CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Eerste repetitie na vakan...

Op 06-09-2018
19:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

h_hallink“Ben je er weer?” dat vroegen heel wat mannen van het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop toen Hammenaar Henk Hallink na een afwezigheid van tweeënhalf jaar zich weer meldde als lid van het koor. En zelfs dirigent Gezinus Veldman kwam naar Henk toe om te zeggen, dat ook hij het mooi vond dat Henk Hallink weer terug was bij het koor. Henk Hallink vond het prachtig!  Wat een sfeer; wat een betrokkenheid!

Sinds 1 oktober 1995 was Henk lid van het mannenkoor. En met heel veel “wille”. Maar z’n vrouw werd ziek en had de zorg van Henk heel erg nodig. Dat was de reden waarom hij het koor helaas vaarwel moest zeggen. Het kon gewoon niet anders. Na een ziekteperiode is zijn vrouw overleden en Henk moest zijn weg alleen vervolgen. Een zware tijd volgde voor hem. Zelf moest hij in die periode een hartoperatie ondergaan, die hij gelukkig goed heeft doorstaan.

 

 

Lees meer...

Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop heeft een mooi 2011 achter de rug, het jaar waarin het koor 60 jaar bestaat. 2011, een jaar waar het koor met dankbaarheid op terug mag kijken. Een jaar waarin dirigent Gezinus Veldman opnieuw zijn grote klasse liet zien, als dirigent en begeleider, maar vooral als inspirator. Hij stuwt het koor naar grote (stem)hoogten.

2011, een jaar waarin het koor meer dan 100 leden mocht tellen. Daar zijn we blij mee. Maar wellicht heeft ook u interesse? Bijzondere zangkwaliteiten zijn niet nodig, het plezier in zingen staat voorop en ook uw stem zal zeker tot zijn recht komen in het koor. Elke donderdagavond repeteert het koor in het gereformeerd kerkelijk centrum Irene; kom gerust eens langs of mail met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2011, een jaar waarin het koor veel steun vanuit de bevolking heeft mogen ervaren. Goedbezochte concerten, een enthousiast publiek, prima recensies. De leden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, gelukkig ook met veel leden uit Den Ham en andere plaatsen, willen u daarvoor hartelijk bedanken!

Wat was....

Het nieuwe jaar 2011 begon met het Nieuwjaarsconcert in de hervormde kerk in Den Ham. Oud-Vroomshoper en slagwerker Joost, violist Adriaan en bas/bariton Nico Rousseau verleenden hun medewerking.
De Passiestonde op Witte Donderdag in de hervormde kerk in Vroomshoop was voor veel mannen het hoogtepunt van het jaar. Op een bijzondere en muzikale manier werd het lijden en sterven van Jezus vertolkt. Het koor werd vergezeld door bariton Ard Kamphuis en celliste Anne Magda de Geus.
Vrijdag de dertiende mei bleek voor het mannenkoor een geluksdag, want in Den Ham wordt samen met muziekvereniging Juliana, de Spielmanns- und Muzikzug én Die Liedertafel uit Adorf een Vriendschapsconcert Europarel verzorgd.   
Met veel plezier werd meegewerkt aan kerkdiensten, dit jaar bij Eugeria in Almelo, bij de gereformeerde kerk in Den Ham en de hervormde kerk in Den Ham.
Op 8 oktober werd een spetterend Jubileumconcert gegeven met .............................

Lees meer...

In een afgeladen, stampvolle en mooi aangeklede Hervormde kerk in Den Ham verzorgde het ChristelijkConcert met Ernst Daniel Smid Mannenkoor Vroomshoop op zaterdagavond 8 oktober een spetterend Jubileumconcert.
Om het 60-jarig bestaan van het koor extra luister bij te zetten was niemand minder dan de bekende bariton Ernst Daniël Smid gecontracteerd en deze liet horen én zien dat hij zijn naam en faam in alle opzichten waard was. Hij trok alle zangregisters open en liet het publiek uit volle borst meezingen bij zijn solo “Mijn Dorp” van Wim Sonneveld (“langs het tuinpad van mijn vader”). Hij ontdekte ook dat een van de leden van het koor, Albert Wessels, had geschitterd in zijn tv-programma ‘Una Voce Particolare” en volkomen onverwacht mocht Albert zijn optreden herhalen voor de volle zaal in Den Ham, wat hem een ovationeel applaus opleverde.

 

Lees meer...

henk haanHenk Haan, alweer ruim een half jaar lid van ons mannenkoor. Nooit interesse gehad in het mannenkoor, totdat hij door een kameraad erop gewezen werd dat er weer een projectkoor zou worden samengesteld. Nooit een concert van het koor bijgewoond. Hoe is het toch mogelijk!? “Nou ja, je bent bijna 65 en je werk als kraanmachinist zit er bijna op, dus waarom niet eens een keer een beetje gek doen!”, dacht Henk Haan.

En van een beetje gek doen werd Henk helemaal gek op het mannenkoor!! Prachtig vond hij het om met het projectkoor voor het Glazen Café mee te doen. Die ongedwongen sfeer, de ontspanning die muziek maken oplevert en al die verschillende mannen om je heen bracht Henk er toe om eens een repetitieavond bij te wonen.

Lees meer...