CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Eerste repetitie na vakan...

Op 06-09-2018
19:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

2012_ledenvergaderingBehalve het huldigen van vier jubilarissen waren er ook de gebruikelijke verenigingszaken op de ledenvergadering aan de orde. Zo vielen er enkele bestuursmutaties te noteren.
Harm te Winkel verliet het bestuur na 7 jaar trouwe dienst. Hij zal node worden gemist in het bestuur vanwege zijn grote muziekkennis. Gelukkig blijft hij wel lid van de Repertoirecommissie.
In het bestuur werd zijn plaats ingenomen door Bert Benus. Bert beschikt over ruime bestuurservaring. Richard Weug werd opgevolgd door Gerrit Jansen, die in het bestuur aanspreekbaar zal zijn voor de PR-zaken. Richard blijft gelukkig wel het technisch beheer van deze website doen.

 

Lees meer...

jubilarissen_2012De jaarlijkse ledenvergadering van het bekende mannenkoor uit Vroomshoop verliep donderdagavond al net zo als de concerten: in goede harmonie. De agenda werd in vlot tempo afgewerkt door voorzitter John de Vries, die tevreden kon constateren dat het koor muzikaal goed in balans is, dat de samenwerking met dirigent Gezinus Veldman uitstekend is, en dat het koor het ledental prima op peil weet te houden met meer dan 100 bassen en tenoren.
Het koor kan terugblikken op een geweldig jubileumjaar, waarin o.a. bariton Ernst Daniël Smid zijn opwachting maakte. En het koor kijkt al weer vol verwachting vooruit naar de concerten die dit jaar staan gepland. Als eerste betreft dat de Passiestonde die op Stille Donderdag 5 april zal worden uitgevoerd in de hervormde kerk in Vroomshoop. Een uur lang laat het koor op indringende wijze liederen horen, passend bij de Lijdenstijd maar ook als voorbode van Pasen. De indrukwekkende cd Via Dolorosa die het koor opnam in diezelfde hervormde kerk is weer te koop via de koorleden, bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham.

Lees meer...

Henk_Nieboer_small2En daar stond hij dan! Henk Nieboer; strak in het koorkostuum van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Het koor trad tijdens het jaarlijks Nieuwjaarsconcert 2012 op in de Hervormde kerk van Den Ham. Onder de bijna 100 aanwezige koorleden stond ook Henk Nieboer. Vaak was Henk tijdens concerten van het koor als toehoorder te vinden in de kerk om naar muziek van het koor te luisteren. Zingen fascineerde hem al jaren. En als hij dan dirigent en pianist Gezinus Veldman gedreven zag – staande achter de piano – met de ene hand spelend en met de andere hand dirigerend, kwam bij hem telkens weer het verlangen op om van dat koor lid te worden.

Maar ja, Vroomshoper Henk is een Nieboer. En die staan op een heel actieve manier midden in de samenleving. De tijd om je eigen passie uit te voeren ontbreekt dan vaak.

Lees meer...

_arend_gerritsenArend Gerritsen uit Vriezenveen is al weer enkele weken lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Tijdens de pauze op een repetitieavond van het Mannenkoor gaat Arend geen koffie drinken. Hij repeteert voor zichzelf gewoon door. Al neuriënd neemt hij de nummers nog eens door die net de revue zijn gepasseerd. Als ik naast hem kom zitten om een babbeltje met hem te maken glijden zijn vingers nog langs de noten van het lied dat net ingestudeerd is. Een praatje maken zou bijna tijdverspilling zijn.

Vanuit Youth for Christ is hij betrokken geraakt met de gospelgroep Twice uit Vriezenveen. Aanvankelijk als de man, die het geluid etc. regelt, later als zanger. Als lid van het Groot Nederlands Mannenkoor voelt hij zich erg thuis onder de leiding van dirigent en pianist Gezinus M. Veldman.

Lees meer...

“Wij als bassen en tenoren willen u dit laten horen, wij wensen u met elkaar een voorspoedig Nieuwjaar!” Al zingend zal het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop op zaterdagavond 14 januari  2012 weer de Hervormde kerk in Den Ham binnenwandelen. Want na een prachtig jubileumjaar waarin o.a. Ernst Daniël Smid zijn opwachting maakte en dat afgesloten werd met mooie Kerstconcerten in Vroomshoop en Daarle, begint het koor vol goede moed aan een nieuw zangjaar, waarin weer diverse optredens gepland staan.
Om te beginnen dus in Den Ham, waar het Nieuwjaarsconcert op het programma staat. Ook deze keer heeft dirigent en pianist Gezinus M. Veldman weer een fraai palet samengesteld met pareltjes zoals ‘Het eeuwig Licht’, ‘At the break of day’ en ‘Some enchanting evening’.
Lees meer...