CMK_banner_04.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

Foto: De Weekkrant De KoerierDit jaar behaagde het de Koningin ook twee leden van ons mannenkoor te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, namelijk 2e bas Zweitze Hofman en 2e tenor Jans Kamphuis.Zweitze Hofman laat niet alleen zijn stem klinken bij de 2e bassen, maar ook bij het Vluchtelingenwerk Nederland. Hij begon daar als juridisch medewerker. Later werd hij bestuurslid en penningmeester van de stichting. Landelijk is hij nog steeds actief als lid van de Klachtencommissie. Daarnaast bekleedde hij het voorzitterschap van het Rode Kruis Twenterand en was hij secretaris van de VVD Twenterand.

Jans Kamphuis, die als 2e tenor zijn partij meezingt in ons koor, is geboren in Den Ham en woont nu in Vroomshoop. Hii was bestuurslid van de Coöperatieve aankoopvereniging Den Ham en actief betrokken bij het kerkenwerk in Den Ham. Ook is hij actief lid van de 'Stichting Den Ham-Daarle helpt Roemenië' die humanitaire hulp verleent aan kinderen. Na zijn verhuizing naar Vroomshoop werd hij kerkrentmeester van de Gereformeerde Kerk. En... werd hij tweede voorzitter van ons koor.
Beide heren van harte gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding! En wij feliciteren ook de echtgenote van Jans, want ook zij mocht een onderscheiding ontvangen voor haar vele vrijwilligerswerk.

Foto: De Weekkrant De Koerier

 

Lees meer...

hans_ardeschHans Ardesch, geboren in Den Ham en wonend in Vroomshoop vond zingen altijd al leuk. Maar Hans had zo veel andere hobby’s. Heel lang geleden was Hans een bekende voetballer in het elftal van vv. Den Ham. Blessureleed dwong hem om de voetbalsport noodgedwongen vaarwel te zeggen. Maar fietsen bij de toerclub WTC in Vroomshoop was een meer dan uitstekend alternatief. Als voorzitter heeft hij zelfs deze club vele jaren geleid.

Op die toerclub worden, tijdens de clubritten, heel wat nieuwtjes uitgewisseld; anders gezegd er wordt wat “afgeteut”. Enkele leden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop beoefenen ook de toerfietssport en vroegen geregeld aan Hans Ardesch waarom hij geen lid van het mannenkoor werd. Hans had er wel trek in en deed zelfs een keer mee met een projectkoor. Het deelnemen aan het projectkoor vond hij een geweldige ervaring vooral door het enthousiasme van de sympathieke dirigent Gezinus Veldman.

Maar hij had ook nog z’n werk als leraar in Vroomshoop aan de school voor Christelijk Voortgezet Onderwijs “Het Noordik”. En z’n gezondheid liet hem de laatste jaren af en toe behoorlijk in de steek. De stap om te gaan zingen werd dus niet gezet tot enkele weken geleden. Zijn vrouw gaf het laatste zetje en….. Hans ging een keer kijken bij een repetitie van het mannenkoor. Eigenlijk was hij gelijk verkocht. Reden te over om lid van dit koor te worden. Een gevarieerd repertoire. Er zijn zoveel mannen op het koor, die Hans al heel lang kent. De geweldige sociale contacten die daaruit voortvloeien. Het “ene borreltje” na afloop van de repetitie. Hans vond het helemaal geweldig! En met een brede lach op z’n gezicht verscheen hij de volgende donderdagavond als lid op de repetitie. Groot applaus…. En Hans kon meteen meezingen.

Inmiddels heeft hij zijn eerste optreden van het koor in verpleegtehuis Eugeria in Almelo meegemaakt. Een geweldige en een dankbare ervaring om te mogen zingen voor mensen, die oud, ziek of gehandicapt zijn. Een ervaring om blij van te worden. En dat nog wel in het zwarte concertkostuum van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Totaal anders dan het voetbalshirt van vv. Den Ham….. alweer heel lang geleden!!

Hans voel je meer dan welkom.

 

2012_ledenvergaderingBehalve het huldigen van vier jubilarissen waren er ook de gebruikelijke verenigingszaken op de ledenvergadering aan de orde. Zo vielen er enkele bestuursmutaties te noteren.
Harm te Winkel verliet het bestuur na 7 jaar trouwe dienst. Hij zal node worden gemist in het bestuur vanwege zijn grote muziekkennis. Gelukkig blijft hij wel lid van de Repertoirecommissie.
In het bestuur werd zijn plaats ingenomen door Bert Benus. Bert beschikt over ruime bestuurservaring. Richard Weug werd opgevolgd door Gerrit Jansen, die in het bestuur aanspreekbaar zal zijn voor de PR-zaken. Richard blijft gelukkig wel het technisch beheer van deze website doen.

 

Lees meer...

jubilarissen_2012De jaarlijkse ledenvergadering van het bekende mannenkoor uit Vroomshoop verliep donderdagavond al net zo als de concerten: in goede harmonie. De agenda werd in vlot tempo afgewerkt door voorzitter John de Vries, die tevreden kon constateren dat het koor muzikaal goed in balans is, dat de samenwerking met dirigent Gezinus Veldman uitstekend is, en dat het koor het ledental prima op peil weet te houden met meer dan 100 bassen en tenoren.
Het koor kan terugblikken op een geweldig jubileumjaar, waarin o.a. bariton Ernst Daniël Smid zijn opwachting maakte. En het koor kijkt al weer vol verwachting vooruit naar de concerten die dit jaar staan gepland. Als eerste betreft dat de Passiestonde die op Stille Donderdag 5 april zal worden uitgevoerd in de hervormde kerk in Vroomshoop. Een uur lang laat het koor op indringende wijze liederen horen, passend bij de Lijdenstijd maar ook als voorbode van Pasen. De indrukwekkende cd Via Dolorosa die het koor opnam in diezelfde hervormde kerk is weer te koop via de koorleden, bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham.

Lees meer...

Henk_Nieboer_small2En daar stond hij dan! Henk Nieboer; strak in het koorkostuum van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Het koor trad tijdens het jaarlijks Nieuwjaarsconcert 2012 op in de Hervormde kerk van Den Ham. Onder de bijna 100 aanwezige koorleden stond ook Henk Nieboer. Vaak was Henk tijdens concerten van het koor als toehoorder te vinden in de kerk om naar muziek van het koor te luisteren. Zingen fascineerde hem al jaren. En als hij dan dirigent en pianist Gezinus Veldman gedreven zag – staande achter de piano – met de ene hand spelend en met de andere hand dirigerend, kwam bij hem telkens weer het verlangen op om van dat koor lid te worden.

Maar ja, Vroomshoper Henk is een Nieboer. En die staan op een heel actieve manier midden in de samenleving. De tijd om je eigen passie uit te voeren ontbreekt dan vaak.

Lees meer...