CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 24-12-2018
14:30 uur

Volgende concert/medewerking

Kerstconcert

Op 15-12-2018
20:00 uur

Laatste nieuws

Eind dit jaar wordt in Vroomshoop bij café Kremer weer het Glazen Café geopend. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan de acties van Serious Request van Radio 3FM. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. 
Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop wil graag zijn medewerking verlenen aan dit initiatief door het organiseren van een Glazen Caféconcert in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop op zaterdag 29 november 2014 om 17.00 uur.

De 100 mannen van het koor willen dat niet alleen doen, maar zich laten vergezellen door een groot, speciaal projectkoor. We roepen daarom alle jonge en oudere mannen in Vroomshoop, Den Ham, Twenterand, e.o. op hieraan mee te werken. Zingen doe je voor je plezier en deze keer ook voor het goede doel. Dirigent Gezinus Veldman rekent natuurlijk op de komst van vele zangers en hij zal ervoor zorgen dat de zangers een machtig mooi concert geven!

Er staan drie repetities gepland, en wel op zaterdagochtend 8 en 22 november van 10-12 uur en op zaterdag 29 november van 15-16 uur. Een uur later begint dan het concert.
Zingen lijkt moeilijk, maar is het niet. Je zult merken dat samen zingen een geweldige ervaring is. Vooral jonge mannen worden uitgenodigd! De eerste 10 hebben zich al gemeld, de volgende 100 kunnen mailen of bellen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 0546-642191.

manon arnoldWij denken onder leiding van onze dirigent Gezinus Veldman toch af en toe een aardig potje te kunnen zingen, zeker voor een eenvoudig amateurkoor, maar het kan natuurlijk altijd beter. Daarom meenden bestuur en dirigent een zangpedagoge in huis te moeten halen. Wat stond ons te wachten? Nou, dat bleek een hele aardige dame te zijn, die met ons een aantal stemoefeningen deed. Manon Arnold liet de harten van alle mannen smelten en al snel zongen wij haar luide toe. De aah's en ooh's waren niet van de lucht en soms leek het of een horde vleugellamme vogels voorbij fladderde met veel getjilp en gekwetter. Het bleek dat wij ons gevoel in een lied moesten leggen, met andere woorden waar de tekst iets treurigs vermeldde, moest dat in onze stemmen hoorbaar zijn, en als er wat moois te berde werd gebracht, dan mocht er blijheid weerklinken. Met verkrampte kaken probeerden wij deze wijze lessen te begrijpen en uit te voeren. Tot onze stomme verbazing mocht het resultaat er zijn, want op de volgende repetitieavond werd ons uit min of meer betrouwbare bron gemeld, dat zij eigenlijk meteen weer naar huis had willen gaan, omdat ons niet veel meer bij te brengen was. Dat is evenwel zwaar overdreven en zal wel bedoeld zijn om onze zwakte enigszins te maskeren. Hoe dan ook, het was een aangename oefensessie, waarbij het haar wonderwel lukte met haar zachte stem onze volle aandacht te behouden.

Die zachte stem bleek ze in de pauze ingeruild te hebben voor een prachtige sopraanstem, die klonk als een klok en die schetterde als een trompet, met als gevolg dat bij de 80 aanwezige mannen de monden langdurig openvielen van verbazing en ontzag. Wat een stem! Ook een schare belangstellenden mocht na de pauze genieten van een mini-cconcertje, waarbij Manon liet horen wat ze in haar mars had. Er was maar één koorlid die daar iets tegenover kon stellen, en wie zou dat anders moeten zijn dan onze eigen koorsolist Albert Wessels. Ook wij mochten samen met Manon Arnold nog enkele liederen zingen. Een feestelijke avond, zomaar ergens in mei 2014.

Opnieuw is een van onze leden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vrijdag 25 april kreeg Tinus Hilbrands deze onderscheiding opgespeld. Burgemeester Cornelis Visser bracht onder woorden dat Tinus al sinds 1972 als vrijwilliger actief was bij de tennisvereniging De Bosbaan, en ook was hij 18 jaar lid van de kerkvoogdij van de hervormde kerk. Bovendien was hij ook nog eens een periode bestuurslid van het CDA. Sport, kerkenwerk en politiek.
Een mooi palet van werkzaamheden voor de Twenterandse samenleving.

