CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 21-02-2019
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Medewerking Winterkraaien

Op 07-03-2019
20:00 uur - 21:30 uur

Laatste nieuws

poster_passiestondes_2013In de lijdensweek voor Pasen voert het Chr. Mannenkoor voor de 16e keer de Passiestonde in Vroomshoop uit en voor de 1e keer in Geesteren.
Op woensdagavond 27 maart treedt het mannenkoor op in de Rooms-katholieke kerk St. Pancratius in het centrum van Geesteren en op donderdagavond 28 maart in de Hervormde kerk aan het kanaal in Vroomshoop. Beide Passiestondes beginnen om 20.30 uur.

Dirigent en pianist Gezinus Veldman, die de bedenker van de jaarlijkse Passiestonde is, heeft een ingetogen programma samengesteld, passend in de Veertigdagentijd. Ook de bekende bariton Ard Kamphuis (foto) werkt met zijn imposante stem aan beide Passiestondes mee. Hij is samen met het koor ook te horen op de cd ‘Via Dolorosa’ die ter gelegenheid van de passietijd is gemaakt. De cd kost € 15,- en is na afloop van de Passiestondes bij de uitgang van de kerk verkrijgbaar. De cd is ook te koop bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bonne Rauhé 60 jaar lid Marinus van der Kolk 60 jaar lid Bé Luisman 40 jaar lid

De jaarlijkse ledenvergadering van het bekende mannenkoor uit Vroomshoop verliep donderdagavond in goede harmonie. Voorzitter John de Vries kan constateren dat het koor muzikaal goed in balans is, dat de samenwerking met dirigent Gezinus Veldman uitstekend verloopt, en dat het koor het ledental prima op peil weet te houden met ongeveer 100 bassen en tenoren. Het koor kijkt terug op een geslaagd zangjaar met daarin ‘Voices in Harmony’ ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van de Harmonie Vroomshoop, en het concert ‘Lessons and Carols’ dat in samenwerking met de stichting Twentaal werd gegeven. Henk Bosklopper kan melden dat ook de Activiteitencommissie van het koor een goed jaar achter de rug heeft met een geslaagd koorfeest, het inzamelen van oud papier en een rolladeactie.

Jubilarissen
John de Vries mag drie jubilarissen toespreken. In de eerste plaats betreft dat bariton Bé Luisman, die al ruim 40 jaar lid is. Hij is een actief en trouw lid, die altijd bereid is om naast het zingen hand- en spandiensten te verrichten voor het koor en die de bedenker is van de rolladeactie in december.
Marinus van der Kolk en Bonne Rauhé zijn beiden liefst 60 jaar lid. Ook deze twee leden hebben zich gedurende al die jaren in diverse functies dienstbaar gemaakt voor het koor. Ze hebben bijna vanaf de oprichting van het koor alles meegemaakt: alle dirigenten, heel veel koorleden en heel veel concerten.

Concerten
Het koor heeft weer enkele opmerkelijke concerten op de agenda staan. Op donderdag 28 maart houdt het koor weer de jaarlijkse Passiestonde in de hervormde kerk in Vroomshoop, maar een dag eerder gaat het koor met dit programma voor het eerst ook naar de R.K. kerk St. Pancratius in Geesteren. De bekende bariton Ard Kamphuis werkt met zijn geweldige stem aan beide concerten mee, die om 20.30 uur beginnen.
Op 4 mei ondersteunt het mannenkoor de dodenherdenking op het Vredesplein in Vroomshoop. In het najaar staat een concert gepland met medewerking van de bekende organist Martin Mans, en in december gaat het koor opnieuw naar Daarle voor het jaarlijkse kerstconcert.

Ga voor meer foto's naar het Fotoalbum. En kijk hier voor het artikel op TC Tubantia: http://www.tubantia.nl/regio/twenterand/mannenkoor-vroomshoop-huldigt-jubilarissen-1.3681395

 

ard_kamphuisHet is al meer dan 10 jaar een mooie traditie: het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop houdt in de week voor Pasen een Passiestonde in de hervormde kerk aan de Hoofdstraat te Vroomshoop. Dit jaar gaat het 100 man tellende koor voor het eerst ook naar de rooms-katholieke kerk in Geesteren om daar zijn indrukwekkende geluid te laten horen.

