CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 27-09-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

Dat het mannenkoor niet alleen goed is in zingen bleek wel tijdens het Twenteranddictee dat 19 november 2013 werd gehouden in het gemeentehuis. Vijf matadoren, te weten captain John de Vries en zijn mannen Zweitze Hofman, Egbert de Jonge, Fred van Essen en Gerrit Meijerink, gingen de strijd aan met een aantal andere teams. Uiteindelijk moesten ze het hoofd buigen voor het team van de Rehobothschool uit Vriezenveen, maar gezien hun rapportcijfers eindigden onze manschappen zeer eervol in de subtop. John maakte van de gelegenheid gebruik door ons koor én onze cd Via Dolorosa te promoten. Hij schonk namens het koor drie cd's aan de winnaars van de dicteewedstrijd.

 

Het mannenkoor staat een paar drukke weken te wachten. Maar ook hele mooie weken, want we bereiden ons voor op twee Kerstconcerten en op ons Nieuwjaarsconcert.

Zaterdag 14 december reist het koor af naar Daarle, waar we vanaf 19.30 uur in de hervormde kerk ons Kerstconcert ten beste geven. Opnieuw doen we dat samen met een kinderkoor, Jong Leven uit Daarle, dat onder leiding staat van Jeanine Bosch-Maneschijn. Het wordt nog mooier want ook Hilde Drees op dwarsfluit levert een sfeervolle bijdrage. En uit ons eigen koor komen Henjo Lemans op trompet en Albert Wessels als bariton in actie. De algehele leiding is in handen van dirigent/pianist Gezinus Veldman. De entree bedraagt in de voorverkoop bij de bibliotheek Daarle  € 8,-, aan de zaal € 10,- en voor kinderen € 3,-. Kaarten zijn ook verkrijgbaar via de koorleden.

Dinsdagavond 17 december staat om 20.00 uur het gezamenlijke kerstconcert in de hervormde kerk in Vroomshoop op het programma. Zoals de traditie wil zingen we daar samen en apart met het ouderenkoor Jubilate, het christelijk gemengd koor Zang en Vriendschap en de kopergroep van De Harmonie Vroomshoop. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden.

Zaterdagavond 18 januari houden we weer een feestelijk Nieuwjaarsconcert in de hervormde kerk te Den Ham. Ook dit concert begint om 20.00 uur. Het programma is nog niet helemaal bekend, maar al zeker is dat een uit acht personen bestaand strijkersensemble onder leiding van Ronald Bannink van de partij zal zijn, en dat geldt ook voor drummer Joost Visser. Gezien de liederen die we momenteel instuderen, zitten er een paar ware spektakelstukken tussen, dus dit belooft wat!

 

zendingszangdienstZondag 3 november om 17.00 uur vond er een bijzondere zendingszangdienst plaats in de Hervormde kerk aan de Hoofdstraat te Vroomshoop. Jong en oud(er) ontmoetten elkaar deze middag, want het kinderkoor Stralende Sterren werkte samen met het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop mee aan deze dienst die als thema had: ‘Door de wereld gaat een woord’. Ook leerlingen van Joost Visser werkten op slagwerk mee aan deze speciale dienst. Voorganger van deze speciale zangdienst was ds. F. Schipper.

Afgelopen week hadden de kinderen al samen met ons geoefend, waarbij bleek dat er nogal wat grootvaders uit ons mannenkoor vol trots hun kleinkinderen zagen en hoorden zingen. De verbinding tussen beide koren is alleen daarom al stevig, en dat wordt nog eens versterkt door de samenwerking tussen de beide dirigenten Pieter Ekkel en Gezinus Veldman. Twee liederen werden samen gezongen: ‘De hand van God’ en ‘De Here zegent jou’. Bij het laatste lied mocht aan het eind van de dienst iedereen meezingen. Kortom, een stralend optreden van kinderkoor en mannenkoor, zeker voor herhaling vatbaar!

Jan Koelewijn maakte prachtige foto's. Voor meer foto's zie het Fotoalbum:  http://cmkvroomshoop.nl/fotoalbums/category/23.html

Zondagochtend 20 oktober togen vele mannen van ons koor naar Almelo. Ons mannenkoor was namelijk gevraagd medewerking te verlenen aan een kerkdienst op het Meulenbelt aldaar. Op deze locatie van TMZ wordt liefdevolle zorg verleend aan mensen, die door ziekte niet meer zelfstandig kunnen wonen en werken. 

Het werd een bijzondere dienst. Het was de laatste keer dat ds. Tieska Knotter een kerkdienst leidde op het Meulenbelt en zij werd dan ook speciaal door ons koor toegezongen. De wijze waarop vele patiënten meeleefden met deze dienst was bijzonder aangrijpend. Het is fijn te ervaren dat muziek en zang van ons koor en onze dirigent zoveel ontroering teweeg kan brengen bij de aanwezigen. Onze bijdrage was gevarieerd, zowel het klassieke ‘Jesus, bleibet meine Freude’ maar ook ‘Veilig in Jezus’ armen’ alsmede een lied dat we in een volgend concert samen met een kinderkoor gaan zingen: ‘De Here zegent jou’.

najaarsconcert 2013Op zaterdag 12 oktober 2013 geeft het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop in de hervormde kerk aan de Hoofdstraat te Vroomshoop zijn Najaarsconcert. Naast het toch al fantastisch klinkende, bijna 100 leden tellende mannenkoor met zijn buitengewone dirigent/pianist Gezinus Veldman, is er de prachtige orgelbegeleiding van niemand minder dan Nederlands bekendste en populairste organist Martin Mans. Hij brengt ook enkele solo's ten gehore op het meer dan 100 jaar oude 'van Dam' orgel.

Op het programma staan onder andere het indringende ‘Dank sei Dir Herr’ van G.F. Händel, het ‘Sanctus’ uit de Messe brève van Charles Gounod en het prachtige en melodieuze ‘Schafe können sicher weiden‘ van J.S. Bach. Maar ook populaire nummers als ‘Help somebody today’ van Frank M. Breck, het ‘Anthem’ from Chess, en ‘Mull of Kintyre’ van McCartney ontbreken niet, het laatste lied zelfs in een unieke bewerking voor orgel en koor.

Het concert begint aan de Hoofdstraat 35 te Vroomshoop om 20.00 uur, en de entreeprijs bedraagt € 7,50. Kaarten kunnen ook per mail worden gereserveerd bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 0546-642191.