CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 15-11-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Benefietconcert Papendrecht

Op 08-12-2018
20:00 uur

Laatste nieuws

kerstconcert 2013_poster a4 resZaterdag 14 december vanaf 19.30 uur geeft ons koor een sfeervol Kerstconcert in de Hervormde kerk in Daarle, samen met het kinderkoor Jong Leven uit Daarle.
De mannen verheugen zich bijzonder op de samenwerking met het kinderkoor, dat onder leiding staat van Jeanine Bosch-Maneschijn. De hoge kinderstemmen zullen zich harmonieus vermengen met de sonore klank van de tenoren en bassen. Het geheel wordt opgeluisterd door Hilde Drees op dwarsfluit, die de zang zal begeleiden en uiteraard ook solo zal optreden.  Uit het eigen koor komen Henjo Lemans op trompet en Albert Wessels als bariton in actie. De algehele leiding is in handen van dirigent/pianist Gezinus Veldman.

Traditiegetrouw zal het concert weer worden geopend met ´Al wie dolend in het donker´ en ook zal het Stille Nacht aan het eind van de avond fluisterend zacht hoorbaar zijn. In een bijzondere bewerking kunt u luisteren naar 'Nu zijt wellekome'. Samen met de kinderen zal het lied ´Speeltuin´ - bekend van War Child en Marco Borsato - klinken. Ook het prachtige Columbiaanse kerstlied ´Yo le canto al Ninõ Dios´ staat op het programma. Een eigen compositie van Gezinus Veldman, ´Going to Bethlehem´, ontbreekt niet. En uiteraard zingt het kinderkoor ook zélf een aantal kerstliederen. De bezoekers staat ongetwijfeld een mooie avond te wachten. En wie weet, misschien 'reiselt der Schnee leise'...

De entree bedraagt in de voorverkoop bij de bibliotheek in Daarle  € 8,-, aan de zaal kosten de kaarten € 10,- . Kinderen betalen € 3,-. Kaarten zijn ook verkrijgbaar via de koorleden of per mail/telefoon te reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 0546-642191

Rieks_RibberinkZo gaat het met Rieks Ribberink. Klein van stuk, groot in daden. Een verenigingsman pur sang! Ooit zong hij - heel lang geleden - bij de gemengde zangvereniging Zang en Vriendschap in Mariënberg onder leiding van de Oostenrijker Walter Klaasen. Jawel!! Dezelfde Walter Klaasen, die als de eerste dirigent van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop meer dan 65 jaar geleden ons koor leidde.

Rieks is meer dan 40 jaar trouw lid geweest van een Toneelvereniging. Vaak werd hem gevraagd waarom hij geen lid werd van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Hij volgde de muzikale verrichtingen van het koor heel goed. Maar lid worden? Dat is andere koek.
Nee, Rieks is teveel verenigingsman om zomaar de toneelvereniging vaarwel te zeggen. Het combineren van deze twee activiteiten zou ook niet meevallen. Zo zit hij niet in elkaar. Als je ergens aan mee doet ga je er de volle 100% voor. Als je jarig bent en je moet toneelspelen of zingen, verzet je de verjaardag maar. Maar zingen zul je! Rieks verbaast zich erover dat niet alle leden er zo over denken of er naar handelen.

Maar die paar maanden dat hij nou lid is van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop geniet hij volop. Het is een gezellige ploeg met een geweldige dirigent. Rieks geniet van de 'losse' manier van omgang met elkaar en vindt het prachtig dat er voldoende mogelijkheid is voor geintjes.

Het tempo waarin het koor stukken instudeert ervaart hij als hoog. Maar hij wordt door z’n maten goed opgevangen, vindt hij. Bij het Najaarsconcert van het koor samen met Martin Mans heeft hij heel bewust niet meegezongen. Hij was er nog niet klaar voor. Maar zat wel in de kerk. Dat is heel waardevol geweest. Door te luisteren heeft hij veel geleerd. Rieks is blij dat hij lid is van ons koor en zal geen gelegenheid voorbij laten gaan om het koor te promoten. Succes Rieks!

