CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 21-03-2019
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Passiestonde

Op 17-04-2019
20:30 uur

Laatste nieuws

logo-twenteland-zingtEen mooie Korendag in Vriezenveen op Monumentendag 13 september, waaraan ook ons koor deelneemt. "Twenterand zingt" is het motto. Inderdaad, liefst 25 koren doen mee aan dit initiatief van de Lionsclub Twenterand. Van 11 tot 17 uur zullen in drie kerken in Vriezenveen vele koren met gevarieerd repertoire te horen zijn. Gospelmuziek, gemengde koren, mannenkoren, dameskoren, kinderkoor, een oratoriumkoor, een kamerkoor, etc., voor elk wat wils. Tussen de bedrijven door zorgen ensembles van de Vriezenveense Harmonie voor intermezzo's. Wij treden op in de Grote kerk vanaf 14.45 uur.

De entree is gratis, maar bij de uitgang wordt een gift gevraagd voor de Leendert Vrielstichting, die zich inzet voor mensen in hun laatste levensfase. Van harte aanbevolen.

 

Met een relatief kleine groep (heel veel mannen zijn op vakantie deze maand) vertrokken we zondagmorgen 22 juni naar verpleeghuis Eugeria in Almelo, waar we mochten meewerken aan een kerkdienst voor de bewoners en hun familie. Iedere keer weer fijn, voor dit publiek ons te mogen inzetten. We zongen een aantal liederen uit het Nieuwe Liedboek en ook Abba Vader, One hand one heart en Nieuwe mensen. We eindigden met het swingende Kum ba yah, my Lord.

Dit was dan meteen ons laatste openbare optreden dit seizoen. Donderdag sluiten we af met de laatste repetitie, een hapje en een drankje, en daarna gaan we twee maand op vakantie. Begin september pakken we dan de draad weer op, met een nu al druk programma: Monumentendag 13 september de korendag "Twenterand zingt' in Vriezenveen, zaterdagavond 4 oktober ons Najaarsconcert in de Ontmoetingskerk, ook al in Vriezenveen. In november extra repetities en op 29 november het Glazen Caféconcert samen met een hopelijk enorm groot projectkoor. In december komt het kerstrepertoire weer in onze concertmap, want dan staat op donderdag 11 december het kerstconcert in Daarle gepland en op 16 december een kerstconcert - in de hervormde kerk te Vroomshoop - samen met seniorenkoor Jubilate en de kopergroep van de Harmonie Vroomshoop. We hopen u op enkele van onze concerten te ontmoeten!

Ondertussen wensen wij iedereen een prettige vakantie! 

 

Open repetitie WeemelandenOp een rustige donderdagavond in juni toog het mannenkoor Vroomshoop al om 7 uur naar Vriezenveen. Naar de Weemelanden, waar we op uitnodiging van de activiteitenbegeleiders een open repetitie mochten verzorgen voor de bewoners en hun familie. Ondanks de (naderende) vakantieperiode maakten toch zo'n 70 mannen hun opwachting in dit prachtige gebouw in Vriezenveen. Voorzitter John de Vries opende de avond op de gebruikelijke wijze, praatte ons bij over een aantal (ernstig) zieken in ons midden, en liet ons applaudisseren voor de jarigen. Dirigent Gezinus Veldman introduceerde vervolgens ons koor, maar liet ons uiteraard meteen al (in)zingen, want daarvoor waren we tenslotte gekomen.
Hij herinnerde aan het feit dat D-day, 6 juni 1944, de volgende dag werd herdacht, en koos een aantal daarbij passende liederen, met als eerste natuurlijk 'Bevrijding'. Met veel humor betrok hij de aanwezigen bij deze open repetitie, die af en toe bijna het karakter kreeg van een klein concert. Op de foto van koorlid Arend Gerritsen is de dirigent in gesprek met de toeschouwers over zijn koor. En zijn koor klonk meestal weer als een klok, hetgeen mede te danken was aan onze koorsolist Albert Wessels, die ook in Vriezenveen liet blijken over een mooie stem te beschikken.

De catering was prima geregeld en na de koffie mochten we opnieuw zingen voor het aandachtig luisterende publiek, dat opgeroepen werd ook zélf af en toe mee te zingen. Tegen half 9 werd ons optreden beëindigd, want het werd langzamerhand bedtijd voor sommige bewoners. Onze koorleden vertrokken weer opgewekt naar huis, om daar nog even na te genieten van opnieuw een mooie repetitieavond.
Ga voor meer foto's van Arend Gerritsen naar het Fotoalbum.

