CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

_arend_gerritsenArend Gerritsen uit Vriezenveen is al weer enkele weken lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Tijdens de pauze op een repetitieavond van het Mannenkoor gaat Arend geen koffie drinken. Hij repeteert voor zichzelf gewoon door. Al neuriënd neemt hij de nummers nog eens door die net de revue zijn gepasseerd. Als ik naast hem kom zitten om een babbeltje met hem te maken glijden zijn vingers nog langs de noten van het lied dat net ingestudeerd is. Een praatje maken zou bijna tijdverspilling zijn.

Vanuit Youth for Christ is hij betrokken geraakt met de gospelgroep Twice uit Vriezenveen. Aanvankelijk als de man, die het geluid etc. regelt, later als zanger. Als lid van het Groot Nederlands Mannenkoor voelt hij zich erg thuis onder de leiding van dirigent en pianist Gezinus M. Veldman.

Lees meer...

“Wij als bassen en tenoren willen u dit laten horen, wij wensen u met elkaar een voorspoedig Nieuwjaar!” Al zingend zal het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop op zaterdagavond 14 januari  2012 weer de Hervormde kerk in Den Ham binnenwandelen. Want na een prachtig jubileumjaar waarin o.a. Ernst Daniël Smid zijn opwachting maakte en dat afgesloten werd met mooie Kerstconcerten in Vroomshoop en Daarle, begint het koor vol goede moed aan een nieuw zangjaar, waarin weer diverse optredens gepland staan.
Om te beginnen dus in Den Ham, waar het Nieuwjaarsconcert op het programma staat. Ook deze keer heeft dirigent en pianist Gezinus M. Veldman weer een fraai palet samengesteld met pareltjes zoals ‘Het eeuwig Licht’, ‘At the break of day’ en ‘Some enchanting evening’.
Lees meer...

h_hallink“Ben je er weer?” dat vroegen heel wat mannen van het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop toen Hammenaar Henk Hallink na een afwezigheid van tweeënhalf jaar zich weer meldde als lid van het koor. En zelfs dirigent Gezinus Veldman kwam naar Henk toe om te zeggen, dat ook hij het mooi vond dat Henk Hallink weer terug was bij het koor. Henk Hallink vond het prachtig!  Wat een sfeer; wat een betrokkenheid!

Sinds 1 oktober 1995 was Henk lid van het mannenkoor. En met heel veel “wille”. Maar z’n vrouw werd ziek en had de zorg van Henk heel erg nodig. Dat was de reden waarom hij het koor helaas vaarwel moest zeggen. Het kon gewoon niet anders. Na een ziekteperiode is zijn vrouw overleden en Henk moest zijn weg alleen vervolgen. Een zware tijd volgde voor hem. Zelf moest hij in die periode een hartoperatie ondergaan, die hij gelukkig goed heeft doorstaan.

 

 

Lees meer...

Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop heeft een mooi 2011 achter de rug, het jaar waarin het koor 60 jaar bestaat. 2011, een jaar waar het koor met dankbaarheid op terug mag kijken. Een jaar waarin dirigent Gezinus Veldman opnieuw zijn grote klasse liet zien, als dirigent en begeleider, maar vooral als inspirator. Hij stuwt het koor naar grote (stem)hoogten.

2011, een jaar waarin het koor meer dan 100 leden mocht tellen. Daar zijn we blij mee. Maar wellicht heeft ook u interesse? Bijzondere zangkwaliteiten zijn niet nodig, het plezier in zingen staat voorop en ook uw stem zal zeker tot zijn recht komen in het koor. Elke donderdagavond repeteert het koor in het gereformeerd kerkelijk centrum Irene; kom gerust eens langs of mail met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2011, een jaar waarin het koor veel steun vanuit de bevolking heeft mogen ervaren. Goedbezochte concerten, een enthousiast publiek, prima recensies. De leden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, gelukkig ook met veel leden uit Den Ham en andere plaatsen, willen u daarvoor hartelijk bedanken!

Wat was....

Het nieuwe jaar 2011 begon met het Nieuwjaarsconcert in de hervormde kerk in Den Ham. Oud-Vroomshoper en slagwerker Joost, violist Adriaan en bas/bariton Nico Rousseau verleenden hun medewerking.
De Passiestonde op Witte Donderdag in de hervormde kerk in Vroomshoop was voor veel mannen het hoogtepunt van het jaar. Op een bijzondere en muzikale manier werd het lijden en sterven van Jezus vertolkt. Het koor werd vergezeld door bariton Ard Kamphuis en celliste Anne Magda de Geus.
Vrijdag de dertiende mei bleek voor het mannenkoor een geluksdag, want in Den Ham wordt samen met muziekvereniging Juliana, de Spielmanns- und Muzikzug én Die Liedertafel uit Adorf een Vriendschapsconcert Europarel verzorgd.   
Met veel plezier werd meegewerkt aan kerkdiensten, dit jaar bij Eugeria in Almelo, bij de gereformeerde kerk in Den Ham en de hervormde kerk in Den Ham.
Op 8 oktober werd een spetterend Jubileumconcert gegeven met .............................

Lees meer...