CMK_banner_02.jpg

Laatste nieuws

Geheel onverwacht - maar niet voor het bestuur - kwam een 40 vrouwen tellende delegatie van het Groot Twenterands Vrouwenkoor de wekelijkse repetitie van ons mannenkoor verstoren. In zoverre, wij mannen zaten na een halve repetitie al aan de nieuwjaarsborrel. Woordvoerster Joke Kottier vertelde dat ze als vrouwen in een mannenwereld verzeild waren geraakt, waarin voorzitters, penningmeesters, secretarissen, activiteitencommissies, concertvoorbereiders en zelfs ordecommissarissen de gang van zaken rondom concerten regelden. Ze hadden er niet onder geleden, want de repetities met dirigent Gezinus Veldman waren geweldig geweest, en het Nieuwjaarsconcert in Den Ham was een prachtige apotheose. Ongeveer 120 vrouwen waren dan ook graag bereid nog een keer met ons als mannen op te trekken bij een tweede uitvoering van het Nieuwjaarsconcert op vrijdag 26 januari in de Grote Kerk te Vriezenveen.

Als blijk van bijzonder veel waardering ontving Gezinus een fraaie bos bloemen en een cadeaubon. De dirigent was zeer verguld met dit huldeblijk, en op zijn beurt vertelde hij blij te zijn met alle vrouwen, omdat we samen tot mooie prestaties waren gekomen. 

Foto: Loes Lievers.

Op herhalingMet circa 120 vrouwen en 80 mannen gaan we op herhaling in Vriezenveen. Het overleg met de kosters van de Grote Kerk is al in volle gang, de plek voor de zangers en zangeressen is al uitgetekend, en de aankondigingen voor het concert zijn overal te lezen.

Bezoekers kunnen op vrijdagavond 26 januari vanaf 19.15 uur de kerkzaal in. Na betaling van 10 euro per persoon (kinderen tot 12 jaar 5 euro) dient het programmablad als entreebewijs. Reserveren kan ook door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met 0546-642191. Dat hebben al velen gedaan. Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

Het Groot Twenterands Vrouwenkoor en het Chr. Mannenkoor Vroomshoop hopen ook het publiek in Vriezenveen een mooi concert voor te schotelen. Dat doen we samen met koorsolist Albert Wessels en het trompetduo Arjan en Edith Post. Het geheel staat onder leiding van onze inspirerende dirigent en pianist Gezinus Veldman.

 

 

Arjan en Edith PostOpnieuw heeft ons Christelijk Mannenkoor Vroomshoop meisjes en vrouwen uitgenodigd om gezamenlijk het Nieuwjaarsconcert op zaterdag 13 januari in de Hervormde kerk te Den Ham te verzorgen. Bijna 150 dames gaven aan die oproep gehoor. Dit Groot Twenterands Vrouwenkoor, met daarbij ook veel vrouwen van buiten de gemeente, zal samen met ons mannenkoor een sprankelend Nieuwjaarsconcert gaan brengen. Stelt u zich dat eens voor, een groot koor van meer dan 230 stemmen zal voor u gaan zingen. Dat wordt een feest, dat kunnen we u wel garanderen. Want ook het trompetduo Arjan en Edith Post blaast een flinke partij mee. En ook voor onze koorsolist Albert Wessels is een belangrijke rol weggelegd.

Het programma dat dirigent Gezinus Veldman samenstelde is zeer gevarieerd. Geheel volgens de traditie komen de bassen en tenoren zingend op, en wensen u een gelukkig nieuwjaar. Even later hoort de bezoeker het bekende ‘Grote God wij loven U’, maar dan anders dan men gewend is. Halverwege het programma klinkt uit alle kelen het Slavenkoor uit de opera Nabucco van Verdi. Heel mooi en ontroerend wordt ongetwijfeld ‘Give me my song’, geschreven door Benny Anderson, een van de Abba-mannen. En ook de ‘Linden Tree’ van Franz Schubert, maar mogelijk nog bekender door de vertolking van Tom Parker, zal tot de verbeelding spreken. 

Het concert begint om 20.00 uur en is inmiddels UITVERKOCHT.

 

de altenHet 'Groot Twenterands Vrouwenkoor' is volop aan het repeteren voor een groots Nieuwjaarsconcert op zaterdag 13 januari a.s. in de hervormde kerk te Den Ham. Dat het vrouwenkoor groot is blijkt wel uit het feit dat liefst 145 dames acte de precense geven. We vinden het bijzonder plezierig dat er ook veel vrouwen uit Den Ham en Vriezenveen meedoen, en ook uit de andere kernen van Twenterand en omgeving zijn veel dames aanwezig. En dat het een groots concert wordt weten we wel bijna zeker, gezien alle mooie Nieuwjaarsconcerten de afgelopen jaren. Samen met de mannen van ons koor zal de bezoeker uit meer dan 200 monden prachtige muziek en zang horen. 

de sopranenGedurende twee maand en gedurende acht repetities zorgt dirigent Gezinus Veldman ervoor dat er straks geen half werk wordt geleverd, maar dat het vrouwenkoor tijdens het concert klinkt als een klok. Tijdens de repetities klinkt het al geweldig, laat staan straks in de mooie entourage van de kerk in Den Ham. En samen met ons mannenkoor wordt het natuurlijk helemaal prachtig.

De kaartverkoop gaat al hard. Die zijn verkrijgbaar bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. Ze kosten € 10,00 in de voorverkoop en € 12,50 bij de entree van de kerk. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 5,00.
Kaarten kunnen ook worden gereserveerd per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch (0546-642191). We verwachten een volle kerk met zo'n 600 bezoekers, dus wie kaarten wil moet ze tijdig aanschaffen. Een mooi kerstcadeau!

 

 

Libero StrijkorkestOp zaterdag 14 oktober houden wij ons Najaarsconcert in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Dat wordt een speciale gebeurtenis, want het koor wordt die avond terzijde gestaan door het Libero Strijkorkest uit Zwolle en door slagwerker Joost Visser. Ook onze eigen koorsolist Albert Wessels neemt enkele stukken voor zijn rekening. Het geheel staat natuurlijk onder leiding van onze dirigent en pianist Gezinus Veldman, die deze keer een fraaie vleugel tot zijn beschikking heeft. Dit muzikale gezelschap zal de toehoorder een mooie zaterdagavond in oktober bezorgen.

Het programma omvat een bijzonder gevarieerde mix van onder andere religieuze én filmische muziek. Het concert begint met het openingsnummer Te Deum Laudamus van Czerny en Jesus bleibet meine Freude van Bach. Daarna volgt onder andere de Missa Brevis van Gounod.

Het orkest met daarin violist Hrayr Ter-Sargsyan en cellist Noam Staal, laat het mooie Moldau van Smetana horen. Beiden hebben al eerder met het mannenkoor samengewerkt. Albert Wessels brengt samen met het koor het Panis Angelicus van Franck ten gehore.

Halverwege het concert zingt het koor enkele Duitstalige stukken van Pracht en Mozart, waarna in het tweede deel van het programma monumentale zang en muziek te horen is uit films als ‘Saving private Ryan’, ‘We were soldiers’ en uit de musical ‘Chess’, dat alles ondersteund door krachtig slagwerk van Joost Visser.

Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 12,50 maar in de voorverkoop bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham kosten de kaarten € 10,-. Ook kunnen kaarten worden gereserveerd via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch: 0546-642191.