CMK_banner_03.jpg

Laatste nieuws

bostheaterHet Ommer Mannenkoor, het Hoogeveens Chr. Mannenkoor en het Chr. Mannenkoor Vroomshoop hebben minstens drie kenmerken gemeenschappelijk. Want ze komen uit het oosten van Nederland, ze staan alle drie onder leiding van dirigent Gezinus Veldman én af en toe treden ze gezamenlijk op onder de naam Oost-Nederlands Mannenkoor

Deze drie koren tellen samen bijna 300 leden en een groot deel daarvan gaat op 9 juni 2018 voor u zingen in het Bostheater te Ommen.

Dit grote en bijzondere mannenkoor laat u een avond lang genieten van een zeer gevarieerd en verrassend programma; muziek uit diverse windstreken, bekende melodieën, dan weer opzwepend, dan weer ontroerend. Met elkaar staan ze garant voor een onvergetelijke muzikale avond. Op het programma staan onder andere het ‘Halleluja’ van Leonard Cohen, ‘One hand one heart’ uit de West Side Story van Leonard Berstein, en ‘Mull of Kintyre’  van Beatles-lid Paul McCartney.

Het concert in het Bostheater begint op zaterdag 9 juni om 20.00 uur en de toegang is gratis. Neem wel even een plastic (vuilnis)zak en een kussentje of deken mee, om op te zitten. Zie ook www.bostheaterommen.nl/programma

 

Route:
Voor de route naar het Bostheater kunt u het beste het volgende adres invoeren in de navigatie: Besthemerberg 1, 7731 PB, Ommen. Dat is een zijweg van de Beerzerweg tussen Ommen en Mariënberg. Eenmaal aangekomen bij Recreatiecentrum de Besthmenerberg kunt u (over de camping) de borden volgen naar het Bostheater. Er zijn ook vrijwilligers aanwezig die u de weg wijzen. Afhankelijk van de belangstelling worden er parkeerplaatsen zo dicht mogelijk bij het theater gecreëerd. Volg daarom de instructies van de verkeersregelaars!

Paul KosseAl weer drie maanden is Paul Kosse uit Geerdijk, een dorp met een eigen postcode vlakbij Vroomshoop, lid van het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop. Toen hij ongeveer 18 jaar oud was kocht hij voor zijn ouders een grammofoonplaat van het toen bekende mannenkoor De Maastrichter Staar uit Maastricht. Nu is hij lid van het tot in Gent (B) bekende Christelijk Mannenkoor uit Vroomshoop. En met veel plezier. John de Vries, voorzitter van het koor en ook inwoner van Geerdijk, verwelkomde hem drie maanden geleden  uitermate hartelijk. Paul was immers het tweede lid uit Geerdijk!

Wat heeft het trouwens lang geduurd voordat Paul voor het eerst op een donderdagavond optoog naar een repetitie van het mannenkoor in Irene te Vroomshoop. Altijd zag hij op tegen die 'verplichting' om elke donderdagavond met 100 andere mannen te 'moeten' zingen. Hij luisterde graag naar de klanken van mannenkoren. Hij ging ook wel eens mee naar een concert van het mannenkoor uit het buurdorp Vroomshoop. Vooral toen zijn vrouw meezong in een projectkoor dat het mannenkoor tijdens een kerstconcert heeft ondersteund. Zijn vrouw zingt graag in het kerkkoor in Geerdijk; zijn zoon eveneens. Maar Paul? Nee,... dat komt later wel.

Eerst maar eens luisteren naar al die mooie klanken van de wereldberoemde Helene Fischer. En een Zwarte Cross in Lichtenvoorde in de Achterhoek is natuurlijk ook niet te versmaden. Muziek leeft in het hart van Paul Kosse. Hij heeft nog geen repetitie van het mannenkoor gemist. En is ook niet van plan dat vaak te doen. Als Paul ergens 'ja' tegen zegt gaat hij voor de volle 100 %. Wie zegt hem dat na en handelt er ook naar? 

Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop kan op Paul rekenen. Hij geniet van het zingen en van de hulp die hij van de mannen om hem heen ervaart. Je moet er immers toch wel ingroeien in dat uitgebreide repertoire van het koor. Hij geniet van de prachtige pianoklanken van dirigent en pianist Gezinus Veldman; bewondert zijn muzikaliteit en zijn sociale vaardigheden. Kortom: Paul Kosse geniet van het koor en het koor hoopt nog lang van Paul Kosse te genieten. Voel je welkom.

Aalt Palland

 

Bent u klant van de Rabobank Noord en West Twente en ouder dan 12 jaar? Dan kunt u ons wellicht helpen! Want rond 1 mei ontvangt u een stemcode...

Waar gaat het om? De Rabobank Noord en West Twente stelt een mooi bedrag beschikbaar voor het verenigingsleven. Ook ons mannenkoor doet mee aan deze actie want we willen graag wat financiële steun bij de aanschaf van podiumdelen.  Dus stem op ons, dan hoort u onze stem beter! Klik hier!