Dirigent en pianist Gezinus Veldman, die de bedenker van de jaarlijkse Passiestonde is,  heeft een ingetogen programma samengesteld, passend in de Veertigdagentijd. Ook de bekende bariton Ard Kamphuis (foto) werkt met zijn imposante stem aan beide Passiestondes mee. Hij is samen met het koor ook te horen op de cd ‘Via Dolorosa’ die ter gelegenheid van de passietijd is gemaakt. De cd kost € 15,- en is verkrijgbaar bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Passiestonde in de rooms-katholieke kerk te Geesteren vindt plaats op woensdag 27 maart, en in de hervormde kerk te Vroomshoop op donderdag 28 maart. Beide Passiestondes beginnen om 20.30 uur.

 

poster nieuwjaarsconcertHet mannenkoor oefent alweer flink voor het Nieuwjaarsconcert op 12 januari a.s. in de Hervormde kerk te Den Ham. Dat wordt vast een fantastisch concert want sopraan Elma van den Dool, onze eigen bariton Albert Wessels, violist Hrayr Ter-Sargsyan en doedelzakspeler Rob van Beekum zullen hun medewerking verlenen.

Net als elk jaar zal het mannenkoor bij zijn entree het publiek weer de Beste Wensen toezingen, gevolgd door een indringende Zegenbede. Vriezenvener Hrayr Ter-Sargsyan zal gevoelige vioolklanken laten horen. Toepasselijk aan het begin van een nieuw jaar staat ook At the break of day op het programma, gevolgd door Highland Cathedral, waarbij doedelzakspeler Rob van Beekum voor de begeleiding zal zorgen. Daarna zal sopraan Elma van den Dool haar geweldige vocale kwaliteiten laten horen. Het indrukwekkende Hymn to the fallen zal opnieuw klinken, en onze eigen solist Albert Wessels vertolkt Laat me van Ramses Shaffy. Een spektakelstuk wordt ongetwijfeld Mull of Kintyre van ex-Beatle Paul McCartney. Het concert wordt afgesloten met feestelijke operettemuziek dat samen met Elma van den Dool zal klinken als een klok.

Kaarten (10 euro in de voorverkoop, 5 euro voor kinderen) zijn verkrijgbaar bij Readshop in Den Ham en Bruna in Vroomshoop. Het kan ook per mail of telefonisch: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0546-642191. 

Wij als bassen en tenoren willen u dit laten horen: "Wij wensen u met elkaar een voorspoedig Nieuwjaar!"

 

 

Heeft u ons concert Lessons and Carols gemist? Of wilt u ook graag onze volgende concerten bijwonen? Reserveer dan in uw I-pad, tablet, smartphone of gewoon in uw agenda of op de scheurkalender 18 december in Vroomshoop en 12 januari in Den Ham.

Want op dinsdagavond 18 december vindt in de Hervormde kerk in Vroomshoop een traditioneel kerstconcert plaats waaraan ook het Chr. gemengd koor Zang & Vriendschap en het ouderenkoor Jubilate deelnemen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Kopergroep van de Harmonie Vroomshoop. Aanvang 20.00 uur, gratis toegang, bij de uitgang wordt een collecte gehouden.
 
Een tweede kans is er op zaterdag 12 januari a.s. wanneer het koor in de Hervormde kerk in Den Ham een spetterend Nieuwjaarsconcert verzorgt. We lichten alvast een tipje van de sluier op: een sopraan, een doedelzakspeler en een violist verlenen aan dit concert hun medewerking. Ook dat wordt dus weer iets heel bijzonders. Voor dit concert kunnen nu al entreekaarten à € 10,- worden gereserveerd door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met 0546-642191.