CMK_banner_04.jpg

Laatste nieuws

Het mannenkoor is op vakantie. Behalve onze papierverzamelaars, want die staan ook in de vakantietijd op de eerste zaterdagochtend van de maand, weer of geen weer, tussen 9 en 12 uur bij de papiercontainers op de parkeerplaatsen bij fysiotherapie De Haere en de Jumbo/Lidl. Lukt het die ochtend niet, deponeer dan uw oud papier in onze twee vaste containers op de parkeerplaats van Expert Berkhof aan de Tonnendijk (open tijdens de winkeltijden), of de Larcom, tussen de brandweerkazerne en de studio van DeltaFM (open tijdens werkdagen). 

Het mannenkoor is op vakantie. Want na een enerverend seizoen moet de accu weer even worden opgeladen. In september 2015 een koorreis naar Diemelsee, waar de vriendschapsbanden met ons partnerkoor ‘Die Liedertafel’ uit Adorf weer werden aangehaald. In oktober een volkorenconcert, met een groot(s) mannenkoor van liefst 400 zangers in de dorpskerk in Den Ham, een december een sfeervol Kerstconcert in Daarle, in januari een stralend Nieuwjaarsconcert in Den Ham, daarna twee ingetogen Passiestondes in Geesteren en Vroomshoop, en als kers op de taart voor vier uitverkochte zalen in Het Punt te Vroomshoop de uitvoering van de theaterproductie De Winterkraaien.

Het mannenkoor is op vakantie. Om daarna weer volle kracht vooruit te gaan. Op 30 september en 1 oktober opnieuw De Winterkraaien, maar nu in de Voorveghter in Hardenberg. Er is nog maar een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar… Ook op 1 oktober een Korenfestival in Vroomshoop met 30 deelnemende koren, een initiatief van De Lionsclub Twenterand, voor het goede doel: De Baalderborgvestigingen in Vroomshoop en Den Ham. Daarna op 28 oktober een optreden in Westerhaar, en op 5 november het Najaarsconcert in Bergentheim, samen met de 70-jarige muziekvereniging Beatrix aldaar. En alsof het maar niet op kan: op 19 november een benefietconcert met een mannenprojectkoor voor het laatste Glazen Café (mannen gevraagd!) en op 22 december een groots Kerstconcert samen met een kerstvrouwenkoor van meer dan 100 (jonge)dames.

Het mannenkoor is op vakantie. Maar we zouden het heel mooi vinden als we ná de vakantie nieuwe leden kunnen begroeten. We beginnen op donderdagavond 1 september om 19.45 uur weer met onze wekelijkse repetities in k.c. Irene. Een mooi moment om in te steken. Goede kans dat je al snel kunt meedoen bij al onze prachtige concerten. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0546-642191. Je wordt (ook als het koud is in september) wárm ontvangen!

Wij wensen u allen een mooie zomervakantie, en graag weer tot ziens en horens bij een van onze concerten!

Arjan Berkhof deponeert het eerste papierMet ingang van 15 juni is onze tweede vaste papiercontainer in gebruik genomen. Arjan Berkhof wierp persoonlijk het eerste papier in de container, want dankzij de familie Berkhof van Expert Vroomshoop kan oud papier nu dagelijks (ook op zaterdag) in de papiercontainer achter het hek op hun parkeerplaats aan de Tonnendijkworden gedeponeerd.

De andere vaste papiercontainer, op het terrein van de Larcom achter de brandweerkazerne, Karel Doormanstraat 5, blijft ook dagelijks beschikbaar van maandag tot en met vrijdag. En elke eerste zaterdag van de maand van 9.00 – 12.00 uur kunt u uw oud papier bezorgen bij de tijdelijke containers op de parkeerplaatsen bij de Jumbo en bij fysiotherapie De Haere. Dan helpen de mannen van het mannenkoor u het oud papier uit uw auto te dragen. De tijdelijke container aan de Dreef is helaas niet meer beschikbaar en wordt opgeheven.

papiercontainer expertplateautrapDankzij de inzameling van oud papier is het mannenkoor in staat mooie concerten te houden. Zo organiseert het koor op zaterdag 19 november een benefietconcert samen met een mannenprojectkoor ten behoeve van het laatste Glazen Café in Vroomshoop, en een Kerstconcert op donderdag 22 december samen met een vrouwenprojectkoor. Belangstellenden kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191.

