CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 01-07-2021
19:45 uur

Volgende concert/medewerking

Kerstconcert

Op 17-12-2021
20:00 uur

Laatste nieuws

Er valt weer wat te vieren! Ons koor heeft liefst vijf jubilarissen in zijn midden. Twee ervan zijn al thuis bezocht. De andere drie jubilarissen worden later in het zonnetje en de bloemen gezet.

In Vroomshoop was dat Dinand Achterkamp. Hij is 25 jaar lid van het koor. Hij was een aantal jaren bestuurslid maar we kennen hem vooral als de razende roeland die voorafgaande aan de concerten zorgde dat alles goed verliep. Glaasje water voor de dirigent, gasten naar hun plek dirigeren, nog even overleggen met de koster, enz., enz. We hopen dat hij nog jarenlang op de eerste rij bij de baritons zijn stem laat klinken. Op de foto Dinand samen met zijn vrouw Naridi.

 

 

 

In Daarlerveen werd Jan Bouwhuis thuis opgezocht. Ook Jan is 25 jaar lid, maar als je een onderbreking niet meetelt eigenlijk al veel langer. Jan was eveneens een aantal jaren bestuurslid, maar tevens 2e voorzitter. Bovendien heeft hij als ziekenbezoeker vele jaren contact onderhouden met de zieken binnen ons koor. Ook Jan zingt met veel plezier bij de baritons. Op de foto Jan samen met zijn vrouw Frieda.

 

 

 

 

Wat ook reden tot vreugde is dat we op 1 juli en 8 juli eindelijk onze repetities kunnen hervatten. De regelgeving is dermate versoepeld dat zingen weer is toegestaan. Weliswaar op gepaste afstand, maar dat is toch beter dan niet mogen zingen. Dus op 1 juli gaan we om 19.45 uur weer beginnen, in de kerkzaal van Irene te Vroomshoop. Om er weer in te komen, voorlopig tweestemmig. Dus de 1e en 2e tenoren samen, en de bassen en baritons samen.

Sinds maar 2020 liggen we al stil, klinken onze stemmen niet meer. We hebben het nog een paar weken geprobeerd, in september 2020, maar ook dat bleek al snel niet meer toegestaan.

Inmiddels is het voorjaar aangebroken, de eerste vakantiegangers zijn al op stap, de zomer komt eraan. En ... er zijn inmiddels al veel koorleden gevaccineerd. Het zou de opening kunnen zijn naar een nieuw, mooi zangseizoen. Als het een beetje meezit, dan kunnen we vóór de zomervakantie nog onze ledenvergadering houden. En als het mee blijft zitten, dan starten hopelijk in september onze repetities weer. Zoals al jarenlang de gewoonte is: op donderdagen in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop van 19.45 - 22.00 uur, met halverwege een prettige pauze. Een ideale gelegenheid voor aspirant-zangers zich aan te sluiten!

Het Kerstconcert is al gepland, want op vrijdag 17 december staat dat in de agenda. In Irene te Vroomshoop, met medewerking van panfluitiste Noortje van Middelkoop en onze koorsolist Albert Wessels. Ook het Nieuwjaarsconcert is al vastgelegd: zaterdag 15 januari in de dorpskerk te Den Ham. En dan kunnen we eindelijk, behalve onze zangkunst, ook onze nieuwe kostuums demonstreren!

1 maart 2021 is voor het Chr. Mannenkoor Vroomshoop een bijzondere dag, want toen bestond het koor namelijk 70 jaar. En hoewel de leeftijd anders doet vermoeden is het in 1951 opgerichte koor nog steeds fit en vitaal. Het koor telt meer dan 100 leden, die ondanks de coronacrisis het koor allemaal trouw zijn gebleven.

In de loop van zijn 70-jarig bestaan kende het koor maar vier dirigenten. Een teken dat de samenwerking tussen dirigent en koor over het algemeen harmonieus was en is. De eerste dirigent was de Oostenrijker Walter Klaasen. In 1963 nam Alle Roodbergen het dirigeerstokje over. Na diens overlijden in 1989 had Wim van Lenthe de koorleiding, maar al snel kwam Gezinus Veldman in beeld, die al vanaf 1976 als pianist het koor begeleidde. In 1995 combineerde hij dat met het dirigentschap. Een bijzondere combinatie waarbij zowel dirigent als koor zich comfortabel voelen, ook na 25 jaar.