En dan te bedenken dat Tinus ook nog eens zijn baritonstem laat horen in ons koor, misschien wel om daarmee bij te komen van al dat andere vrijwilligerswerk...
Ook zijn vrouw Martje kreeg een lintje uitgereikt, dubbele vreugde dus in huize Hilbrands. Beiden van harte gefeliciteerd!

Weet u dat iedereen in Vroomshoop en omstreken met oud papier elke eerste zaterdag van de maand tussen 9 en 12 uur welkom is bij de containers bij de C1000, bij fysiotherapie De Haere en aan de Dreef? Daar staan de mannen van het Chr. Mannenkoor Vroomshoop klaar om uw oud papier in ontvangst te nemen. Met de opbrengst ervan kunnen we onze concerten financieren, dus uw oud papier is zeer welkom.

Vergeten, geen tijd? Geen probleem, want u kunt elke werkdag tijdens kantooruren uw papier deponeren in onze vaste papiercontainer, op het terrein van de Larcom achter de brandweerkazerne, Karel Doormanlaan 5, Vroomshoop.

 

cor schrotenboerWe weten natuurlijk allemaal, dat je 'niet zomaar' tenor wordt van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Niet dat je nou een muzikale opleiding nodig hebt. Maar je stembanden een beetje kunnen gebruiken om te kunnen zingen is wel gemakkelijk. Als je dan ook nog muziek kunt lezen en ervaring hebt opgedaan bij Muziekverenging Juliana in Den Ham, als bespeler van een klarinet, dan zijn de ingrediënten in ieder geval aanwezig om lid te worden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.

Maar er is meer nodig! Je zult de stap om eens een keer een repetitie van het koor mee te maken wel zélf moeten zetten. Dat deed de eigenaar van Rijschool Schrotenboer, beter bekend als Cor Schrotenboer uit Den Ham. Voor de pauze kon Cor niet, maar in de pauze van de donderdagavond-repetitie was Cor present. En dat heeft hij geweten….. Van alle kanten werden hem glazen wijn aangeboden en werd hij lachend verwelkomd door menig bekend lid van het koor. `Kundig volk` zeggen ze dan in Den Ham. Cor onderging het allemaal breed lachend. Een week later schoof hij opnieuw aan bij de repetitie en ook toen stond zijn gezicht bepaald niet chagrijnig. Hij  onderging alles met 'vulle wille'. Zijn vrouw vond het allemaal prima dat hij ook de donderdagavond niet thuis was, want ze wist waar hij uithing. Juist… bij het Mannenkoor in Vroomshoop.

Cor zelf had al jaren het plan om lid te worden van het koor, maar steeds kwam er van alles tussen. Zo ging het werk als lid van de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk in Den Ham ook nog eens voor. Maar toen daar zijn tijd er ook opzat, werd hij van alle kanten door koorleden benaderd om toch vooral lid te worden van hét mannenkoor! Henk Jansen heeft hem vaak aan 'de kop' gezeurd en Arie Sluyer wist ook wel hoe hij Cor moest benaderen om lid te worden. En toen al die glazen wijn over het schap gingen was Cor niet meer te houden.

Snel was hij ingeburgerd en ook zonder inburgeringsdiploma volledig geaccepteerd in het koor. Hij ervaart de opvang binnen de groep collega zangers bij de 2e tenoren als geweldig en de gezellige sfeer voor, na en tijdens de pauze van de repetitie als uniek. ‘t Zal ook niet waar zijn als je de eerste keer dat je binnen komt waaien, van zoveel kanten een glas wijn krijgt aangeboden. Wie zou dan niet overstag gaan?

Cor geniet ook met volle teugen van de inspirerende manier van muziek instuderen door dirigent/pianist Gezinus Veldman. Wat een feest om van Gezinus zijn pianospel te mogen  genieten. En wat een feest om lid te zijn van dit koor. Cor, we hopen op een goede toekomst voor je als lid van ons koor!! Voel je welkom.