CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 24-12-2018
14:30 uur

Volgende concert/medewerking

Kerstconcert

Op 15-12-2018
20:00 uur

Laatste nieuws

Opname van de EO - Door de Wereld - Nel BenschopA.s zaterdag (13 februari) komt er een uitzending van het EO programma Door de wereld op tv waarin tevens opnamen zijn gemaakt bij het Chr. Mannenkoor Vroomshoop. Het programma besteed aandacht aan dichteres Nel Benschop die vijf geleden is overleden. Gezinus Veldman heeft een arrangement gemaakt op het gedicht van Nel Benschop. Het CMK Vroomshoop zingt dit lied, onder begeleiding van Gezinus Veldman.

Lees meer...

Ter ere van het 150 jarig jubileum van het dorp Vroomshoop heeft het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop twee keer een concert gegeven onder de naam: “De Muzikale Diamant”. Voor deze gelegenheid was ook een projectkoor gevormd van meer dan 100 mannen uit Vroomshoop en omgeving, die na een aantal intensieve repetities, met enthousiasme klank en kleur hebben gegeven aan deze twee concerten.

Lees meer...

Giro 555Tijdens de laatstgehouden repetitieavond op 21 januari 2010 van het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop keken de meer dan 100 mannen met plezier terug op het fantastische muzikale feest dat het Nieuwjaarsconcert in de Hervormde kerk in Den Ham was. Iedereen heeft geweldig genoten. Het publiek was meer dan enthousiast.

Maar op die laatste repetitieavond werd er ook aandacht gevraagd voor de verschrikkelijke ramp die het land en de inwoners van Haïti treft. Spontaan verzocht een van de leden om naast alle positieve geluiden over het Nieuwjaarsconcert ook te denken aan de mensen in Haïti. Wat zou het mooi zijn om onmiddellijk € 5,55 per lid over te maken op het rekeningnummer voor Haïti ! Alzo geschiedde. Alle 104 leden leggen € 5,55 in en het bestuur van het Christelijke Mannenkoor verdubbelt dit bedrag. Inmiddels is het totaalbedrag van € 1150,-- overgemaakt. Een hartverwarmend gebaar.

Nieuwjaarsconcert 2010 Den HamZaterdagdagavond beleefde Den Ham een fantastisch muzikaal feest van het Christelijke Mannenkoor  “Vroomshoop” onder leiding van de alleskunner Gezinus Veldman. Het koor werd begeleid door niemand minder dan Gezinus Veldman op de vleugel en het Van Wassenaer Consort, dat deze avond ook onder leiding stond van Gezinus Veldman. Daarnaast stal de nog jonge Iraanse vluchteling,  Reza Ranjazmay,  vele harten in de volle monumentale Hervormde Kerk in Den Ham met zijn geweldige tenorstem.

Lees meer...

Henk SchutteHenk Schutte uit Daarlerveen is al weer enkele maanden lid van ons koor. Van hem is de uitspraak: 'Zingen is een feest' Hij illustreert dat met te zeggen dat hij al jaren heel graag zingt, waarbij het zingen tijdens kerkdiensten een belangrijke rol speelt. Henk Schutte werkt als medewerker bij de provincie Overijssel en draagt er met zijn collega's zorg voor dat de wegen in Overijssel in goede staat blijven; anders gezegd dat wij er met elkaar goed en veilig over kunnen rijden.

Daarnaast is Henk zeer betrokken bij alles wat met de natuur te maken heeft.Hij is ook sportief actief.Samen met anderen, waaronder ons koorlid Jan Luchies, heeft hij aan de wieg gestaan van de WielerToerClub Vroomshoop e.o.Het werken in de kerkgemeenschap is hem ook niet vreemd. Jarenlang is hij lid van de kerkenraad in Vriezenveen geweest, toen hij daar met zijn gezin woonde.

Henk maakte al heel lang geleden kennis met de klanken van ons mannenkoor.Toen de Gereformeerde Kerk in Vroomshoop nog aan de Julianastraat gevestigd was.Nog steeds is hij onder de indruk van het 'Stille Nacht', dat het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop in de adventtijd toentertijd op Nederlandse tekst zong. De kerkzaal was helemaal donker; slechts enkele kaarsjes verlichtten de ruimte. Het was in een woord: prachtig! Daarna bezocht hij regelmatig de concerten van ons koor. En zwager John de Vries moedigde hem steeds aan om lid van het Christelijk Mannenkoor te worden.

Henk vindt het zingen bij ons koor heel bijzonder. Hij geniet zelfs meer dan bij concerten van de muzikaliteit van Gezinus M. Veldman. Wat Gezinus tussen het zingen door op een repetitieavond allemaal uit de piano haalt is bewonderenswaardig. Alleen daarvoor al zou je lid van het koor moeten worden. Het zingen van liederen die de andere koorleden al lang kennen blijft toch wat lastig, maar er zit vooruitgang in. Het weerhoudt hem er in ieder geval niet van om elke donderdag bij de repetities aanwezig te zijn.

Zingen is een feest!!!