CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 15-11-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Benefietconcert Papendrecht

Op 08-12-2018
20:00 uur

Laatste nieuws

poster nieuwjaarsconcertHet mannenkoor oefent alweer flink voor het Nieuwjaarsconcert op 12 januari a.s. in de Hervormde kerk te Den Ham. Dat wordt vast een fantastisch concert want sopraan Elma van den Dool, onze eigen bariton Albert Wessels, violist Hrayr Ter-Sargsyan en doedelzakspeler Rob van Beekum zullen hun medewerking verlenen.

Net als elk jaar zal het mannenkoor bij zijn entree het publiek weer de Beste Wensen toezingen, gevolgd door een indringende Zegenbede. Vriezenvener Hrayr Ter-Sargsyan zal gevoelige vioolklanken laten horen. Toepasselijk aan het begin van een nieuw jaar staat ook At the break of day op het programma, gevolgd door Highland Cathedral, waarbij doedelzakspeler Rob van Beekum voor de begeleiding zal zorgen. Daarna zal sopraan Elma van den Dool haar geweldige vocale kwaliteiten laten horen. Het indrukwekkende Hymn to the fallen zal opnieuw klinken, en onze eigen solist Albert Wessels vertolkt Laat me van Ramses Shaffy. Een spektakelstuk wordt ongetwijfeld Mull of Kintyre van ex-Beatle Paul McCartney. Het concert wordt afgesloten met feestelijke operettemuziek dat samen met Elma van den Dool zal klinken als een klok.

Kaarten (10 euro in de voorverkoop, 5 euro voor kinderen) zijn verkrijgbaar bij Readshop in Den Ham en Bruna in Vroomshoop. Het kan ook per mail of telefonisch: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0546-642191. 

Wij als bassen en tenoren willen u dit laten horen: "Wij wensen u met elkaar een voorspoedig Nieuwjaar!"

 

 

Heeft u ons concert Lessons and Carols gemist? Of wilt u ook graag onze volgende concerten bijwonen? Reserveer dan in uw I-pad, tablet, smartphone of gewoon in uw agenda of op de scheurkalender 18 december in Vroomshoop en 12 januari in Den Ham.

Want op dinsdagavond 18 december vindt in de Hervormde kerk in Vroomshoop een traditioneel kerstconcert plaats waaraan ook het Chr. gemengd koor Zang & Vriendschap en het ouderenkoor Jubilate deelnemen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Kopergroep van de Harmonie Vroomshoop. Aanvang 20.00 uur, gratis toegang, bij de uitgang wordt een collecte gehouden.
 
Een tweede kans is er op zaterdag 12 januari a.s. wanneer het koor in de Hervormde kerk in Den Ham een spetterend Nieuwjaarsconcert verzorgt. We lichten alvast een tipje van de sluier op: een sopraan, een doedelzakspeler en een violist verlenen aan dit concert hun medewerking. Ook dat wordt dus weer iets heel bijzonders. Voor dit concert kunnen nu al entreekaarten à € 10,- worden gereserveerd door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met 0546-642191.

Ons kerstconcert in de streektaal, Lessons and Carols, op zaterdag 8 december, is uitverkocht. Dit concert, dat we samen met de Stichting Twentaal organiseren, zal dus worden uitgevoerd in een vol kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Fijn dat zo veel mensen ons concert komen bezoeken!

Vist u achter het net en wilt u toch graag binnenkort een concert van ons koor bijwonen? Dat kan! Want op dinsdagavond 18 december vindt in de Hervormde kerk in Vroomshoop een traditioneel kerstconcert plaats waaraan ook het Chr. gemengd koor Zang & Vriendschap en het ouderenkoor Jubilate deelnemen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Kopergroep van de Harmonie Vroomshoop. Aanvang 20.00 uur, gratis toegang, bij de uitgang wordt een collecte gehouden.

