CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Eerste repetitie na vakan...

Op 06-09-2018
19:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

rooms-katholieke kerk GeerdijkDonderdagavond 14 juni a.s. is er weer een openbare repetitie en wel in de rooms-katholieke kerk aan de Geerdijk. Het koor repeteert van 19.45 tot 22.00 uur met halverwege een 'korte maar heftige' pauze. U bent van harte welkom, of als toeschouwer, of als meezinger. Het wordt ongetwijfeld weer een ongedwongen en plezierige zangavond, waar het koor voltooide en onvoltooide stukken zal laten horen. U kunt binnenlopen wanneer u wilt, en weggaan wanneer u wilt. Maar doe dat laatste maar niet te snel... Graag tot ziens op 14 juni aan de Geerdijk! 

 

logo_MeulenbeltZondagochtend 13 mei toog een groot aantal mannen samen met dirigent Gezinus Veldman  naar het Meulenbelt in Almelo om daar mee te werken aan een kerkdienst. Het Meulenbelt, onderdeel van TriviumMeulenbeltzorg, levert hulp aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De recreatieruimte was afgeladen vol, want op deze Moederdag bezochten veel mensen hun zieke familielid en hopelijk kwamen ze ook om ons koor te horen zingen. Mooi voor de moeders, mooi voor ons koor. In deze 'dienst voor allen' met als voorganger mevr. T. Knotter kon het koor het thema 'herinnering' ondersteunen met een aantal toepasselijke liederen, zoals een gezongen geloofsbelijdenis, Abba Vader, God and God alone. Het mannenkoor sloot af met een gezongen Zegenbede. Een waardig einde van een waardige dienst.

Delta FMHet Chr. Mannenkoor Vroomshoop treedt graag op. Dat blijkt uit de vele concerten en de medewerking aan kerkdiensten in kerken en zorgcentra. Vaak hebben ook de wekelijke repetities op donderdagavond het karakter van een mini-concert, zeker als dirigent Gezinus Veldman weer eens zijn improvisatietalent laat horen op de piano. Zoals bijvoorbeeld op donderdagavond 10 mei, toen de repetitie bezocht werd door enthousiaste bewoners van de zorgcentra uit de gemeente Twenterand. Er ontstond zelfs een vijfstemmig koor toen ook deze bewoners werden ingeschakeld bij het zingen van een aantal liederen. En het klonk mooi, volgens hen en volgens ons!

Gerwin Rozemuller van Delta FM maakte een mooie compilatie. Die is woensdag 23 mei a.s. tussen 19.00 en 20.00 uur te beluisteren in het radioprogramma Kerklokaal, op 105,3 FM en via de kabel op 104,1 FM.

Foto: De Weekkrant De KoerierDit jaar behaagde het de Koningin ook twee leden van ons mannenkoor te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, namelijk 2e bas Zweitze Hofman en 2e tenor Jans Kamphuis.Zweitze Hofman laat niet alleen zijn stem klinken bij de 2e bassen, maar ook bij het Vluchtelingenwerk Nederland. Hij begon daar als juridisch medewerker. Later werd hij bestuurslid en penningmeester van de stichting. Landelijk is hij nog steeds actief als lid van de Klachtencommissie. Daarnaast bekleedde hij het voorzitterschap van het Rode Kruis Twenterand en was hij secretaris van de VVD Twenterand.

Jans Kamphuis, die als 2e tenor zijn partij meezingt in ons koor, is geboren in Den Ham en woont nu in Vroomshoop. Hii was bestuurslid van de Coöperatieve aankoopvereniging Den Ham en actief betrokken bij het kerkenwerk in Den Ham. Ook is hij actief lid van de 'Stichting Den Ham-Daarle helpt Roemenië' die humanitaire hulp verleent aan kinderen. Na zijn verhuizing naar Vroomshoop werd hij kerkrentmeester van de Gereformeerde Kerk. En... werd hij tweede voorzitter van ons koor.
Beide heren van harte gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding! En wij feliciteren ook de echtgenote van Jans, want ook zij mocht een onderscheiding ontvangen voor haar vele vrijwilligerswerk.

Foto: De Weekkrant De Koerier

 

Lees meer...

hans_ardeschHans Ardesch, geboren in Den Ham en wonend in Vroomshoop vond zingen altijd al leuk. Maar Hans had zo veel andere hobby’s. Heel lang geleden was Hans een bekende voetballer in het elftal van vv. Den Ham. Blessureleed dwong hem om de voetbalsport noodgedwongen vaarwel te zeggen. Maar fietsen bij de toerclub WTC in Vroomshoop was een meer dan uitstekend alternatief. Als voorzitter heeft hij zelfs deze club vele jaren geleid.

Op die toerclub worden, tijdens de clubritten, heel wat nieuwtjes uitgewisseld; anders gezegd er wordt wat “afgeteut”. Enkele leden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop beoefenen ook de toerfietssport en vroegen geregeld aan Hans Ardesch waarom hij geen lid van het mannenkoor werd. Hans had er wel trek in en deed zelfs een keer mee met een projectkoor. Het deelnemen aan het projectkoor vond hij een geweldige ervaring vooral door het enthousiasme van de sympathieke dirigent Gezinus Veldman.

Maar hij had ook nog z’n werk als leraar in Vroomshoop aan de school voor Christelijk Voortgezet Onderwijs “Het Noordik”. En z’n gezondheid liet hem de laatste jaren af en toe behoorlijk in de steek. De stap om te gaan zingen werd dus niet gezet tot enkele weken geleden. Zijn vrouw gaf het laatste zetje en….. Hans ging een keer kijken bij een repetitie van het mannenkoor. Eigenlijk was hij gelijk verkocht. Reden te over om lid van dit koor te worden. Een gevarieerd repertoire. Er zijn zoveel mannen op het koor, die Hans al heel lang kent. De geweldige sociale contacten die daaruit voortvloeien. Het “ene borreltje” na afloop van de repetitie. Hans vond het helemaal geweldig! En met een brede lach op z’n gezicht verscheen hij de volgende donderdagavond als lid op de repetitie. Groot applaus…. En Hans kon meteen meezingen.

Inmiddels heeft hij zijn eerste optreden van het koor in verpleegtehuis Eugeria in Almelo meegemaakt. Een geweldige en een dankbare ervaring om te mogen zingen voor mensen, die oud, ziek of gehandicapt zijn. Een ervaring om blij van te worden. En dat nog wel in het zwarte concertkostuum van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Totaal anders dan het voetbalshirt van vv. Den Ham….. alweer heel lang geleden!!

Hans voel je meer dan welkom.