CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 27-09-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

Op de platte wagenDe boerenschuur van Jans en Jannie Kamphuis aan de Fortwijk in Vroomshoop stond zaterdagmiddag 19 mei volgepakt met tientallen fietsen en op het weiland voor hun boerderij stonden vele auto's geparkeerd. Wat was er aan de hand? Een boerentoogdag? Een demonstratie van landbouwmachines? Boer zoekt vrouw? Nee, maar wel veel mannen van het koor, vaak vergezeld van hun partners. Want veeboer én koorlid Jans Kamphuis had zijn boerenschuur beschikbaar gesteld voor een koorfeest. En onze Activiteitencommissie, bestaande uit de heren Henk Bosklopper, Gerrit Hengstman, Bertus Kuiper, Wim Minkjan en Henk Schutte, maakte van dat aanbod dankbaar gebruik en zorgde voor een gevarieerd programma. De 'zaal' was mooi aangekleed door koorlid Arie Sluijer en een team van enthousiaste dames voorzag ons bij binnenkomst van koffie en zelfgebakken cake en koek. Na een boeiende uitleg van Jans over het boerenleven namen we plaats op de platte wagen. Nadat we achterop de Fortwijk waren gelost mochten we op eigen benen weer teruglopen, maar dan al klootschietend. Hoewel af en toe de kloot in de sloot belandde, zag toch iedereen kans heelhuids terug te keren. Daar had net Janna van den Berg haar vertelling beëindigd naar aanleiding van het boek De Winterkraaien van Aar van der Werfhorst. Zo hadden ook de niet-klootschieters een bijzonder aangenaam uurtje. Velen maakten van de gelegenheid gebruik de boerderij uitgebreid te bekijken. De vele koeien, tractoren en landbouwmachines maakten grote indruk. Hoogtepunt van de dag, of liever dieptepunt, was het touwtrekken van het bijna complete mannenkoor tegen de trekkers van de familie Kamphuis. De trekkers wonnen....De aandacht verplaatste zich daarom al snel naar de barbecue, waar voor elk wat wils was te vinden. Magic John droeg er mede aan bij dat het koorfeest een betoverende ervaring werd. Familie Kamphuis en Activiteitencommissie, hartelijk dank voor deze fijne dag! Klik op http://www.cmkvroomshoop.nl/fotoalbums/category/19.html voor de foto's!

rooms-katholieke kerk GeerdijkDonderdagavond 14 juni a.s. is er weer een openbare repetitie en wel in de rooms-katholieke kerk aan de Geerdijk. Het koor repeteert van 19.45 tot 22.00 uur met halverwege een 'korte maar heftige' pauze. U bent van harte welkom, of als toeschouwer, of als meezinger. Het wordt ongetwijfeld weer een ongedwongen en plezierige zangavond, waar het koor voltooide en onvoltooide stukken zal laten horen. U kunt binnenlopen wanneer u wilt, en weggaan wanneer u wilt. Maar doe dat laatste maar niet te snel... Graag tot ziens op 14 juni aan de Geerdijk! 

 

logo_MeulenbeltZondagochtend 13 mei toog een groot aantal mannen samen met dirigent Gezinus Veldman  naar het Meulenbelt in Almelo om daar mee te werken aan een kerkdienst. Het Meulenbelt, onderdeel van TriviumMeulenbeltzorg, levert hulp aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De recreatieruimte was afgeladen vol, want op deze Moederdag bezochten veel mensen hun zieke familielid en hopelijk kwamen ze ook om ons koor te horen zingen. Mooi voor de moeders, mooi voor ons koor. In deze 'dienst voor allen' met als voorganger mevr. T. Knotter kon het koor het thema 'herinnering' ondersteunen met een aantal toepasselijke liederen, zoals een gezongen geloofsbelijdenis, Abba Vader, God and God alone. Het mannenkoor sloot af met een gezongen Zegenbede. Een waardig einde van een waardige dienst.

Delta FMHet Chr. Mannenkoor Vroomshoop treedt graag op. Dat blijkt uit de vele concerten en de medewerking aan kerkdiensten in kerken en zorgcentra. Vaak hebben ook de wekelijke repetities op donderdagavond het karakter van een mini-concert, zeker als dirigent Gezinus Veldman weer eens zijn improvisatietalent laat horen op de piano. Zoals bijvoorbeeld op donderdagavond 10 mei, toen de repetitie bezocht werd door enthousiaste bewoners van de zorgcentra uit de gemeente Twenterand. Er ontstond zelfs een vijfstemmig koor toen ook deze bewoners werden ingeschakeld bij het zingen van een aantal liederen. En het klonk mooi, volgens hen en volgens ons!

Gerwin Rozemuller van Delta FM maakte een mooie compilatie. Die is woensdag 23 mei a.s. tussen 19.00 en 20.00 uur te beluisteren in het radioprogramma Kerklokaal, op 105,3 FM en via de kabel op 104,1 FM.

Foto: De Weekkrant De KoerierDit jaar behaagde het de Koningin ook twee leden van ons mannenkoor te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, namelijk 2e bas Zweitze Hofman en 2e tenor Jans Kamphuis.Zweitze Hofman laat niet alleen zijn stem klinken bij de 2e bassen, maar ook bij het Vluchtelingenwerk Nederland. Hij begon daar als juridisch medewerker. Later werd hij bestuurslid en penningmeester van de stichting. Landelijk is hij nog steeds actief als lid van de Klachtencommissie. Daarnaast bekleedde hij het voorzitterschap van het Rode Kruis Twenterand en was hij secretaris van de VVD Twenterand.

Jans Kamphuis, die als 2e tenor zijn partij meezingt in ons koor, is geboren in Den Ham en woont nu in Vroomshoop. Hii was bestuurslid van de Coöperatieve aankoopvereniging Den Ham en actief betrokken bij het kerkenwerk in Den Ham. Ook is hij actief lid van de 'Stichting Den Ham-Daarle helpt Roemenië' die humanitaire hulp verleent aan kinderen. Na zijn verhuizing naar Vroomshoop werd hij kerkrentmeester van de Gereformeerde Kerk. En... werd hij tweede voorzitter van ons koor.
Beide heren van harte gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding! En wij feliciteren ook de echtgenote van Jans, want ook zij mocht een onderscheiding ontvangen voor haar vele vrijwilligerswerk.

Foto: De Weekkrant De Koerier

 

Lees meer...