CMK_banner_04.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 21-02-2019
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Medewerking Winterkraaien

Op 07-03-2019
20:00 uur - 21:30 uur

Laatste nieuws

Zaterdagmiddag 29 september togen vele leden van ons koor richting Vriezenveen om mee te werken aan een primeur, namelijk de vertolking van het Twenterandse volkslied. In de grote kerk in Vriezenveen verzamelden zich een kinderkoor, sopranen en alten, tenoren en bassen om samen hun stem laten klinken. Het Twenterandse volkslied, geschreven door Bia Sarton en op muziek gezet door onze eigen Gezinus Veldman werd gelanceerd! Over alle vier (grote) kernen van Twenterand wordt in dit volkslied de loftrompet gestoken, maar de kern van het volkslied is toch gelegen in het refrein: "Maar luister goed, je moet elkaar horen, dan kun je begrijpen wat iedereen zegt"!

Klik hier voor een filmpje op YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=EWyzHtGqMtE

De vakantie is weer voorbij en de eerste repetitie is achter de rug. Dirigent Gezinus Veldman zette de 100 koorleden meteen weer hard aan het werk, want er staat veel te gebeuren de komende tijd. Zaterdagmiddag 28 september werkt ook ons koor mee aan een primeur, namelijk de vertolking van het Twenterandse volkslied. In de grote kerk in Vriezenveen zullen dan vanaf 16 uur honderden zangers en zangeressen uit alle dorpen van de gemeente gezamenlijk hun stem laten klinken: Luister (naar elkaar)!

Zondag 21 oktober werken we mee aan een evangelisatiedienst in de hervormde kerk in Den Ham, 's avonds om 19 uur.

Op zaterdagavond 3 november, vanaf 20 uur, staat een groots concert in GKC Irene te Vroomshoop op het programma, op uitnodiging van en samen met De Harmonie Vroomshoop, dat dit jaar zijn 70-jarig jubileum viert. Dit wordt een waar spektakelstuk, waarin orkest en malletband van De Harmonie en ons koor gezamenlijk en solo een indrukwekkend programma zullen vertolken. De kaartverkoop begint op 6 oktober (in de voorverkoop bij Bruna, Dennis Fashion, Harry ten Brinke en Readshop Den Ham € 7,50, aan de zaal € 9,- inclusief een gratis consumptie in de pauze).

Het mannenkoor stoomt daarna meteen door, want op 8 december wacht alweer het volgende concert, ook in Irene te Vroomshoop. Dit wordt een heel bijzonder kerstconcert, in de geest van de Engelse traditie 'lessons and carols', waarbij lezingen en liederen elkaar afwisselen. Het bijzondere zit hem erin dat alle kerstliederen in het dialect worden gezongen. Ook de kerstvertellingen zijn in het dialect en worden uitgesproken door bekende Twentenaren. Het concert is een initiatief van de Stichting Twentaal, waarin onze plaatsgenote Thea Kroese een belangrijke initator is. Kaarten voor dit concert zijn nu al te reserveren door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 18 december volgt in de hervormde kerk te Vroomshoop het jaarlijkse gezamenlijke kerstconcert, samen met ouderenkoor Jubilate, het Chr. gemengd koor Zang & Vriendschap en met de Harmonie Vroomshoop.

En ten slotte vindt op 12 januari 2013 weer het traditionele Nieuwjaarsconcert plaats in de hervormde kerk te Den Ham. Dat wordt weer een feestelijk concert met zeer bijzondere gasten. Daarover later meer!

De laatste repetitie zit erop, de vakantietijd is aangebroken, maar op donderdag 6 september beginnen we weer om 19.45 uur in de grote zaal van GKC Irene. Houdt u van zingen, zoekt u een leuke tijdsbesteding en gezellig contact? Kom dan eens vrijblijvend kijken of meedoen!

In het nieuwe seizoen staan weer interessante concerten op het programma. Om te beginnen op zondagavond 21 oktober, want dan werken we mee aan een kerkdienst in de hervormde kerk te Den Ham.

Op zaterdagavond 3 november is er een gezamenlijk optreden van de jubilerende Harmonie Vroomshoop (70 jaar) en het vorig jaar 60 geworden Chr. Mannenkoor Vroomshoop. Twee Vroomshoopse instituten, met een rijke staat van dienst, laten u genieten van een mooie muziekavond in het GKC Irene. Na de vakantie laten we u weten hoe u aan kaarten kunt komen.

Op zaterdagavond 8 december vindt er iets heel bijzonders plaats, opnieuw in Irene, want dan verzorgt het Mannenkoor een kerstconcert in het dialect. Dit zogenaamde 'lessons and carols'-concert wordt afgewisseld met kerstverhalen in het dialect, voorgedragen door negen bekende Twentenaren. De stichting Twentaal, met daarbij ook plaatsgenote Thea Kroese, heeft gezorgd voor de dialectsprekers en de 'hertalingen' van de kerstliederen. Een zeer speciale avond, waarvoor u nú al kaarten à € 10,- kunt reserveren door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We sluiten het jaar af met een kerstconcert samen met seniorenkoor Jubilate, Chr. Gemengd Koor Zang & Vriendschap en de Harmonie Vroomshoop, dit alles in de hervormde kerk in Vroomshoop.

Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop wenst u een goede vakantie!

wim_ploegerAl weer een tijdje geleden meldde een zeker Wim Ploeger uit Vroomshoop zich als gast bij een repetitie van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Met een warm applaus worden gastleden door de leden van het koor begroet. Dus ook Wim werd hartelijk begroet.
Herm Nieuwlaar had Wim Ploeger erop gewezen, dat het zo bijzonder is om lid van dit koor te zijn. Regelmatig worden concerten gegeven en regelmatig wordt meegewerkt aan kerkdiensten in de regio en aan diensten in verpleegtehuizen als De Weemelanden, Eugeria en het Meulenbelt. En Jan Kampman had ook zijn steentje bijgedragen om Wim zover te krijgen dat hij eens een keer een repetitie van het koor mee zou maken. De pogingen hebben succes gehad, want Wim Ploeger is inmiddels trouw lid van het koor. En met veel plezier. Wim is in Vroomshoop geen onbekende. Hij is actief geweest in de EHBO, de Wielertoerclub, de Hervormde Gemeente en de gehandicaptenzorg. Meer dan 35 jaar heeft Wim zich als vrijwilliger ingezet voor mensen.

Lees meer...

Het moet nog zomer worden, maar toch zijn er al plannen voor een wel heel bijzonder kerstconcert. Want op zaterdag 8 december vanaf 20.00 uur treedt het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop op in het Gereformeerd Kerkelijk Centrum Irene te Vroomshoop onder de titel "Lessons and Carols". Het gaat hierbij om heel speciaal Kerstconcert, waarbij zowel de liederen als de verbindende kerstverhalen in het dialect ten gehore worden gebracht.

Veel bekende Twentenaren zullen hun medewerking verlenen en een kerstvertelling in het - eigen - dialect uitspreken (zoals burgemeester Cornelis Visser, oud-burgemeester Bernard Kobes, Sabine Uitslag, Anne van der Meiden, Marga Kool, Dorothy Oosting, Anne Flierman - bestuurder Universiteit Twente én afkomstig uit Vroomshoop, Gerrit Kraa, Annie Schreijer, enz.).

Dit zeer speciale Kerstconcert wordt ingeleid en begeleid door onze plaatsgenote Thea Kroese, in haar hoedanigheid van bestuurslid van de stichting Twentaal. Kaarten à 10,00 euro zijn nú al te bestellen door een mail te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(bron: www.twenterandnieuws.nl)