CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Eerste repetitie na vakan...

Op 06-09-2018
19:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

Libero StrijkorkestOp zaterdag 14 oktober houden wij ons Najaarsconcert in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Dat wordt een speciale gebeurtenis, want het koor wordt die avond terzijde gestaan door het Libero Strijkorkest uit Zwolle en door slagwerker Joost Visser. Ook onze eigen koorsolist Albert Wessels neemt enkele stukken voor zijn rekening. Het geheel staat natuurlijk onder leiding van onze dirigent en pianist Gezinus Veldman, die deze keer een fraaie vleugel tot zijn beschikking heeft. Dit muzikale gezelschap zal de toehoorder een mooie zaterdagavond in oktober bezorgen.

Het programma omvat een bijzonder gevarieerde mix van onder andere religieuze én filmische muziek. Het concert begint met het openingsnummer Te Deum Laudamus van Czerny en Jesus bleibet meine Freude van Bach. Daarna volgt onder andere de Missa Brevis van Gounod.

Het orkest met daarin violist Hrayr Ter-Sargsyan en cellist Noam Staal, laat het mooie Moldau van Smetana horen. Beiden hebben al eerder met het mannenkoor samengewerkt. Albert Wessels brengt samen met het koor het Panis Angelicus van Franck ten gehore.

Halverwege het concert zingt het koor enkele Duitstalige stukken van Pracht en Mozart, waarna in het tweede deel van het programma monumentale zang en muziek te horen is uit films als ‘Saving private Ryan’, ‘We were soldiers’ en uit de musical ‘Chess’, dat alles ondersteund door krachtig slagwerk van Joost Visser.

Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 12,50 maar in de voorverkoop bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham kosten de kaarten € 10,-. Ook kunnen kaarten worden gereserveerd via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch: 0546-642191.

Strijkorkest LiberoHet Chr. Mannenkoor Vroomshoop begint donderdagavond 7 september weer aan een nieuw zangseizoen. En ook deze keer staan er weer bijzondere evenementen op het programma. Als eerste staat het Najaarsconcert in de planning, en wel op zaterdag 14 oktober in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Dit concert, met een aantal grote klassieke werken, wordt opgeluisterd door het 14-koppige strijkorkest Libero uit Zwolle en door slagwerker Joost Visser.

In november staan opnieuw twee voorstellingen van De Winterkraaien geprogrammeerd, deze keer in het theater van Het Punt te Vroomshoop. Ook deze 9e en 10e voorstelling zijn al weer uitverkocht. Overwogen wordt in het voorjaar van 2018 deze succesvolle theaterproductie opnieuw op te voeren.

Het duurt nog even maar het wordt vast weer genieten bij het Nieuwjaarsconcert, dat op 14 januari zal worden gehouden in de hervormde kerk te Den Ham. Het mannenkoor wordt dan vergezeld door een groot vrouwenprojectkoor, waarvoor zich nu al zo’n 100 dames hebben aangemeld. Meer dames zijn van harte welkom!

Het 100 man tellende koor wil graag op sterkte blijven. Zo’n eerste repetitie is een mooie gelegenheid het zingen bij zo’n groot koor eens uit te proberen. Dirigent Gezinus Veldman zorgt  altijd voor boeiende repetities en u zult zich snel thuis voelen. De repetities vinden plaats in kerkelijk centrum Irene op donderdagavond en beginnen om 19.45 uur. Kom gewoon langs of mail of bel van tevoren met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0546-642191. Ook voor reserveringen voor een van de concerten kunt u hierheen mailen of bellen.

papier hier!Ook in de vakantietijd staat de leden van ons koor paraat om uw oud papier in ontvangst te nemen. Elke eerste zaterdag van de maand tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u uw oud papier naar onze tijdelijke containers brengen op de parkeerplaatsen bij de Jumbo (Linderflier) en bij fysiotherapie De Haere (Vogelkers). Onze mannen helpen u graag het papier uit de auto te dragen. Sommigen brengen het papier ook per fiets, met de kruiwagen of de bolderkar, alles is welkom!

Het mannenkoor beschikt daarnaast ook over twee vaste papiercontainers. De ene staat al sinds jaar en dag op het terrein van de Larcom, achter de brandweerkazerne, Karel Doormanstraat 5. Deze is beschikbaar tijdens werktijden (niet in de bouwvakvakantie en kerstvakantie). De tweede vaste container staat op de parkeerplaats van Expert Berkhof, aan de Tonnendijk. Deze container (die voorbij het hek staat) is bereikbaar tijden de winkeltijden (ook op zaterdagen).