Zondag  22 juni werken we nog mee aan een kerkdienst in Eugeria te Almelo, en daarna begint ook voor het mannenkoor de vakantie. In september pakken we dan de zangdraad weer op, en komen we opnieuw twee keer naar Vriezenveen. De eerste keer op zaterdag 13 september voor het korenfestival 'Twenterand zingt' waaraan zo'n 25 koren deelnemen. En dan opnieuw op 4 oktober voor ons Najaarsconcert in de Ontmoetingskerk.

 

Eind dit jaar wordt in Vroomshoop bij café Kremer weer het Glazen Café geopend. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan de acties van Serious Request van Radio 3FM. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. 
Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop wil graag zijn medewerking verlenen aan dit initiatief door het organiseren van een Glazen Caféconcert in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop op zaterdag 29 november 2014 om 17.00 uur.

De 100 mannen van het koor willen dat niet alleen doen, maar zich laten vergezellen door een groot, speciaal projectkoor. We roepen daarom alle jonge en oudere mannen in Vroomshoop, Den Ham, Twenterand, e.o. op hieraan mee te werken. Zingen doe je voor je plezier en deze keer ook voor het goede doel. Dirigent Gezinus Veldman rekent natuurlijk op de komst van vele zangers en hij zal ervoor zorgen dat de zangers een machtig mooi concert geven!

Er staan drie repetities gepland, en wel op zaterdagochtend 8 en 22 november van 10-12 uur en op zaterdag 29 november van 15-16 uur. Een uur later begint dan het concert.
Zingen lijkt moeilijk, maar is het niet. Je zult merken dat samen zingen een geweldige ervaring is. Vooral jonge mannen worden uitgenodigd! De eerste 10 hebben zich al gemeld, de volgende 100 kunnen mailen of bellen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 0546-642191.

manon arnoldWij denken onder leiding van onze dirigent Gezinus Veldman toch af en toe een aardig potje te kunnen zingen, zeker voor een eenvoudig amateurkoor, maar het kan natuurlijk altijd beter. Daarom meenden bestuur en dirigent een zangpedagoge in huis te moeten halen. Wat stond ons te wachten? Nou, dat bleek een hele aardige dame te zijn, die met ons een aantal stemoefeningen deed. Manon Arnold liet de harten van alle mannen smelten en al snel zongen wij haar luide toe. De aah's en ooh's waren niet van de lucht en soms leek het of een horde vleugellamme vogels voorbij fladderde met veel getjilp en gekwetter. Het bleek dat wij ons gevoel in een lied moesten leggen, met andere woorden waar de tekst iets treurigs vermeldde, moest dat in onze stemmen hoorbaar zijn, en als er wat moois te berde werd gebracht, dan mocht er blijheid weerklinken. Met verkrampte kaken probeerden wij deze wijze lessen te begrijpen en uit te voeren. Tot onze stomme verbazing mocht het resultaat er zijn, want op de volgende repetitieavond werd ons uit min of meer betrouwbare bron gemeld, dat zij eigenlijk meteen weer naar huis had willen gaan, omdat ons niet veel meer bij te brengen was. Dat is evenwel zwaar overdreven en zal wel bedoeld zijn om onze zwakte enigszins te maskeren. Hoe dan ook, het was een aangename oefensessie, waarbij het haar wonderwel lukte met haar zachte stem onze volle aandacht te behouden.

Die zachte stem bleek ze in de pauze ingeruild te hebben voor een prachtige sopraanstem, die klonk als een klok en die schetterde als een trompet, met als gevolg dat bij de 80 aanwezige mannen de monden langdurig openvielen van verbazing en ontzag. Wat een stem! Ook een schare belangstellenden mocht na de pauze genieten van een mini-cconcertje, waarbij Manon liet horen wat ze in haar mars had. Er was maar één koorlid die daar iets tegenover kon stellen, en wie zou dat anders moeten zijn dan onze eigen koorsolist Albert Wessels. Ook wij mochten samen met Manon Arnold nog enkele liederen zingen. Een feestelijke avond, zomaar ergens in mei 2014.