CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

jans mollen en henk bos bij schuurtje aOm een koor als het onze goed te kunnen laten functioneren zijn vele vrijwilligers nodig. Zo moet geregeld onze piano worden vervoerd, bijvoorbeeld afgelopen dinsdag naar de hervormde kerk in Vroomshoop voor ons gezamenlijke kerstconcert. En natuurlijk moet de piano ook weer worden opgehaald en teruggebracht naar onze repetitielocatie het gereformeerd kerkelijk centrum Irene. Voor dat vervoer zijn mannen nodig én een aanhangwagen. En die aanhangwagen moet weer ergens onderdak gebracht worden.

Dankzij koorlid Arie Sluijer is daar een mooie oplossing voor gevonden. En dankzij enkele timmerlui uit het koor is een stevig schuurtje gebouwd. En dankzij deze twee mannen op de foto, Henk Bos (l) en Jans Mollen (r), wordt de piano heel voorzichtig op transport gezet. Ook de koorleden Jan Jansen en Herm Nieuwlaar helpen daar vaak bij.

Hulde dus aan alle vrijwilligers bij ons koor, die op vele terreinen iedere keer weer klaarstaan, om er zo voor te zorgen dat ons doel, zingen voor de bezoekers van onze zanguitvoeringen, bereikt kan worden.

Drie dagen na ons Kerstconcert in Daarle mochten we op dinsdag 17 december opnieuw onze stemmen laten klinken. Deze keer in de Hervormde kerk te Vroomshoop en dat samen met het seniorenkoor Jubilate onder leiding van Wim Koelewijn, het christelijk gemengd koor Zang en Vriendschap met als dirigent Jaap Neuteboom, en de kopergroep van De Harmonie Vroomshoop onder aanvoering van Harry ten Brinke.

De blazers van de Midwintergroep Twenterand heetten de bezoekers welkom door langs het kanaal Almelo-de Haandrik de 'oale roop' te laten weerklinken .
Wij vertolkten Nu zijt wellekome/Tollite Hostias, 'Is geboren het Godd'lijk kind, Stille Nacht en Cantique de Noël, met Albert Wessels weer in een glansrol als solist. Opnieuw werd het een mooie avond, ook al omdat we samen muziek mochten maken met de bezoekers, de andere koren en de Harmonie. Vrede op aarde! Wij wensen u allen een goede kerst.

 

stalDinsdagavond 17 december staat om 20.00 uur het gezamenlijke kerstconcert in de hervormde kerk te Vroomshoop op het programma. De bezoekers worden welkom geheten door de blazers van de Midwintergroep Twenterand, die rondom het kanaal Almelo-de Haandrik de 'oale roop' zullen laten klinken.

Zoals de traditie wil zingen we samen en apart met het ouderenkoor Jubilate, het christelijk gemengd koor Zang en Vriendschap, de kopergroep van De Harmonie Vroomshoop én de bezoekers. Het belooft weer een fijn en intiem kerstconcert te worden.
De entree is gratis, bij de uitgang wordt een collecte gehouden.

 

rolladeBehalve mooi zingen kunnen de mannenkoorleden ook mooie rollades aan de man en vrouw brengen. Dat bleek wel afgelopen donderdag, toen na afloop van de repetitie er files ontstonden bij de afhaalpunten voor de bestelde rollades. De Activiteitencommissie onder aanvoering van Henk Bosklopper en Henk Schutte probeerde alles in goede banen te leiden. En zo kon ook de bestelling van koorlid Jan Jansen, die meer dan 100 rollades had weten te slijten, snel en goed worden worden verwerkt.

Het mannenkoor hoopt  met de opbrengst ook het komende jaar mooie concerten te kunnen blijven geven.

Alle afnermers hartelijk dank!

kerstconcert 2013_poster a4 resZaterdag 14 december vanaf 19.30 uur geeft ons koor een sfeervol Kerstconcert in de Hervormde kerk in Daarle, samen met het kinderkoor Jong Leven uit Daarle.
De mannen verheugen zich bijzonder op de samenwerking met het kinderkoor, dat onder leiding staat van Jeanine Bosch-Maneschijn. De hoge kinderstemmen zullen zich harmonieus vermengen met de sonore klank van de tenoren en bassen. Het geheel wordt opgeluisterd door Hilde Drees op dwarsfluit, die de zang zal begeleiden en uiteraard ook solo zal optreden.  Uit het eigen koor komen Henjo Lemans op trompet en Albert Wessels als bariton in actie. De algehele leiding is in handen van dirigent/pianist Gezinus Veldman.

Traditiegetrouw zal het concert weer worden geopend met ´Al wie dolend in het donker´ en ook zal het Stille Nacht aan het eind van de avond fluisterend zacht hoorbaar zijn. In een bijzondere bewerking kunt u luisteren naar 'Nu zijt wellekome'. Samen met de kinderen zal het lied ´Speeltuin´ - bekend van War Child en Marco Borsato - klinken. Ook het prachtige Columbiaanse kerstlied ´Yo le canto al Ninõ Dios´ staat op het programma. Een eigen compositie van Gezinus Veldman, ´Going to Bethlehem´, ontbreekt niet. En uiteraard zingt het kinderkoor ook zélf een aantal kerstliederen. De bezoekers staat ongetwijfeld een mooie avond te wachten. En wie weet, misschien 'reiselt der Schnee leise'...

De entree bedraagt in de voorverkoop bij de bibliotheek in Daarle  € 8,-, aan de zaal kosten de kaarten € 10,- . Kinderen betalen € 3,-. Kaarten zijn ook verkrijgbaar via de koorleden of per mail/telefoon te reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 0546-642191