CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Eerste repetitie na vakan...

Op 06-09-2018
19:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

Iedere zondagochtend van 7 - 8 uur presenteert André van Huizen in zijn programma 'Religieuze Muziek' op Radio Oost klassieke en romantische kerkelijke werken, maar ook opwekkingsliederen en spirituals. Het programma schenkt speciale aandacht aan koorzang uit Overijssel. Ook onze cd Via Dolorosa wordt hier geregeld 'gedraaid'. Op 25 november en 2 december zal hij speciale aandacht schenken aan ons concert Lessons and Carols. Voor vroege vogels en wekkerzetters!

Langzaam maar zeker krijgt ons programma voor Lessons and Carols vorm. Zo zal op 8 december in het Gereformeerd Kerkelijk Centrum Irene te Vroomshoop 'een leed klinken in de healgen nacht', zal ons koorlid Albert Wessels solo 'Cantique de Noël' in het dialect doen klinken en zal Mark Brouwer uit Vroomshoop als het 'kleine drummertie' optreden.

Kaarten zijn voor € 10 in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. Ook kunt u kaarten reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen met Klaas Dragt, tel. 0546-642191. Aan de kerkzaal bedraagt de entreeprijs € 12,50. Iedere bezoeker ontvangt na het concert een cadeautje van de Stichting Twentaal.

 

lessons and carolsMachtig mooi concert van muzikaal Vroomshoop. Zo luidde de kop van een lovende recensie in TC Tubantia.  Het recente gezamenlijke optreden van Harmonie en Mannenkoor Vroomshoop was inderdaad een groot succes. Maar er komt nog meer moois, want een machtig mooi concert wordt ongetwijfeld ook het volgende optreden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.

Op zaterdagavond 8 december a.s. zullen de stemmen van bekende Twentse sprekers zich harmonieus vermengen met die van de sonore klank van het koor. Het mannenkoor organiseert dan namelijk i.s.m. de Stichting Twentaal het “Festival van Lessons and Carols” in de streektaal.  Enkele voorbeelden: Leise rieselt der Schnee is vertaald als Heanig ritselt de sni-j. Er is een roos ontloken is (door Daniël Lohues) vertaald als Der is een roos goan gruien. En Walk in the Light zingt het koor nu als Kuier in ’t Licht.

De kerstliederen (carols) worden naar oud-Engels gebruik afgewisseld met lezingen en verhalen (lessons). Voor de carols wordt altijd een gerenommeerd koor uitgenodigd, deze derde keer dus het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, en bekende personen voor de lessons. De verhalen en lezingen doet de spreker in zijn of haar eigen taal. Zo vertellen Anne van der Meiden (hij vertaalde de Bijbel in het Twents) en Gerrit Kraa (bestuurslid stichting Twentaal) een mooi kerstverhaal in het Twents. Voor de lezingen tekenen verder:

Anne Flierman, voorzitter Raad van bestuur van de UT en lid Eerste Kamer (Vroomshoops)
Sabine Uitslag, ex-kamerlid (taal van Westerhaar)
Annie Schreijer, ex-kamerlid (taal van Hengevelde)
Marga Kool, ex-gedeputeerde en nu Watergraaf (Drents)
Marcel Oude Wesseling, directeur RTV-Oost, (taal van Geesteren)
Bernard Kobes, ex-bugemeester (Vriezenveens)
Cornelis Visser, burgemeester gemeente Twenterand (Zeeuws)
Dorothy Oosting, presentatrice RTV-Oost

Dit speciale en onmeunig mooie concert wordt gehouden op zaterdag 8 december om 20.00 uur in kerkelijk centrum Irene in Vroomshoop. De avond wordt gepresenteerd door Vroomshoopse Thea Kroese, bestuurslid van de Stichting Twentaal.

Entreeprijzen: € 10,00 in de voorverkoop en € 12,50 aan de kerkzaal. Kaarten zijn te koop via de koorleden, bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. U kunt ook heel eenvoudig een kaartje reserveren door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met Klaas Dragt, 0546-642191. En... na afloop ontvangen alle bezoekers een klein maar verrassend cadeautje!

