CMK_banner_04.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

najaarsconcert 2013Op zaterdag 12 oktober 2013 geeft het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop in de hervormde kerk aan de Hoofdstraat te Vroomshoop zijn Najaarsconcert. Naast het toch al fantastisch klinkende, bijna 100 leden tellende mannenkoor met zijn buitengewone dirigent/pianist Gezinus Veldman, is er de prachtige orgelbegeleiding van niemand minder dan Nederlands bekendste en populairste organist Martin Mans. Hij brengt ook enkele solo's ten gehore op het meer dan 100 jaar oude 'van Dam' orgel.

Op het programma staan onder andere het indringende ‘Dank sei Dir Herr’ van G.F. Händel, het ‘Sanctus’ uit de Messe brève van Charles Gounod en het prachtige en melodieuze ‘Schafe können sicher weiden‘ van J.S. Bach. Maar ook populaire nummers als ‘Help somebody today’ van Frank M. Breck, het ‘Anthem’ from Chess, en ‘Mull of Kintyre’ van McCartney ontbreken niet, het laatste lied zelfs in een unieke bewerking voor orgel en koor.

Het concert begint aan de Hoofdstraat 35 te Vroomshoop om 20.00 uur, en de entreeprijs bedraagt € 7,50. Kaarten kunnen ook per mail worden gereserveerd bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 0546-642191.

Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop start donderdag 29 augustus weer met de wekelijkse repetities van 19.45 - 22.00 uur in de grote zaal van gereformeerd kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Een kleine honderd leden, afkomstig uit Vroomshoop, Den Ham, Vriezenveen, Daarle etc. gaan dan weer samen met dirigent Gezinus Veldman aan de slag om zich voor te bereiden op een flink aantal optredens de komende maanden.

Zaterdag 14 september vieren Arie en Ria Bos hun 25-jarig jubileum als kostersechtpaar, en al die jaren hebben ze ook uitstekend voor de leden van het mannenkoor gezorgd, in de pauzes, na afloop aan de bar, en bij vele feestjes. Hartelijk dank Arie en Ria.

Wat staat er op het programma de komende maanden?
- Zaterdagavond 12 oktober geeft het mannenkoor zijn Najaarsconcert in de hervormde kerk te Vroomshoop, samen met de bekende organist Martin Mans.
- Zondagmiddag 3 november werkt ons koor mee aan een zangdienst in dezelfde kerk, samen met kinderkoor Stralende Sterren.
- Zaterdagavond 14 december reist het mannenkoor naar de hervormde kerk in Daarle om daar weer een mooi Kerstconcert te laten horen.
- Drie dagen later, dinsdagavond 17 december, is er in de hervormde kerk in Vroomshoop een gezamenlijk Kerstconcert van het Chr. gemengd koor Zang en Vriendschap, ouderenkoor Jubilate, De Harmonie Vroomshoop en het Chr. Mannenkoor Vroomshoop.
- En op zaterdag 18 januari is Den Ham aan de beurt, want dan verzorgt ons koor een spetterend Nieuwjaarsconcert in de mooie hervormde kerk aldaar.

Dat wordt dus weer genieten. Wilt u ook genieten? Bezoek dan onze concerten, u weet niet wat u meemaakt....
En mannen onder de lezers, kom gerust kijken en meezingen. Het lijkt moeilijker dan het is, zo verzekert ons dirigent Gezinus Veldman. We ontvangen u met plezier op onze donderdagse repetitieavonden!

 

Zaterdag 8 juni wordt een bijzondere dag in Vroomshoop. Want dan komt de Marinierskapel der Koninklijke Marine naar het Amaliaplein voor een openluchtconcert. Dit is een unieke kans om dit beroemde orkest in levende lijve te zien en te horen.

Ons mannenkoor, de Harmonie Vroomshoop en de stichting Levend Vroomshoop hebben de handen ineen geslagen om dit unieke concert mogelijk te maken. Liefst 400 stoelen staan 8 juni op het Amaliaplein, en dat is geheel en al te danken aan de inspanningen van een aantal van onze koorleden. Hartelijk dank daarvoor, het is fijn te mogen ervaren dat er steeds weer mannen klaarstaan moeilijke, inspannende en tijdrovende klussen voor hun rekening te nemen.

De Marinierskapel uit Den Helder geeft ’s avonds van 20.30 – 22.00 uur een uniek Amaliaconcert. Het Amaliaplein wordt op 8 juni omgetoverd tot een openluchttheater, waar de toeschouwers zittend op stoelen kunnen genieten van een ongetwijfeld hoogstaand optreden van dit befaamde orkest. Ook de inwendige mens komt niets tekort bij deze muzikale vertaling van de Vroomshoopse Midsummer’s Night Dream.  