Henk en Annie BosHet heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd ons koorlid Henk Bos te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau! Op donderdag 26 april 2018 kreeg Henk uit handen van burgemeester Annelies van der Kolk deze onderscheiding uitgereikt.

In haar toespraak memoreerde zij al het werk dat Henk in de loop van vele jaren voor ons koor heeft verricht: "Vanaf 1966 tot heden bent u een actief lid van het Christelijk Mannenkoor in Vroomshoop. In deze periode bent u meer dan 20 jaar lid geweest van het bestuur. Daarnaast was u verantwoordelijk voor het bijhouden, bestellen, vermenigvuldigen en uitdelen van de muziekstukken. Ook zorgt u al meer dan 40 jaar voor het ophalen van het oud-papier, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het mannenkoor".

Maar ook op ander gebied was Henk actief: "Vanaf 1992 tot heden bent u vrijwilliger bij de kringloopwinkel 'De Ketting'. Dit is de kringloopwinkel van de Protestantse Gemeente in Vroomshoop. Om-de-twee-weken staat u een middag in de winkel. Actief bij verschillende organisaties, dat was en dat bent u. Dat blijkt ook uit het feit dat u van 1970 tot 2000 betrokken bent geweest bij het Sinterklaasfeest in Vroomshoop. In de beginjaren als zwarte piet en later ook als sinterklaas. Ook heeft u jarenlang met uw gezin met veel plezier het sinterklaasfeest op de Oranjeschool in Vroomshoop verzorgd. Ook was u in de periode 1990-2000 coördinator bij het Reumafonds. U coördineerde de momenten dat er gecollecteerd werd en was daarnaast ook jarenlang zelf collectant. Tot slot heeft u zich, samen met uw vrouw, in 2012 ontfermd over de toenmalige nieuwe buren, het jonge meisje Saffira en haar moeder. Haar moeder overleed zeer plotseling. Op dat moment heeft u samen met uw vrouw alle opvang van Saffira verzorgd en heeft u haar tijdelijk in huis genomen. Samen zorgden u ervoor dat ze naar school kon en dat ze zich zo veilig en prettig mogelijk voelde". 

Henk, van harte gefeliciteerd!

Donderdagavond 19 april werd er bij hoge uitzondering niet gezongen op de repetitieavond van ons koor, maar vond onder voorzitterschap van John de Vries de 67e ledenvergadering plaats. Daar namen we ook afscheid genomen van koorlid Alex van Tebberen die na liefst 63 jaar lidmaatschap zijn koor vaarwel zegt. Aan het eind van de vergadering werd 1e tenor Geerhard Dekker gehuldigd en zijn dochter Christa Abma in de bloemen gezet, omdat Geerhard al 40 jaar trouw lid is. Bovendien was hij 12 jaar voorzitter van ons koor.

Bestuurslid Gerrit Jansen werd herkozen, terwijl Bert Benus werd opgevolgd door Henk van Leusen uit Den Ham. Henk zal over een jaar de voorzittershamer van John de Vries overnemen. Deze knoopt er nog een jaartje aan vast opdat Henk zich goed kan inwerken als toekomstige voorzitter. Aan het eind van de vergadering werd 1e tenor Geerhard Dekker gehuldigd en zijn dochter Christa Abma in de bloemen gezet, omdat Geerhard al 40 jaar trouw lid is. 

Het 100 man tellende koor kijkt terug op een mooi verenigingsjaar, met als een van de hoogtepunten het Najaarsconcert in kerkelijk centrum Irene, samen met het strijkorkest Libero uit Zwolle. In Geesteren en Vroomshoop vonden weer stijlvolle Passiestondes plaats en in Het Punt te Vroomshoop werd meegewerkt aan de theatervoorstelling De Winterkraaien. Een deel van het koor ging mee met een koorreis naar het Belgische Gent, waar een indrukwekkend concert werd verzorgd in de St. Baafskathedraal. Begin 2018 werden in Den Ham en Vriezenveen twee Nieuwjaarsconcerten gegeven, samen met het 145 personen tellende Groot Twenterands Vrouwenkoor. Meer dan 1000 bezoekers woonden deze concerten bij.

Dit jaar staat in elk geval een openluchtconcert in het Bostheater bij Ommen op zaterdagavond 9 juni op het programma, samen met de mannenkoren uit Hoogeveen en Ommen, waarvan onze Gezinus Veldman ook de gewaardeerde dirigent is. 
Op donderdagavond 21 juni houdt het koor een open repetitie, vooral bedoeld voor bewoners van alle verzorgings- en verpleeghuizen in Twenterand. Uiteraard zijn ook andere bezoekers welkom. 
Op 1 en 2 november staan de 13 en 14e uitvoering van De Winterkraaien gepland in theater de Voorveghter te Hardenberg.

Inlichtingen zijn verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191. Wilt u lid worden van het koor? Mail of bel dan, u wordt met open armen ontvangen.