CMK_banner_04.jpg

Laatste nieuws

Leo en Miny HaanstraDonderdagavond 20 april werd er bij hoge uitzondering niet gezongen op de repetitieavond van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, maar vond onder voorzitterschap van John de Vries de 66e ledenvergadering plaats in kerkelijk centrum Irene. Bestuurslid Jans Kamphuis werd herkozen, terwijl eerste secretaris Gerrit Meijerink werd opgevolgd door Ferrie Oortgijsen uit Den Ham. Aan het eind van de vergadering werd bariton Leo Haanstra gehuldigd en zijn vrouw Dinie in de bloemen gezet, omdat Leo al 40 jaar trouw lid is. 

Ons 100 man tellende koor kijkt terug op een mooi verenigingsjaar, met als een van de hoogtepunten de medewerking aan vier uitverkochte voorstellingen van De Winterkraaien in theater de Voorveghter te Hardenberg. Op 23 en 24 november 2017 draagt het koor opnieuw bij aan de 9e en 10e voorstelling van De Winterkraaien, deze keer in theater Het Punt te Vroomshoop. Velen hebben zich daarvoor al weer aangemeld.

Ook een groot succes was het Kerstconcert in een stampvolle dorpskerk te Den Ham, waarbij het koor vergezeld werd door een groot projectkoor van meer dan 120 vrouwen. De dames worden opnieuw uitgenodigd samen met de mannen op te treden maar dan bij het Nieuwjaarsconcert 2018. Nieuwe aanmeldingen zijn van harte welkom. Hoog aangeschreven staan zeker de Passiestondes die elk jaar worden uitgevoerd in Geesteren en Vroomshoop. Een uur lang is dan muziek en zang te horen, passend bij de lijdenstijd, die door de bezoekers vaak als bijzonder ontroerend wordt ervaren. Het koor trad het afgelopen jaar ook op in Almelo en Vriezenveen, alsmede in Bergentheim waar het 70-jarig bestaan van muziekvereniging Beatrix werd opgeluisterd. 

Het korenfestival ‘Twenterand zingt’, een initiatief van de Lionsclub, werd vorig jaar in Vroomshoop gehouden en werd bezocht door liefst 3000 mensen. Op drie locaties waren er optredens van 30 koren, waaronder uiteraard ook het mannenkoor. De opbrengst ging naar de Baalderborg-vestigingen in Vroomshoop en Den Ham, om de aanschaf van een tovertafel mogelijk te maken.

Belangstellenden voor De Winterkraaien of voor het vrouwenprojectkoor kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 0546-642191. Wilt u lid worden van het koor? Mail of bel dan, u wordt met open armen door ons ontvangen!


Noam StaalOns Christelijk Mannenkoor Vroomshoop houdt in 2017 twee keer een Passiestonde, namelijk in Geesteren en Vroomshoop. Dit concert omvat muziek en zang die helemaal past in de Veertigdagentijd. Dirigent en pianist Gezinus Veldman, de bedenker van de Passiestonde, wordt dit jaar muzikaal terzijde gestaan door de jonge talentvolle cellist Noam Staal uit Amsterdam. Hij heeft o.a. meegespeeld bij het Orkest van het Oosten. Zie zijn website Noam Staal voor meer informatie.

Het koor zal een uur lang prachtige, ingetogen liederen zingen, zoals In Manus Tuas Pater, delen uit de Messe no.5 van Gounod en Dit ene weten wij, een nieuw lied op muziek van Gezinus Veldman en gebaseerd op een gedicht van Henriëtte Roland Holst.

Op woensdag 12 april wordt de Passiestonde voor de vijfde keer opgevoerd in de rooms-katholieke kerk St. Pancratius te Geesteren. Op Witte Donderdag 13 april wordt de Passiestonde voor de 20e keer uitgevoerd in kerkelijk centrum Het Anker aan de Hoofdstraat te Vroomshoop. Beide Passiestondes beginnen om 20.30 uur. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Het mannenkoor heeft de cd ‘Via Dolorosa’ opgenomen met uitsluitend passiemuziek. Deze cd kost slechts € 5,- en is verkrijgbaar na afloop van de Passiestondes. Mailen of bellen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 0546-642191.

rabobank clubkas campagneOok wij doen mee aan de Rabo Clubkas Campagne. En waarom dan wel? Welnu, hierom:

Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop is actief in Vroomshoop en ruime omgeving. Er worden/werden concerten verzorgd in o.a. Den Ham, Geesteren, Vriezenveen, Almelo en Bergentheim. Het koor werkte ook mee aan de theatervoorstelling De Winterkraaien met vier optredens in de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop en vier keer in theater De Voorveghter in Hardenberg. Ook boekte ons koor veel succes samen met projectkoren. Bijvoorbeeld voor het Glazen Café in Vroomshoop en een Kerstconcert samen met een Kerstvrouwenkoor.

Bij veel van die concerten hebben we dringend behoefte aan podiumonderdelen, opdat ook de achterste rijen van ons 100 man tellende koor de dirigent goed kunnen zien. De aanschaf daarvan kost circa € 4000,-. We hopen dat de leden van de Rabobank Noord en West Twente op ons willen stemmen. Dat zou ons tevreden stemmen, want dan kunnen we onze stemmen nog beter laten horen!

De Rabobank Noord en West Twente draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabo Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Van dinsdag 2 mei tot en met maandag 22 mei mogen klanten van Rabobank Noord en West Twente drie stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs, waarvan maximaal twee op dezelfde club. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van €125.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. Het zou fantastisch zijn als u stemmen geeft aan ons koor tijdens de Rabo Clubkas Campagne van Rabobank Noord en West Twente. Kijk voor meer info over de Rabo Clubkas Campagne op www.rabobank.nl/nwt  

De WinterkraaienDe 7e en 8e theatervoorstelling van De Winterkraaien op donderdag 16 maart en vrijdag 17 maart in een volgepakte Voorveghter te Hardenberg waren opnieuw een groot succes. De theatervoorstellingen met vertelster Thea Kroese, bariton Nanco de Vries en Geerhard Abma op bugel trokken opnieuw heel veel publiek, ook uit de verre omtrek. Dat had ongetwijfeld ook te maken met de bijdrage van ons mannenkoor, onder de voortreffelijke leiding van Gezinus Veldman, die alle muziek schreef voor deze theaterproductie. 

Veel bezoekers van een uitverkochte Voorveghter reageerden na afloop met termen als ‘indrukwekkend’ en ‘ontroerend’. “Nog nooit zoiets moois meegemaakt”, zei een van hen.

Thea Kroese vertelt er maandagavond 20 maart over op RTV Oost in het programma 'Overijssel Vandaag', dat elk uur herhaald wordt.  RTV Oost is via Caiway te bekijken op kanaal 78.

Het mannenkoor gaat nu omschakelen naar twee geheel andere optredens, namelijk de Passiestondes in de RK kerk te Geesteren op 12 april, en in kerkelijk centrum Het Anker te Vroomshoop op 13 april. De beide Passiestondes beginnen om 20.30 uur, de entree is gratis, maar bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.