Toegangsbewijzen kosten in de voorverkoop € 10,- en zijn verkrijgbaar bij de Bruna en Harry ten Brinke Mannenmode in Vroomshoop, bij de Readshop in Den Ham, bij boekhandel De Jong in Vriezenveen en bij Berghuis Drogisterij te Westerhaar. Reserveren kan ook bij ons koorlid Klaas Dragt, tel. 0546-642191, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klaas_Drenthen_en_Gerrit_WesterinkAl weer even geleden meldden zich op de vaste repetitieavond van het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop twee nieuwe leden als gast van het koor. Na één repetitieavond meegemaakt te hebben waren de heren helemaal verkocht en inmiddels ook helemaal verknocht aan ons koor. Als belangrijkste reden geven Klaas Drenthen en zijn zwager Gerrit Westerink aan, dat de heel plezierige sfeer in het koor hen beiden zover gebracht heeft dat ze lid geworden zijn. Allebei beleven ze elke week weer een ontspannen avond, als er op donderdagavond  gerepeteerd wordt bij het koor onder leiding van dirigent/pianist Gezinus M. Veldman.

Gerrit Westerimk, geboren in Epe, maar al jaren wonend in Vroomshoop had al veel langer interesse in het koor. Maar ja, het kwam er maar niet van. Vele concerten heeft Gerrit al genoten van de zangkunst van het 100 leden tellend Christelijk Mannenkoor Vroomshoop en van de grote muzikale kwaliteiten van de dirigent en pianist. Tijdens een familiebijeenkomst heeft hij het onderwerp maar eens aangekaart en de reacties van de familieleden waren  allemaal: Dat moet je doen man! Net iets voor jou!”
Klaas Drenthen, ook op het familiefeest, had eigenlijk wel weer zin om iets muzikaals te gaan doen. Jarenlang was hij lid geweest van de Malletband van de Harmonie in Vroomshoop. Het muzikale begon wel weer te kriebelen. Gerrit en Klaas spoorden elkaar een beetje aan en spraken vervolgens af, dat ze de eerstvolgende donderdag zich zouden melden bij het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop.
Zo gezegd; zo gedaan. En met heel veel genoegen. “Gezwagerlijk” zitten ze elke donderdag naast elkaar als tweede tenoren bij het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Goed kijken naar de dirigent en luisteren naar de mannen naast en achter je helpt enorm om het zingen onder de knie te krijgen. Hoewel de plezierige sfeer bij hen de doorslag heeft gegeven om lid te worden, zij er toch ook meer beweegredenen te noemen. Gerrit vindt het geweldig dat de dirigent heel vaak uitleg geeft over de te zingen stukken en dan niet alleen over de muziek maar juist ook over de tekst. Dat inspireert Gerrit enorm. Zowel Gerrit als Klaas genieten volop van de gevarieerdheid van het repertoire, maar zeker ook van de muzikale virtuositeit van dirigent Gezinus Veldman, als pianist. De “tussendoortjes”van Gezinus, die variëren tussen oude kerkmuziek, klassieke muziek, blues en jazz, en heel veel ander stijlen, maken een repetitie tot een groot muzikaal feest, waar eigenlijk veel meer mannen van moeten kunnen genieten. Klaas en Gerrit doen in ieder geval hun best.

Het heeft Hare Majesteit behaagd onze voorzitter, John de Vries, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Afgelopen vrijdag was hij naar het gemeentehuis in Vriezenveen gelokt, en daar bleek hem tot zijn grote verrassing deze onderscheiding ten deel te vallen. Burgemeester Cornelis Visser verwoordde het als volgt:

Zang, ik noemde het zojuist al even, is ook een grote passie van u. Sinds 2009 bent u voorzitter van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Een koor dat regelmatig optreedt en zich nadrukkelijk in de regio profileert. In het voorstel staat geschreven dat u deze voorzittersrol met allure vervult. Ik citeer: “de heer De Vries leidt de vereniging en het bestuur met beminnelijkheid en grote voortvarendheid. Hij opent elke repetitie met een praatje met aandacht voor zieken en jarigen. Hij is voor veel koorleden hun vertrouwenspersoon.” Mooie woorden als u het mij vraagt en ook zeker iets om trots op te zijn wanneer anderen het over je zeggen.