CMK_banner_03.jpg

Laatste nieuws

Arjan en Edith PostOpnieuw heeft ons Christelijk Mannenkoor Vroomshoop meisjes en vrouwen uitgenodigd om gezamenlijk het Nieuwjaarsconcert op zaterdag 13 januari in de Hervormde kerk te Den Ham te verzorgen. Bijna 150 dames gaven aan die oproep gehoor. Dit Groot Twenterands Vrouwenkoor, met daarbij ook veel vrouwen van buiten de gemeente, zal samen met ons mannenkoor een sprankelend Nieuwjaarsconcert gaan brengen. Stelt u zich dat eens voor, een groot koor van meer dan 230 stemmen zal voor u gaan zingen. Dat wordt een feest, dat kunnen we u wel garanderen. Want ook het trompetduo Arjan en Edith Post blaast een flinke partij mee. En ook voor onze koorsolist Albert Wessels is een belangrijke rol weggelegd.

Het programma dat dirigent Gezinus Veldman samenstelde is zeer gevarieerd. Geheel volgens de traditie komen de bassen en tenoren zingend op, en wensen u een gelukkig nieuwjaar. Even later hoort de bezoeker het bekende ‘Grote God wij loven U’, maar dan anders dan men gewend is. Halverwege het programma klinkt uit alle kelen het Slavenkoor uit de opera Nabucco van Verdi. Heel mooi en ontroerend wordt ongetwijfeld ‘Give me my song’, geschreven door Benny Anderson, een van de Abba-mannen. En ook de ‘Linden Tree’ van Franz Schubert, maar mogelijk nog bekender door de vertolking van Tom Parker, zal tot de verbeelding spreken. 

Het concert begint om 20.00 uur en is inmiddels UITVERKOCHT.

 

de altenHet 'Groot Twenterands Vrouwenkoor' is volop aan het repeteren voor een groots Nieuwjaarsconcert op zaterdag 13 januari a.s. in de hervormde kerk te Den Ham. Dat het vrouwenkoor groot is blijkt wel uit het feit dat liefst 145 dames acte de precense geven. We vinden het bijzonder plezierig dat er ook veel vrouwen uit Den Ham en Vriezenveen meedoen, en ook uit de andere kernen van Twenterand en omgeving zijn veel dames aanwezig. En dat het een groots concert wordt weten we wel bijna zeker, gezien alle mooie Nieuwjaarsconcerten de afgelopen jaren. Samen met de mannen van ons koor zal de bezoeker uit meer dan 200 monden prachtige muziek en zang horen. 

de sopranenGedurende twee maand en gedurende acht repetities zorgt dirigent Gezinus Veldman ervoor dat er straks geen half werk wordt geleverd, maar dat het vrouwenkoor tijdens het concert klinkt als een klok. Tijdens de repetities klinkt het al geweldig, laat staan straks in de mooie entourage van de kerk in Den Ham. En samen met ons mannenkoor wordt het natuurlijk helemaal prachtig.

De kaartverkoop gaat al hard. Die zijn verkrijgbaar bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. Ze kosten € 10,00 in de voorverkoop en € 12,50 bij de entree van de kerk. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 5,00.
Kaarten kunnen ook worden gereserveerd per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch (0546-642191). We verwachten een volle kerk met zo'n 600 bezoekers, dus wie kaarten wil moet ze tijdig aanschaffen. Een mooi kerstcadeau!

 

 

Libero StrijkorkestOp zaterdag 14 oktober houden wij ons Najaarsconcert in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Dat wordt een speciale gebeurtenis, want het koor wordt die avond terzijde gestaan door het Libero Strijkorkest uit Zwolle en door slagwerker Joost Visser. Ook onze eigen koorsolist Albert Wessels neemt enkele stukken voor zijn rekening. Het geheel staat natuurlijk onder leiding van onze dirigent en pianist Gezinus Veldman, die deze keer een fraaie vleugel tot zijn beschikking heeft. Dit muzikale gezelschap zal de toehoorder een mooie zaterdagavond in oktober bezorgen.

Het programma omvat een bijzonder gevarieerde mix van onder andere religieuze én filmische muziek. Het concert begint met het openingsnummer Te Deum Laudamus van Czerny en Jesus bleibet meine Freude van Bach. Daarna volgt onder andere de Missa Brevis van Gounod.

