CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

Ard KamphuisOok in 2018 houden we weer twee keer een Passiestonde, net als vorig jaar in Geesteren en Vroomshoop. Dit concert omvat muziek en zang die helemaal past in de Stille Week voor Pasen. Onze dirigent Gezinus Veldman, de bedenker van de Passiestonde, wordt dit jaar muzikaal terzijde gestaan door de bekende bariton Ard Kamphuis. Hij heeft ook meegewerkt aan de cd ‘Via Dolorosa’ die het koor opnam in kerkelijk centrum Het Anker te Vroomshoop. De Passiestonde staat daarom deze keer nadrukkelijk in het teken van deze cd, met veel koormuziek die daarop ook te beluisteren is.

We gaan samen met Ard Kamphuis een uur lang prachtige, ingetogen liederen zingen, zoals ‘In Manus Tuas Pater’, ‘Sanctus’ van Th. Verhey, en uiteraard het titelnummer ‘Via Dolorosa’. Maar ook andere nummers zoals de negro spirituals ‘He never said a mumblin’ word’ en ‘Were You there’, en ook 'Dit ene weten wij', op een tekst van Henriëtte Roland Holst. Halverwege de Passiestonde is er een indrukwekkend moment van stilte.

Op woensdag 28 maart wordt de Passiestonde voor de zesde keer opgevoerd in de rooms-katholieke kerk St. Pancratius te Geesteren. 
Op Witte Donderdag 29 maart wordt de Passiestonde voor de 21e keer uitgevoerd in kerkelijk centrum Het Anker aan de Hoofdstraat te Vroomshoop. 

De Passiestonden beginnen om 20.30 uur en duren een uur. Ter bestrijding van de onkosten wordt een entreeprijs van € 5,00 per persoon gevraagd, te voldoen bij de ingang van de kerk.

Via Dolorosa

Het mannenkoor heeft in 2010 de cd ‘Via Dolorosa’ opgenomen met uitsluitend passiemuziek. Deze cd kost slechts € 5,00 en is verkrijgbaar na afloop van de Passiestondes. Mailen of bellen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 0546-642191.

 

De laatste keer dat we in Het Meulenbelt zongen was op 19 februari 2017, een bewolkte dag met een temperatuur van ongeveer 4 graden. We besloten toen alleen in gilet op te treden (nou ja, alleen het jasje lieten we thuis...). Nu, een jaar later op 25 februari 2018, waren er winterse omstandigheden: een stralende zon, maar ijzig koud. De vraag om ook deze keer in gilet te zingen, werd door niemand gesteld. Binnen was het aangenaam warm, met de zon op de ramen leek het wel bijna lente.

Ongeveer 60 koorleden waren aanwezig op deze zondag in Het Meulenbelt om mee te werken aan een oecumenische viering, met als voorganger ds. Mariëlle Vlasbom. Onze dirigent had er in samenspraak met ds. Vlasbom weer voor gezorgd dat onze bijdrage mooi was ingepast in de liturgie deze morgen, door bijvoorbeeld wisselzang bij de samenzang toe te passen. Onze eigen inbreng bestond uit het voor aanvang gezongen Dona nobis Pacem. Later volgden o.a. Lied voor de hulpelozen en Dit ene weten wij. We sloten af met Kum ba ya, my Lord en Good news. Mooi om weer mee te maken.  

held van twenterandOns koor komt op veel manieren in de publiciteit. Het liefst natuurlijk dankzij onze concerten, zoals onze recente Nieuwjaarsconcerten in Den Ham en Vriezenveen met totaal zo'n 1000 bezoekers, en bijvoorbeeld onze medewerking aan de theaterproductie De Winterkraaien die al door bijna 4000 mensen is bezocht.

Maar ook langs andere wegen komen we soms in het nieuws, zoals bijvoorbeeld bij de recente actie van het CDA Twenterand dat op Valentijnsdag 14 februari een aantal organisaties in het zonnetje zette, en ze daarbij bestempelde tot Held van Twenterand. Deze partij was opgevallen dat ons koor zich op vele manieren inzet voor de lokale gemeenschap, door bijvoorbeeld belangeloos mee te werken aan kerkdiensten in verpleeghuizen, aan benefietconcerten zoals Het Glazen Café, en op 5 april aanstaande aan een herdenkingsconcert, ter gelegenheid van de onthulling van een bevrijdingsmonument aan het Zwolsekanaal. 

Om dat soort redenen mocht onze voorzitter John de Vries namens ons koor een bos bloemen en een certificaat in ontvangst nemen uit handen van oud-schaatster en nu Statenlid voor het CDA, Monique Kleinsman, als dank voor onze maatschappelijke betrokkenheid.

 

Geheel onverwacht - maar niet voor het bestuur - kwam een 40 vrouwen tellende delegatie van het Groot Twenterands Vrouwenkoor de wekelijkse repetitie van ons mannenkoor verstoren. In zoverre, wij mannen zaten na een halve repetitie al aan de nieuwjaarsborrel. Woordvoerster Joke Kottier vertelde dat ze als vrouwen in een mannenwereld verzeild waren geraakt, waarin voorzitters, penningmeesters, secretarissen, activiteitencommissies, concertvoorbereiders en zelfs ordecommissarissen de gang van zaken rondom concerten regelden. Ze hadden er niet onder geleden, want de repetities met dirigent Gezinus Veldman waren geweldig geweest, en het Nieuwjaarsconcert in Den Ham was een prachtige apotheose. Ongeveer 120 vrouwen waren dan ook graag bereid nog een keer met ons als mannen op te trekken bij een tweede uitvoering van het Nieuwjaarsconcert op vrijdag 26 januari in de Grote Kerk te Vriezenveen.

Als blijk van bijzonder veel waardering ontving Gezinus een fraaie bos bloemen en een cadeaubon. De dirigent was zeer verguld met dit huldeblijk, en op zijn beurt vertelde hij blij te zijn met alle vrouwen, omdat we samen tot mooie prestaties waren gekomen. 

Foto: Loes Lievers.

Op herhalingMet circa 120 vrouwen en 80 mannen gaan we op herhaling in Vriezenveen. Het overleg met de kosters van de Grote Kerk is al in volle gang, de plek voor de zangers en zangeressen is al uitgetekend, en de aankondigingen voor het concert zijn overal te lezen.

Bezoekers kunnen op vrijdagavond 26 januari vanaf 19.15 uur de kerkzaal in. Na betaling van 10 euro per persoon (kinderen tot 12 jaar 5 euro) dient het programmablad als entreebewijs. Reserveren kan ook door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met 0546-642191. Dat hebben al velen gedaan. Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

Het Groot Twenterands Vrouwenkoor en het Chr. Mannenkoor Vroomshoop hopen ook het publiek in Vriezenveen een mooi concert voor te schotelen. Dat doen we samen met koorsolist Albert Wessels en het trompetduo Arjan en Edith Post. Het geheel staat onder leiding van onze inspirerende dirigent en pianist Gezinus Veldman.