Dankzij de inzameling van oud papier is het mannenkoor in staat mooie concerten te houden. Zo organiseert het koor op zaterdag 14 oktober een Najaarsconcert in kerkelijk centrum Irene, waarbij het koor terzijde wordt gestaan door een strijkorkest van liefst 14 personen. Belangstellenden kunnen zich nu al opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191.

het verhaal achter het papierOnze regionale krant Twentse Courant Tubantia besteedde er nog een leuk artikel aan. Op de foto zie je onze koorleden Henk van den Brink (2e tenor) en Henk van Leusen (1e tenor). Klik op de foto's met rechtermuisknop en 'open afbeelding in nieuw tabblad'. Of klik hier!

Het mannenkoor is op vakantie. De stemmen staken, al is het maar tijdelijk. De accu wordt weer opgeladen voor een nieuw seizoen, dat op 7 september begint met een eerste repetitie in onze thuislocatie, de grote zaal van kerkelijk centrum Irene. 

De week erna mogen we meteen al weer in actie komen bij een kerkdienst in de Weemelanden in Vriezenveen. En daarna maken wij ons op voor een groots Najaarsconcert met daarbij het omvangrijk strijkorkest Libero, op zaterdag 14 oktober in Irene. Op 23 en 24 november werken we mee aan de 9e en 10e opvoering van de theatervoorstelling De Winterkraaien in Het Punt te Vroomnshoop. Er is al weer een forse wachtlijst voor een 11e keer; meldt u dus snel aan als u de voorstelling ook wilt zien. En dan sluiten we het eerste deel van ons winterprogramma af met een spetterend Nieuwjaarsconcert op 13 januari in de dorpskerk te Den Ham. We worden daarbij vergezeld door een groot vrouwenkoor van nu al 100 dames. Wil je ook meedoen, heel graag!

We kijken ook even terug op wat achter ons ligt: in mei een concertreis naar Gent met een deel van ons koor, in april twee Passiestondes in Geesteren en Vroomshoop, in maart twee Winterkraaien in de Voorvegher in Hardenberg, in februari een kerkdienst in het Meulenbelt te Almelo, in januari ons Nieuwjaarsconcert met Elma van den Dool in Den Ham, en ook een kerkdienst in Vroomshoop vanwege de oprichting van de Protestantse Gemeente te Vroomshoop.

Nu dus eerst even op vakantie. We zouden het heel mooi vinden als wij met onze 100 koorleden ná de vakantie opnieuw nieuwe leden mogen begroeten. We beginnen op donderdagavond 7 september om 19.45 uur weer met onze wekelijkse repetities in k.c. Irene. Een mooi moment om in te steken. Goede kans dat je al snel kunt meedoen bij al onze prachtige concerten. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0546-642191. Je wordt met applaus begroet!

Wij wensen u allen een mooie zomervakantie, en graag weer tot ziens en horens bij een van onze concerten!

Nou daar kan Erik van Laar over meepraten. Erik is nu een half jaar lid van ons koor. Ja… hij ging wel vaak naar een concert van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, en soms naar een kerkdienst waar het koor aan meewerkte, maar lid van een mannenkoor worden? Het zat er bij Erik niet in. Nee, de voetbal in Vroomshoop dat interesseerde hem veel meer. En als je elke dag als bouwvakker 'over ver' moet werken, heb je ’s avonds niet zo’n 'wille' meer om de hele avond strak te moeten opletten om tonen van muziek te leren zingen. Nee, Erik werd lid van de Supportersvereniging van de Vroomshoopse Boys. Werd daar bestuurslid. En dat vond hij meer dan genoeg. 

Maar wat gebeurde? Op de voetbal ontmoette Erik nog al eens Jan de Ruiter. Laat Jan nou ook lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop geweest zijn! “Erik man, je kunt vast wel zingen. Waarom word je geen lid van het Mannenkoor in Vroomshoop? ’t Is zo leuk daar; ’t is vast wat voor je!” Nee, Erik was liever thuis. 

Toen begon de familie zich te roeren.  Ome Frits van Laar, ome Jan van Laar, ome Rits van der Woude en neef Albert Wessels. De meest indrukwekkende leden van het koor begonnen aan Erik van Laar te trekken. En toen kwam het projectkoor in december 2016 voor de laatste keer in beeld voor het Glazen Café in Vroomshoop. En Erik kon de verleiding van de hele familie niet meer weerstaan en deed mee met dit projectkoor. Hij vond het prachtig! En …hij werd lid van ons koor. 

Bijzonder bij hem is ook, dat hij net als de rest van de familie Van Laar, heel erg trouw aanwezig is op de repetities. En mooi dat hij het zingen vindt! En fijn dat hij de sfeer in het koor vindt. Vanaf het allereerste moment voelt hij zich meer dan thuis tussen de bassen van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. "Zoek maar een plekje", werd tegen hem gezegd en daar staat hij dan tussen de bassen om te genieten van de muzikale kwaliteiten en de vriendelijke omgang met de leden van de dirigent: Gezinus Veldman…….ook uit Vroomshoop. Waar de familie al niet goed voor is. Erik voelt zich welkom bij het koor met dank aan de familie!