CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

Opnieuw is een van onze leden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vrijdag 25 april kreeg Tinus Hilbrands deze onderscheiding opgespeld. Burgemeester Cornelis Visser bracht onder woorden dat Tinus al sinds 1972 als vrijwilliger actief was bij de tennisvereniging De Bosbaan, en ook was hij 18 jaar lid van de kerkvoogdij van de hervormde kerk. Bovendien was hij ook nog eens een periode bestuurslid van het CDA. Sport, kerkenwerk en politiek.
Een mooi palet van werkzaamheden voor de Twenterandse samenleving.

En dan te bedenken dat Tinus ook nog eens zijn baritonstem laat horen in ons koor, misschien wel om daarmee bij te komen van al dat andere vrijwilligerswerk...
Ook zijn vrouw Martje kreeg een lintje uitgereikt, dubbele vreugde dus in huize Hilbrands. Beiden van harte gefeliciteerd!

Weet u dat iedereen in Vroomshoop en omstreken met oud papier elke eerste zaterdag van de maand tussen 9 en 12 uur welkom is bij de containers bij de C1000, bij fysiotherapie De Haere en aan de Dreef? Daar staan de mannen van het Chr. Mannenkoor Vroomshoop klaar om uw oud papier in ontvangst te nemen. Met de opbrengst ervan kunnen we onze concerten financieren, dus uw oud papier is zeer welkom.

Vergeten, geen tijd? Geen probleem, want u kunt elke werkdag tijdens kantooruren uw papier deponeren in onze vaste papiercontainer, op het terrein van de Larcom achter de brandweerkazerne, Karel Doormanlaan 5, Vroomshoop.

 

cor schrotenboerWe weten natuurlijk allemaal, dat je 'niet zomaar' tenor wordt van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Niet dat je nou een muzikale opleiding nodig hebt. Maar je stembanden een beetje kunnen gebruiken om te kunnen zingen is wel gemakkelijk. Als je dan ook nog muziek kunt lezen en ervaring hebt opgedaan bij Muziekverenging Juliana in Den Ham, als bespeler van een klarinet, dan zijn de ingrediënten in ieder geval aanwezig om lid te worden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.

Maar er is meer nodig! Je zult de stap om eens een keer een repetitie van het koor mee te maken wel zélf moeten zetten. Dat deed de eigenaar van Rijschool Schrotenboer, beter bekend als Cor Schrotenboer uit Den Ham. Voor de pauze kon Cor niet, maar in de pauze van de donderdagavond-repetitie was Cor present. En dat heeft hij geweten….. Van alle kanten werden hem glazen wijn aangeboden en werd hij lachend verwelkomd door menig bekend lid van het koor. `Kundig volk` zeggen ze dan in Den Ham. Cor onderging het allemaal breed lachend. Een week later schoof hij opnieuw aan bij de repetitie en ook toen stond zijn gezicht bepaald niet chagrijnig. Hij  onderging alles met 'vulle wille'. Zijn vrouw vond het allemaal prima dat hij ook de donderdagavond niet thuis was, want ze wist waar hij uithing. Juist… bij het Mannenkoor in Vroomshoop.

Cor zelf had al jaren het plan om lid te worden van het koor, maar steeds kwam er van alles tussen. Zo ging het werk als lid van de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk in Den Ham ook nog eens voor. Maar toen daar zijn tijd er ook opzat, werd hij van alle kanten door koorleden benaderd om toch vooral lid te worden van hét mannenkoor! Henk Jansen heeft hem vaak aan 'de kop' gezeurd en Arie Sluyer wist ook wel hoe hij Cor moest benaderen om lid te worden. En toen al die glazen wijn over het schap gingen was Cor niet meer te houden.

Snel was hij ingeburgerd en ook zonder inburgeringsdiploma volledig geaccepteerd in het koor. Hij ervaart de opvang binnen de groep collega zangers bij de 2e tenoren als geweldig en de gezellige sfeer voor, na en tijdens de pauze van de repetitie als uniek. ‘t Zal ook niet waar zijn als je de eerste keer dat je binnen komt waaien, van zoveel kanten een glas wijn krijgt aangeboden. Wie zou dan niet overstag gaan?

Cor geniet ook met volle teugen van de inspirerende manier van muziek instuderen door dirigent/pianist Gezinus Veldman. Wat een feest om van Gezinus zijn pianospel te mogen  genieten. En wat een feest om lid te zijn van dit koor. Cor, we hopen op een goede toekomst voor je als lid van ons koor!! Voel je welkom.

Het weekend van 22 en 23 maart traden wij twee keer op, in twee verschillende situaties. Zaterdagmiddag zetten we het 60-jarig huwelijksfeest van koorlid Lou Brinkman en zijn vrouw Leny extra luister bij. In Partycentrum De Zandstuve zongen we temidden van het feestgedruis het echtpaar toe met enkele toepasselijke liederen, door de bruidegom uitgekozen.

De dag erna vertrokken we met twee bussen vol, en vergezeld van vele echtgenotes, naar Enschede waar we in de Schuilplaats, de kerk van de Vrije Baptistengemeente aldaar, een bijdrage mochten leveren aan een kerkdienst. We brachten een aantal liederen uit ons uitgebreide repertoire, passend bij de dienst en passend bij de veertigdagentijd. Op scherp gezet door onze dirigent Gezinus Veldman konden we de Enschedeërs laten horen dat Vroomshoop over een heel mooi koor en een prima koorsolist beschikt. De reacties waren na afloop dan ook bijzonder positief en zo konden we met vele complimenten overladen de terugreis naar Vroomshoop aanvaarden.

cd via dolorosa 1Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop houdt op Witte Donderdag 17 april voor de 16e keer een Passiestonde in de hervormde kerk Ons Centrum aan de Hoofdstraat te Vroomshoop. De woensdag daarvoor, 16 april, gaat het mannenkoor voor de tweede keer naar Geesteren om de Passiestonde ten gehore te brengen in de rooms-katholieke St. Pancratiuskerk. Beide Passiestondes beginnen om 20.30 uur. De entree is gratis, bij de uitgang wordt een collecte gehouden.

Dirigent en pianist Gezinus Veldman, die de bedenker van de Passiestonde is, heeft ook dit jaar een ingetogen programma samengesteld, passend in de Veertigdagentijd. Dit jaar werkt het Sopraankwartet uit Den Ham mee. De vier ijle vrouwenstemmen zullen zich harmonieus vermengen met de sonore klank van het mannenkoor. Er worden prachtige liederen gezongen zoals: Qui tollis, Agnus Dei, Panis Angelicus en Pie Jesu. Aan het slot klinkt het krachtige Dank sei Dir Herr.

Het mannenkoor heeft de cd ‘Via Dolorosa’ opgenomen met uitsluitend passiemuziek. Deze cd kost € 5,- en is verkrijgbaar na afloop van beide Passiestondes, bij de Bruna in Vroomshoop en bij de Readshop in Den Ham. Mailen of bellen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 0546-642191.