Een tweede kans is er op zaterdag 12 januari a.s. wanneer ons koor in de Hervormde kerk in Den Ham een spetterend Nieuwjaarsconcert verzorgt. We lichten alvast een tipje van de sluier op: een sopraan, een doedelzakspeler en een violist verlenen aan dit concert hun medewerking. Ook dat wordt weer iets heel bijzonders. Voor dit concert kunt u alvast kaartjes reserveren à € 10,- door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Iedere zondagochtend van 7 - 8 uur presenteert André van Huizen in zijn programma 'Religieuze Muziek' op Radio Oost klassieke en romantische kerkelijke werken, maar ook opwekkingsliederen en spirituals. Het programma schenkt speciale aandacht aan koorzang uit Overijssel. Ook onze cd Via Dolorosa wordt hier geregeld 'gedraaid'. Op 25 november en 2 december zal hij speciale aandacht schenken aan ons concert Lessons and Carols. Voor vroege vogels en wekkerzetters!

Langzaam maar zeker krijgt ons programma voor Lessons and Carols vorm. Zo zal op 8 december in het Gereformeerd Kerkelijk Centrum Irene te Vroomshoop 'een leed klinken in de healgen nacht', zal ons koorlid Albert Wessels solo 'Cantique de Noël' in het dialect doen klinken en zal Mark Brouwer uit Vroomshoop als het 'kleine drummertie' optreden.

Kaarten zijn voor € 10 in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. Ook kunt u kaarten reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen met Klaas Dragt, tel. 0546-642191. Aan de kerkzaal bedraagt de entreeprijs € 12,50. Iedere bezoeker ontvangt na het concert een cadeautje van de Stichting Twentaal.

 

lessons and carolsMachtig mooi concert van muzikaal Vroomshoop. Zo luidde de kop van een lovende recensie in TC Tubantia.  Het recente gezamenlijke optreden van Harmonie en Mannenkoor Vroomshoop was inderdaad een groot succes. Maar er komt nog meer moois, want een machtig mooi concert wordt ongetwijfeld ook het volgende optreden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.

Op zaterdagavond 8 december a.s. zullen de stemmen van bekende Twentse sprekers zich harmonieus vermengen met die van de sonore klank van het koor. Het mannenkoor organiseert dan namelijk i.s.m. de Stichting Twentaal het “Festival van Lessons and Carols” in de streektaal.  Enkele voorbeelden: Leise rieselt der Schnee is vertaald als Heanig ritselt de sni-j. Er is een roos ontloken is (door Daniël Lohues) vertaald als Der is een roos goan gruien. En Walk in the Light zingt het koor nu als Kuier in ’t Licht.

De kerstliederen (carols) worden naar oud-Engels gebruik afgewisseld met lezingen en verhalen (lessons). Voor de carols wordt altijd een gerenommeerd koor uitgenodigd, deze derde keer dus het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, en bekende personen voor de lessons. De verhalen en lezingen doet de spreker in zijn of haar eigen taal. Zo vertellen Anne van der Meiden (hij vertaalde de Bijbel in het Twents) en Gerrit Kraa (bestuurslid stichting Twentaal) een mooi kerstverhaal in het Twents. Voor de lezingen tekenen verder:

Anne Flierman, voorzitter Raad van bestuur van de UT en lid Eerste Kamer (Vroomshoops)
Sabine Uitslag, ex-kamerlid (taal van Westerhaar)
Annie Schreijer, ex-kamerlid (taal van Hengevelde)
Marga Kool, ex-gedeputeerde en nu Watergraaf (Drents)
Marcel Oude Wesseling, directeur RTV-Oost, (taal van Geesteren)
Bernard Kobes, ex-bugemeester (Vriezenveens)
Cornelis Visser, burgemeester gemeente Twenterand (Zeeuws)
Dorothy Oosting, presentatrice RTV-Oost

Dit speciale en onmeunig mooie concert wordt gehouden op zaterdag 8 december om 20.00 uur in kerkelijk centrum Irene in Vroomshoop. De avond wordt gepresenteerd door Vroomshoopse Thea Kroese, bestuurslid van de Stichting Twentaal.

Entreeprijzen: € 10,00 in de voorverkoop en € 12,50 aan de kerkzaal. Kaarten zijn te koop via de koorleden, bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. U kunt ook heel eenvoudig een kaartje reserveren door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met Klaas Dragt, 0546-642191. En... na afloop ontvangen alle bezoekers een klein maar verrassend cadeautje!