CMK_banner_04.jpg

Laatste nieuws

Nou daar kan Erik van Laar over meepraten. Erik is nu een half jaar lid van ons koor. Ja… hij ging wel vaak naar een concert van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, en soms naar een kerkdienst waar het koor aan meewerkte, maar lid van een mannenkoor worden? Het zat er bij Erik niet in. Nee, de voetbal in Vroomshoop dat interesseerde hem veel meer. En als je elke dag als bouwvakker 'over ver' moet werken, heb je ’s avonds niet zo’n 'wille' meer om de hele avond strak te moeten opletten om tonen van muziek te leren zingen. Nee, Erik werd lid van de Supportersvereniging van de Vroomshoopse Boys. Werd daar bestuurslid. En dat vond hij meer dan genoeg. 

Maar wat gebeurde? Op de voetbal ontmoette Erik nog al eens Jan de Ruiter. Laat Jan nou ook lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop geweest zijn! “Erik man, je kunt vast wel zingen. Waarom word je geen lid van het Mannenkoor in Vroomshoop? ’t Is zo leuk daar; ’t is vast wat voor je!” Nee, Erik was liever thuis. 

Toen begon de familie zich te roeren.  Ome Frits van Laar, ome Jan van Laar, ome Rits van der Woude en neef Albert Wessels. De meest indrukwekkende leden van het koor begonnen aan Erik van Laar te trekken. En toen kwam het projectkoor in december 2016 voor de laatste keer in beeld voor het Glazen Café in Vroomshoop. En Erik kon de verleiding van de hele familie niet meer weerstaan en deed mee met dit projectkoor. Hij vond het prachtig! En …hij werd lid van ons koor. 

Bijzonder bij hem is ook, dat hij net als de rest van de familie Van Laar, heel erg trouw aanwezig is op de repetities. En mooi dat hij het zingen vindt! En fijn dat hij de sfeer in het koor vindt. Vanaf het allereerste moment voelt hij zich meer dan thuis tussen de bassen van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. "Zoek maar een plekje", werd tegen hem gezegd en daar staat hij dan tussen de bassen om te genieten van de muzikale kwaliteiten en de vriendelijke omgang met de leden van de dirigent: Gezinus Veldman…….ook uit Vroomshoop. Waar de familie al niet goed voor is. Erik voelt zich welkom bij het koor met dank aan de familie!

Heracles stadionOok ons mannenkoor heeft zich ingespannen geld binnen te halen met de Rabobank Clubkas Campagne. Dat hebben we geprobeerd met een nieuwsbrief aan mensen die een of meerdere van onze concerten hebben bezocht.

Woensdagavond 31 mei werd in het Heracles-stadion de uitslag bekendgemaakt. De bestuursleden Bert Benus en Klaas Dragt hoorden daar dat ons koor het mooie bedrag van € 761,94 heeft binnengehaald, dankzij 240 stemmen die op ons koor waren uitgebracht. Alle stemmers hartelijk dank!

We gaan het geld besteden aan de aanschaf van podiumdelen, zodat ook de koorleden op de achterste rijen de dirigent goed kunnen zien. 

Wim Alfing (l) en John de Vries (r)logoMaandagavond 8 mei 2017 vond tijdens de bestuursvergadering van ons koor de ondertekening plaats van een sponsorovereenkomst met Alfing Projects uit Den Ham. Eigenaar Wim Alfing, en John de Vries en Ferrie Oortgijsen namens ons koor, ondertekenden in een ontspannen sfeer de overeenkomst. Die houdt in dat wij in ruil voor een financiële bijdrage Alfing Projects zullen vermelden op onze posters en programmabladen. 

Behalve Alfing Project sponsort ook Pearle Vroomshoop-Vriezenveen ons koor. Het is fijn dat deze ondernemers ons koor waarderen, en ons zo in staat stellen mooie concerten uit te voeren in Vroomshoop, Den Ham en verdere omgeving. 

 

Leo en Miny HaanstraDonderdagavond 20 april werd er bij hoge uitzondering niet gezongen op de repetitieavond van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, maar vond onder voorzitterschap van John de Vries de 66e ledenvergadering plaats in kerkelijk centrum Irene. Bestuurslid Jans Kamphuis werd herkozen, terwijl eerste secretaris Gerrit Meijerink werd opgevolgd door Ferrie Oortgijsen uit Den Ham. Aan het eind van de vergadering werd bariton Leo Haanstra gehuldigd en zijn vrouw Dinie in de bloemen gezet, omdat Leo al 40 jaar trouw lid is. 

Ons 100 man tellende koor kijkt terug op een mooi verenigingsjaar, met als een van de hoogtepunten de medewerking aan vier uitverkochte voorstellingen van De Winterkraaien in theater de Voorveghter te Hardenberg. Op 23 en 24 november 2017 draagt het koor opnieuw bij aan de 9e en 10e voorstelling van De Winterkraaien, deze keer in theater Het Punt te Vroomshoop. Velen hebben zich daarvoor al weer aangemeld.

Ook een groot succes was het Kerstconcert in een stampvolle dorpskerk te Den Ham, waarbij het koor vergezeld werd door een groot projectkoor van meer dan 120 vrouwen. De dames worden opnieuw uitgenodigd samen met de mannen op te treden maar dan bij het Nieuwjaarsconcert 2018. Nieuwe aanmeldingen zijn van harte welkom. Hoog aangeschreven staan zeker de Passiestondes die elk jaar worden uitgevoerd in Geesteren en Vroomshoop. Een uur lang is dan muziek en zang te horen, passend bij de lijdenstijd, die door de bezoekers vaak als bijzonder ontroerend wordt ervaren. Het koor trad het afgelopen jaar ook op in Almelo en Vriezenveen, alsmede in Bergentheim waar het 70-jarig bestaan van muziekvereniging Beatrix werd opgeluisterd. 

Het korenfestival ‘Twenterand zingt’, een initiatief van de Lionsclub, werd vorig jaar in Vroomshoop gehouden en werd bezocht door liefst 3000 mensen. Op drie locaties waren er optredens van 30 koren, waaronder uiteraard ook het mannenkoor. De opbrengst ging naar de Baalderborg-vestigingen in Vroomshoop en Den Ham, om de aanschaf van een tovertafel mogelijk te maken.

Belangstellenden voor De Winterkraaien of voor het vrouwenprojectkoor kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 0546-642191. Wilt u lid worden van het koor? Mail of bel dan, u wordt met open armen door ons ontvangen!