Het orkest met daarin violist Hrayr Ter-Sargsyan en cellist Noam Staal, laat het mooie Moldau van Smetana horen. Beiden hebben al eerder met het mannenkoor samengewerkt. Albert Wessels brengt samen met het koor het Panis Angelicus van Franck ten gehore.

Halverwege het concert zingt het koor enkele Duitstalige stukken van Pracht en Mozart, waarna in het tweede deel van het programma monumentale zang en muziek te horen is uit films als ‘Saving private Ryan’, ‘We were soldiers’ en uit de musical ‘Chess’, dat alles ondersteund door krachtig slagwerk van Joost Visser.

Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 12,50 maar in de voorverkoop bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham kosten de kaarten € 10,-. Ook kunnen kaarten worden gereserveerd via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch: 0546-642191.

Strijkorkest LiberoHet Chr. Mannenkoor Vroomshoop begint donderdagavond 7 september weer aan een nieuw zangseizoen. En ook deze keer staan er weer bijzondere evenementen op het programma. Als eerste staat het Najaarsconcert in de planning, en wel op zaterdag 14 oktober in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Dit concert, met een aantal grote klassieke werken, wordt opgeluisterd door het 14-koppige strijkorkest Libero uit Zwolle en door slagwerker Joost Visser.

In november staan opnieuw twee voorstellingen van De Winterkraaien geprogrammeerd, deze keer in het theater van Het Punt te Vroomshoop. Ook deze 9e en 10e voorstelling zijn al weer uitverkocht. Overwogen wordt in het voorjaar van 2018 deze succesvolle theaterproductie opnieuw op te voeren.

Het duurt nog even maar het wordt vast weer genieten bij het Nieuwjaarsconcert, dat op 14 januari zal worden gehouden in de hervormde kerk te Den Ham. Het mannenkoor wordt dan vergezeld door een groot vrouwenprojectkoor, waarvoor zich nu al zo’n 100 dames hebben aangemeld. Meer dames zijn van harte welkom!

Het 100 man tellende koor wil graag op sterkte blijven. Zo’n eerste repetitie is een mooie gelegenheid het zingen bij zo’n groot koor eens uit te proberen. Dirigent Gezinus Veldman zorgt  altijd voor boeiende repetities en u zult zich snel thuis voelen. De repetities vinden plaats in kerkelijk centrum Irene op donderdagavond en beginnen om 19.45 uur. Kom gewoon langs of mail of bel van tevoren met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0546-642191. Ook voor reserveringen voor een van de concerten kunt u hierheen mailen of bellen.

papier hier!Ook in de vakantietijd staat de leden van ons koor paraat om uw oud papier in ontvangst te nemen. Elke eerste zaterdag van de maand tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u uw oud papier naar onze tijdelijke containers brengen op de parkeerplaatsen bij de Jumbo (Linderflier) en bij fysiotherapie De Haere (Vogelkers). Onze mannen helpen u graag het papier uit de auto te dragen. Sommigen brengen het papier ook per fiets, met de kruiwagen of de bolderkar, alles is welkom!

Het mannenkoor beschikt daarnaast ook over twee vaste papiercontainers. De ene staat al sinds jaar en dag op het terrein van de Larcom, achter de brandweerkazerne, Karel Doormanstraat 5. Deze is beschikbaar tijdens werktijden (niet in de bouwvakvakantie en kerstvakantie). De tweede vaste container staat op de parkeerplaats van Expert Berkhof, aan de Tonnendijk. Deze container (die voorbij het hek staat) is bereikbaar tijden de winkeltijden (ook op zaterdagen).

Dankzij de inzameling van oud papier is het mannenkoor in staat mooie concerten te houden. Zo organiseert het koor op zaterdag 14 oktober een Najaarsconcert in kerkelijk centrum Irene, waarbij het koor terzijde wordt gestaan door een strijkorkest van liefst 14 personen. Belangstellenden kunnen zich nu al opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191.

het verhaal achter het papierOnze regionale krant Twentse Courant Tubantia besteedde er nog een leuk artikel aan. Op de foto zie je onze koorleden Henk van den Brink (2e tenor) en Henk van Leusen (1e tenor). Klik op de foto's met rechtermuisknop en 'open afbeelding in nieuw tabblad'. Of klik hier!