Jan VoortmanOns mannenkoor bestaat dit jaar 65 jaar. Dit jubileum werd zaterdag 28 mei ontspannen gevierd samen met vele (oud)koorleden en hun partners in een tot feestzaal omgetoverde schuur van koorlid en veeboer Jans Kamphuis. De Activiteitencommissie had veel zorg besteed aan voorbereiding en aankleding en met behulp van veel vrijwilligers was dat uitstekend gelukt. Jan Kamphuis bleek zijn hele familie te hebben ingeschakeld om er een mooi feest van te maken en hen komen dan ook grote complimenten toe. De kunstzinnige leden van het koor hadden hun kunstwerken uitgestald, Jan Kamphuis vertelde boeiend over het boerenleven, Henk Jansen toonde aan dat hij behalve mooi zingen ook goed praten kan, en een groep nieuwe koorleden kwam zingend terug op een van de hoogtepunten van dit jubileumjaar: de medewerking aan liefst zes uitvoeringen van de theaterproductie De Winterkraaien, vier keer in theater Het Punt te Vroomshoop en op 30 september en 1 oktober a.s. in de Voorveghter in Hardenberg. Liefhebbers voor deze overweldigende combinatie van muziek, zang, voordracht, licht en film kunnen kaartjes verkrijgen via de Voorveghter. Niet te lang aarzelen, want ze zijn al weer bijna uitverkocht.

Sculptuur

kunstwerkVoorzitter John de Vries mocht bariton Jan Voortman huldigen die al 40 jaar lid van het koor is. En ook Gezinus Veldman werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 40-jarige verbondenheid met ons koor, de eerste jaren als pianist, later ook als dirigent. Hij ontving een fraaie glassculptuur vervaardigd door ons creatieve koorlid Henk van der Vegt.

Het jubileumjaar wordt uiteraard ook gevierd in de vorm van concerten, en samen met de bevolking. Na de vakantie staan behalve De Winterkraaien deelname aan het korenfestival Twenterand Zingt op het programma, een Najaarsconcert in Bergentheim samen met de 70-jarige muziekvereniging Beatrix, een benefietconcert samen met een mannenprojectkoor ten gunste van het laatste ‘Glazen Café’ in Vroomshoop, en een Kerstconcert samen met een vrouwenprojectkoor. Liefhebbers voor de projectkoren kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191.

 

Glazen Caféconcert 2014Een persbericht van de Glazen Café organisatie:

Het is nog lang geen december, maar de voorbereidingen voor de allerlaatste editie van Het Glazen Café zijn al in volle gang. Zo heeft de organisatie van Het Glazen Café de heren van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop opnieuw bereid gevonden zich in te zetten met een benefietconcert voor het Glazen Café. Na het succes van twee eerdere projectkoren, zal het mannenkoor wederom zijn zangkwaliteiten laten horen samen met een groot projectkoor. 

Herinnert u zich het grootse optreden van 2014 nog, waar de vele mannenstemmen bijzonder mooi ‘Heal the world’ lieten horen? Reserveer alvast zaterdag 19 november in uw agenda, zodat u dit spektakel niet hoeft te missen. Het concert zal plaatsvinden in kerkelijk centrum Irene van 17 – 18 uur.

Wilt u meezingen? Opgeven kan nu al bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De inschrijvingskosten zijn € 7.50, die volledig ten goede komen aan Het Glazen Café. 

Dirigent en componist Gezinus VeldmanDe knoop is doorgehakt. Er komt een zesde voorstelling van De Winterkraaien! Nadat eerst vier uitverkochte voorstellingen in Het Punt in Vroomshoop zijn gehouden, heeft de organiserende stichting Levend Vroomshoop een vijfde voorstelling in de Voorveghter in Hardenberg gepland. Immers, het verhaal van de winterkraaien speelde zich af in het immense veengebied tussen Gramsbergen en Vroomshoop, tussen Sibculo en Lemelerberg. En ook in Hardenberg sloeg het verhaal aan, sloeg de vonk over, werd de geschiedenis levend, want de voorstelling op vrijdag 30 september bleek al snel uitverkocht. Nu is afgesproken met directeur Jan Maarten Veurink van de Voorveghter een extra voorstelling te organiseren op zaterdag 1 oktober. Liefhebbers daarvoor kunnen zich rechtstreeks wenden tot de Voorveghter. Aanmelden is vanaf nu mogelijk via het bestelformulier in de onlangs verschenen theatergids (zie pagina 40 en 65/66), of vanaf 1 juni ook online via www.voorveghter.nl  

In een anderhalf uur durende unieke theaterproductie hoort u ons mannenkoor, bas-bariton Nanco de Vries en Geerhard Abma op bugel. Zij laten u op indringende wijze de muzikale vertolking beleven van het bekende boek van Aar van de Werfhorst over De Winterkraaien. Zeven winterkraaien, zeven veenarbeiders die in 1896 werkten in het eindeloze veengebied, en die op weg naar huis verdronken in de vaart. De bekende Thea Kroese vertelt meeslepend de verhalen van deze mannen en hun gezinnen, tegen de achtergrond van prachtige filmbeelden. Onze getalenteerde dirigent en componist Gezinus Veldman schreef alle muziek en levert een topprestatie door dit alles in een aangrijpende voorstelling van anderhalf uur samen te brengen. Het is geen film, geen toneelstuk, geen musical, geen concert. Het is alles!