 

voices in harmonyOp zaterdag 3 november werkt het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop mee aan een bijzonder najaarsconcert van De Harmonie Vroomshoop. Want deze bloeiende vereniging viert dit jaar zijn 70-jarig bestaan. Om dat extra luister bij te zetten is als afsluiting van het jubileumjaar ons Christelijk Mannenkoor Vroomshoop uitgenodigd. Onze twee gerenommeerde verenigingen zijn van plan er in gereformeerd kerkelijk centrum Irene een mooi muzikaal feest van te maken. Dat doen we onder het motto “Voices in Harmony”. Veel van de gezongen en gespeelde nummers zullen via de beamer worden ondersteund door toepasselijke foto- en filmbeelden, een belevenis op zich deze extra dimensie!

De malletband met Joost Visser begint het concert met een spetterend optreden: Tom Fight. Daarna volgen orkest en koor, waarbij we samen het ontroerende Hymn to the fallen brengen. Het imposante Stormbreak komt voorbij, gevolgd door het melodieuze One hand, one heart. Het laatste nummer voor de pauze betreft The Exodus Song, waarvoor orkest en koor samen tekenen.

De malletband roept met Blue Barrels iedereen weer terug van de pauze. Het koor onder leiding van Gezinus Veldman laat vervolgens Fiets van Herman van Veen klinken en het machtige Mull of Kintyre. Dat dirigente Kimmy Reef ook een geweldige saxofoniste is zal blijken wanneer ze samen met het koor The Rose ten gehore brengt. Het orkest vertolkt aan de hand van Kimmy ook nog The African Symphony en samen met het koor Laat me van Ramses Shaffy.

Het concert wordt gehouden in het kerkelijk centrum “Irene” aan de Julianastraat te Vroomshoop en begint om 20.00 uur.
Kaarten voor dit muzikale festijn kunt u halen bij Harry ten Brinke Mannenmode, Dennis Fashion en Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. Ook via de leden van ons koor zijn kaarten verkrijgbaar. In de voorverkoop kosten de kaarten € 7,50 en aan de zaal € 9,00. Kinderen tot 14 jaar betalen € 5,00. De prijs is inclusief een kopje koffie in de pauze.

Dirk Strijker, secretaris Ommer Mannenkoor, verwoordt het als volgt:

Bent u een hoge tenor of lage bas?
Alle mankracht komt van pas
Bedenk, van zingen word je blij
Dus wees welkom, kom erbij!

Wij stemmen daarmee graag in en zeggen het op onze manier:

De iene hef baat bij een borrel of twee
De ander hef baat bi'j mooi weer
Maar ien ding is bi'j ellek mens geliek
Wie hebb'n allemoal ..... baat bi'j muziek!

(Elke donderdagavond van 19.45 - 22.00 uur in Gereformeerd Kerkelijk Centrum Irene. U kunt gewoon binnenlopen, maar u kunt ook eerst contact opnemen met een van de bestuursleden of dirigent Gezinus Veldman)

Zaterdagmiddag 29 september togen vele leden van ons koor richting Vriezenveen om mee te werken aan een primeur, namelijk de vertolking van het Twenterandse volkslied. In de grote kerk in Vriezenveen verzamelden zich een kinderkoor, sopranen en alten, tenoren en bassen om samen hun stem laten klinken. Het Twenterandse volkslied, geschreven door Bia Sarton en op muziek gezet door onze eigen Gezinus Veldman werd gelanceerd! Over alle vier (grote) kernen van Twenterand wordt in dit volkslied de loftrompet gestoken, maar de kern van het volkslied is toch gelegen in het refrein: "Maar luister goed, je moet elkaar horen, dan kun je begrijpen wat iedereen zegt"!

Klik hier voor een filmpje op YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=EWyzHtGqMtE