Dat het mannenkoor niet alleen goed is in zingen bleek wel tijdens het Twenteranddictee dat 19 november 2013 werd gehouden in het gemeentehuis. Vijf matadoren, te weten captain John de Vries en zijn mannen Zweitze Hofman, Egbert de Jonge, Fred van Essen en Gerrit Meijerink, gingen de strijd aan met een aantal andere teams. Uiteindelijk moesten ze het hoofd buigen voor het team van de Rehobothschool uit Vriezenveen, maar gezien hun rapportcijfers eindigden onze manschappen zeer eervol in de subtop. John maakte van de gelegenheid gebruik door ons koor én onze cd Via Dolorosa te promoten. Hij schonk namens het koor drie cd's aan de winnaars van de dicteewedstrijd.

 

Het mannenkoor staat een paar drukke weken te wachten. Maar ook hele mooie weken, want we bereiden ons voor op twee Kerstconcerten en op ons Nieuwjaarsconcert.

Zaterdag 14 december reist het koor af naar Daarle, waar we vanaf 19.30 uur in de hervormde kerk ons Kerstconcert ten beste geven. Opnieuw doen we dat samen met een kinderkoor, Jong Leven uit Daarle, dat onder leiding staat van Jeanine Bosch-Maneschijn. Het wordt nog mooier want ook Hilde Drees op dwarsfluit levert een sfeervolle bijdrage. En uit ons eigen koor komen Henjo Lemans op trompet en Albert Wessels als bariton in actie. De algehele leiding is in handen van dirigent/pianist Gezinus Veldman. De entree bedraagt in de voorverkoop bij de bibliotheek Daarle  € 8,-, aan de zaal € 10,- en voor kinderen € 3,-. Kaarten zijn ook verkrijgbaar via de koorleden.

Dinsdagavond 17 december staat om 20.00 uur het gezamenlijke kerstconcert in de hervormde kerk in Vroomshoop op het programma. Zoals de traditie wil zingen we daar samen en apart met het ouderenkoor Jubilate, het christelijk gemengd koor Zang en Vriendschap en de kopergroep van De Harmonie Vroomshoop. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden.

Zaterdagavond 18 januari houden we weer een feestelijk Nieuwjaarsconcert in de hervormde kerk te Den Ham. Ook dit concert begint om 20.00 uur. Het programma is nog niet helemaal bekend, maar al zeker is dat een uit acht personen bestaand strijkersensemble onder leiding van Ronald Bannink van de partij zal zijn, en dat geldt ook voor drummer Joost Visser. Gezien de liederen die we momenteel instuderen, zitten er een paar ware spektakelstukken tussen, dus dit belooft wat!

 

zendingszangdienstZondag 3 november om 17.00 uur vond er een bijzondere zendingszangdienst plaats in de Hervormde kerk aan de Hoofdstraat te Vroomshoop. Jong en oud(er) ontmoetten elkaar deze middag, want het kinderkoor Stralende Sterren werkte samen met het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop mee aan deze dienst die als thema had: ‘Door de wereld gaat een woord’. Ook leerlingen van Joost Visser werkten op slagwerk mee aan deze speciale dienst. Voorganger van deze speciale zangdienst was ds. F. Schipper.

Afgelopen week hadden de kinderen al samen met ons geoefend, waarbij bleek dat er nogal wat grootvaders uit ons mannenkoor vol trots hun kleinkinderen zagen en hoorden zingen. De verbinding tussen beide koren is alleen daarom al stevig, en dat wordt nog eens versterkt door de samenwerking tussen de beide dirigenten Pieter Ekkel en Gezinus Veldman. Twee liederen werden samen gezongen: ‘De hand van God’ en ‘De Here zegent jou’. Bij het laatste lied mocht aan het eind van de dienst iedereen meezingen. Kortom, een stralend optreden van kinderkoor en mannenkoor, zeker voor herhaling vatbaar!

Jan Koelewijn maakte prachtige foto's. Voor meer foto's zie het Fotoalbum:  http://cmkvroomshoop.nl/fotoalbums/category/23.html