkraaaien, deze keer in de Voorveghter in Hardenberg. Er zijn nog kaarten; mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . In december werken we mee aan een benefietconcert in Papendrecht (Zuid-Holland), en een week later hebben we ons eigen Kerstconcert in Irene te Vroomshoop. In januari uiteraard weer een Nieuwjaarsconcert in de hervormde kerk te Den Ham. En daar zal het wel niet bij blijven, is de verwachting. Als u van zingen houdt, kom dan 6 september naar onze eerste repetitie, want dan kunt u aan al deze concerten deelnemen! Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoewel het vakantie is, gaat de inzameling van oud papier gewoon door. U treft ons op zaterdagmorgen 4 augustus en 1 september tussen 9 en 12 bij de papiercontainers, die staan opgesteld op de parkeerplaats bij de Jumbo aan de Linderflier en bij de oude Rabobank aan de Wingerd. En u kunt altijd terecht bij onze vaste containers bij de Larcom (tijdens werktijden, maar niet tijdens de bouwvak) en bij Expert Berkhof (tijdens openingstijden van de winkel).

Ook voor u prettige vakantie en graag volgend seizoen tot ziens bij een van onze concerten!

Het was donderdagavond 21 juni topdrukte rondom kerkelijk centrum Irene in Vroomshoop, want het Chr. Mannenkoor Vroomshoop hield van 19.00 - 20.00 uur een open repetitie voor bewoners van de zorgcentra, maar in bredere zin voor alle ouderen in de gemeente Twenterand. We moeten eerlijkheidshalve wel vermelden dat de topdrukte vooral veroorzaakt werd door de vele wandelaars die meededen aan de Avondvierdaagse. En bovendien lag half Vroomshoop op de schop, vanwege de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen bij Irene en Het Punt. Dat zorgde voor lichtelijk chaotische taferelen. Maar gelukkig vonden de meeste busjes en auto's met hun passagiers de tijdelijke ingang van Irene. Eén busje had echter zijn inzittenden per ongeluk afgeleverd bij een andere kerk, maar met hulp van de chauffeur van Zorgaccent kwamen ook die mensen toch nog mooi op tijd bij Irene aan.

Het mannenkoor zette zijn beste beentje voor en schotelde de aanwezigen een mooi programma voor. Een aantal liederen die we al wat langer op het repertoire hebben, maar ook enkele die nog (beter) moeten worden ingestudeerd. Dirigent Gezinus Veldman zorgde ervoor dat het publiek volop bij de repetitie werd betrokken. Dat gold helemaal voor de medley die speciaal voor de bezoekers was voorbereid: Het dorp, Droomland, en de Amsterdamse grachten en tulpen werden uit volle borst meegezongen. We'll meet again klonk als laatste lied door de kerkzaal, en als het aan ons ligt, zullen we dat zeker doen. Dus wie weet tot volgend jaar juni!