De voorzitters wisselden elkaar wat sneller af. Dat waren er 11 in de loop der tijd. Sinds 2020 is Niek Kop voorzitter, Hammenaar met Vroomshoopse wortels.

De leden komen overal vandaan. Want dat is wel een bijzonder kenmerk van het koor, dat er naast zo’n 50 Vroomshopers liefst 30 Hammenaren lid van het koor zijn. Verder komen er nog eens circa 20 leden uit andere plaatsen uit de omgeving. Deze mix werkt in belangrijke mate mee aan de goede sfeer die het koor kenmerkt. Want niet alleen samen zingen is fijn, maar ook de onderlinge band. De pauze is daarom bijna net zo belangrijk als de repetitie. 

Mannen die van zingen houden: kom er gerust bij, u bent van harte welkom. Nieuwe leden zeggen vaak: “Dat had ik 10 jaar eerder moeten doen!” Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0546-642191. 
 

papiercontainer bij Praxis BouwmarktOnze papiercontainer bij de Larcom is verhuisd naar het parkeerterrein van de Praxis Bouwmarkt.

Op 1 januari 2021 wordt namelijk de vestiging van Larcom Groentechniek aan de Karel Doormanstraat in Vroomshoop opgeheven. Het personeel verhuist naar de gemeentewerf op Vroomshoop Oost. Dat betekent dat onze papiercontainer, die vele jaren op deze locatie heeft mogen staan, óók moest worden verplaatst. 

Gelukkig bleek Jerry Marsman van Praxis Bouwmarkt Vroomshoop bereid zijn medewerking te verlenen. De papiercontainer staat nu dus aan de Amerikalaan 1, ter hoogte van de ambulancepost.  Op deze locatie kun je alle dagen van de week je oud papier kwijt. Ook als je bijvoorbeeld op weg bent naar de milieustraat, kun je op de route daarheen je oud papier in deze container achterlaten. Het mannenkoor is er blij mee!

Ook andere mogelijkheden
Het mannenkoor heeft nog een tweede vaste container bij Expert Berkhof aan de Tonnendijk 1 staan. Die is bereikbaar gedurende de openingstijden van de winkel.

Behalve deze twee vaste containers kunnen de inwoners ook elke eerste zaterdagochtend (van 9 en 12 uur) van de maand hun oud papier afleveren bij papiercontainers op de parkeerplaats bij de Jumbo aan de Linderflier, en op de parkeerplaats bij makelaar Bouwhuis aan De Vogelkers. Leden van het mannenkoor helpen dan het oud papier uit de auto te halen.

Uiteraard mag het papier en karton niet vervuild zijn met piepschuim, plastic of andere rommel. En bedrijven zijn verplicht hun bedrijfskarton naar de milieustraat aan de Aziëstraat te brengen.

 

 

Gert en Dini Minnema

Jan Kampman met zijn zus Betsy

Normaal gesproken worden de jubilarissen in het zonnetje gezet tijdens de ledenvergadering. Dit jaar ging alles anders. De jubilarissen werden thuis bezocht. Twee leden van het bestuur togen eerst naar Almelo om Germt Minnema te feliciteren, en later terug naar Vroomshoop om Jan Kampman blij te maken. Daar was alle reden toe, want beiden zijn al 40 jaar lid van het koor. Ze ontvingen een draagspeld, een bos bloemen en het speciale mondkapje.

Germt woont al jaren in Almelo maar is ons koor altijd trouw gebleven. Hij heeft zich in de afgelopen 40 jaar verdienstelijk gemaakt als bestuurslid en ook als secretaris van onze vereniging. Hij zingt nog steeds zijn partij mee bij de bassen.

Jan Kampman, een van de baritons, is altijd hard aan het werk in de pauzes wanneer hij koster Arie Bos helpt bij het terugbrengen van de koffiekopjes. En hij is een meester in het berekenen van de dag van je geboorte als je hem je geboortedatum noemt.

We hopen dat jullie nog lang lid mogen blijven van ons mooie koor!

Op de linker foto staat Germt Minnema met zijn vrouw Dini, op de rechter foto Jan Kampman met zijn zus Betsy.