CMK_banner_01.jpg

Laatste nieuws

Overhandiging bedragOp zaterdag 19 november zongen het Glazen Café Projectkoor en het Chr. Mannenkoor Vroomshoop samen voor het allerlaatste Glazen Café. 

Een groot projectkoor van 80 mannen en ook zo'n 80 leden van het mannenkoor maakten er die middag onder leiding van Gezinus Veldman en met medewerking van basgitarist Evert Oldenhuis en Rogier Bonte op slagwerk een geweldig muzikaal feest van in kerkelijk centrum Irene. Alle zangers en ook de bezoekers van het concert droegen daarnaast ook financieel bij aan dit concert. Namens het mannenkoor mochten John de Vries en Klaas Dragt afgelopen vrijdag 23 december de opbrengst van dit concert bekendmaken in het Glazen Café te Vroomshoop. Het bleek te gaan om het fantastische bedrag van € 2250,-.

Het geld is bedoeld om sterfte bij kinderen als gevolg van longontsteking tegen te gaan. We mogen als koor trots zijn dat we ook op deze manier meewerken om de wereld beter en mooier te maken. Alle gevers hartelijk dank!

Het Kerstconcert van vandaag, 22 december, is totaal uitverkocht. We hopen vanavond liefst 600 bezoekers te verwelkomen. Het betekent dat we mensen zonder entreekaart of zonder reservering helaas geen toegang meer kunnen verschaffen. Niet getreurd, op zaterdagavond 14 januari is het mannenkoor weer in Den Ham, dan met een sprankelend Nieuwjaarsconcert!

De repetities voor het grote Kerstconcert op donderdag 22 december in de dorpskerk in Den Ham zijn in volle gang. Ook afgelopen zaterdagochtend kwamen weer vele vrouwen en mannen opdagen voor een deels gezamenlijk repetitie in Het Anker te Vroomshoop. De grote opgave voor onze dirigent is om al die stemmen op elkaar 'af te stemmen'. En naar verwachting gaat dat lukken en ontstaat er 22 december een prachtig concert waar nog lang over zal worden nagepraat. 

Het programma is inmiddels bekend en omvat naast bekende kerstliederen zoals Cantique de Noël en Stille Nacht ook veel nieuw repertoire, bijvoorbeeld Angels' Carol en Walking in the air.

kaartjes zijn voor 8 euro te koop bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. Ook kunnen kaartjes worden gereserveerd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191. Aan de kerk kosten de kaartjes 10 euro, kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Ons koorlid Arend Gerritsen maakte een paar mooie foto's van de repetitie in Het Anker. Twee ervan ziet u hier rechts, rechtsklikken voor groot.

 

kerstconcertMet meer dan 120 zangeressen van het Kerstvrouwenkoor en zo’n  90 mannen van ons Christelijk Mannenkoor Vroomshoop geven we op donderdagavond 22 december om 20.00 uur een groots Kerstconcert in de Hervormde kerk te Den Ham.

Ons mannenkoor viert dit jaar zijn 65-jarig bestaan. Dat feestelijke jaar wordt afgesloten met een Kerstconcert, waarbij de mannen worden omringd door zo’n 60 sopranen en 60 alten. Dit grote koor, dat soms zes-stemmig zal zingen, heeft onder leiding van dirigent Gezinus Veldman een concert voorbereid dat zal klinken als een klok, en dat nog eens extra luister krijgt door de aanwezigheid van de professionele tenor Aart Mateboer uit Kampen en onze eigen koorsolist Albert Wessels.

Het eenmalige Kerstvrouwenkoor heeft de afgelopen maanden intensief geoefend. Het resultaat daarvan schept de verwachting dat de bezoekers een bijzonder fraai kerstconcert krijgen voorgespiegeld. Met dit concert sluiten wij op feestelijke wijze een enerverend jubileumjaar af.

 

repetitie Het Anker

De voorbereidingen voor het Kerstconcert op donderdag 22 december zijn in volle gang.

Waar tot nu tot het mannenkoor en het 120 vrouwen tellende projectkoor apart repeteerden, zongen we op zaterdagochtend 26 november voor het eerst samen. En dat klonk meteen al bijzonder harmonieus, hier en daar zelfs zes-stemmig!

Onze dirigent Gezinus Veldman zal de komende weken ongetwijfeld nog blijven schaven om het (nog) beter te laten klinken, maar als daar op 22 december ook nog eens de professionele tenor Aart Mateboer en onze eigen koorsolist Albert Wessels bij betrokken worden, dan wordt het een prachtig concert in de Hervormde kerk te Den Ham.

Het concert begint dan op 20 uur, en kaarten daarvoor zijn nu al te reserveren door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met 0546-642191. De kaarten kosten in de voorverkoop 8 euro, aan de kerkzaal 10 euro, kinderen t/12 jaar gratis.

Foto's: Arend Gerritsen