CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Eerste repetitie na vakan...

Op 06-09-2018
19:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

Zondag 8 januari 2017 was een historische dag voor de Hervormde gemeente Vroomshoop en de Gereformeerde kerk Vroomshoop, want vanaf deze datum gaat men samen verder als Protestantse gemeente te Vroomshoop. Na 150 gescheiden te zijn geweest is na een lange en zorgvuldige voorbereiding nu de verbondenheid tot stand gebracht.  

In de ochtenddienst in kerkelijk centrum Irene werden 's morgens daartoe de benodigde handtekeningen gezet, en in de middagdienst in kerkelijk centrum Het Anker kreeg de nieuwe kerkenraad verder gestalte. Wij mochten met ons mannenkoor deze dienst opluisteren met enkele van onze liederen, zoals 'Noar Oe kan ik hen' en 'Wait for the light to shine', en ook door de samenzang te ondersteunen. Iedere keer valt weer op hoe blij en verrast de mensen zijn door onze bijdragen. Dat is mooi om te zien, en maakt ons ook weer blij. 

De foto's zijn van Loes Lievers.


Nieuwjaarsconcert

Zaterdag 14 januari is ons volgende concert alweer: ons Nieuwjaarsconcert in de Hervormde kerk te Den Ham, met niemand minder dan de landelijk bekende sopraan Elma van den Dool, de virtuoze violist Hrayr Ter-Sargsyan en last but not least onze eigen koorsolist, bariton Albert Wessels. De leiding is als gewoonlijk weer in handen van dirigent Gezinus Veldman, die ongetwijfeld ook weer zijn kwaliteiten als pianist ten toon zal spreiden.
Toegangskaarten á € 10 zijn verkrijgbaar bij de Readshop in Den Ham en de Bruna in Vroomshoop. Reserveren kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Aan de kerkzaal kosten de kaarten € 12,50.

De Activiteitencommissie van ons mannenkoor houdt elk jaar een rolladeactie, om daarmee de kas wat te spekken. Veel mannen bestellen voor hun eigen gezin, hun familie, hun vrienden en bekenden, hun buurt één of meerdere rollades. Een van onze koorleden wist er zelfs meer dan 80 aan de man en de vrouw te brengen. Ook zijn er veel mannen die een rollade (extra) bestellen voor het goede doel, in ons geval de Stichting Manna. Zo gingen er ook dit jaar weer tientallen rollades naar deze stichting.

De Stichting Manna laat ons per brief weten dit zeer op prijs te stellen. Want mede dankzij onze gift ontvingen minima-gezinnen een rijk gevuld voedselpakket in december. Men is blij met het feit dat het CMK Vroomshoop hun stichting een warm hart toedraagt en op deze manier betrokkenheid laat zien met ons werk.

Alle kinderen hebben recht op een veilige en gezonde jeugd. Maar zelfs in een rijk land als Nederland is dat helemaal niet vanzelfsprekend. Er zijn heel wat gezinnen, ook in Twenterand, die onder het sociaal minimum leven. Maar liefst één op de negen kinderen groeit op in armoede en behalve met een voedselpakket proberen we ook door het verstrekken van kleding hier iets aan te doen. Periodiek kunnen ‘Manna gezinnen’ en door maatschappelijk werk aangemelde gezinnen op afspraak bij Manna Fashion terecht voor gratis kinderkleding en schoenen. Bovendien zorgen we met Manna Happy Kids dat kinderen gewoon hun verjaardag kunnen vieren, door het geven van de verjaardagdoos. Deze doos bevat traktaties, slingers en een cadeaubon; tevens zijn er ook dit jaar met Sinterklaas weer cadeautasjes uitgereikt (zo’n 200) aan kinderen uit ‘Manna-gezinnen’ met snoepgoed en een cadeaubon van Intertoys.

Nieuwjaarsconcert 2017"Wij als bassen en tenoren willen u dit laten horen: wij wensen u met elkaar een voorspoedig nieuwjaar!" Zo begint elk Nieuwjaarsconcert van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Want na het bijzonder succesvolle Kerstconcert samen met het Kerstvrouwenkoor vervolgt het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop zijn concertreeks met een stijlvol Nieuwjaarsconcert op zaterdag 14 januari in de Hervormde kerk te Den Ham. Het concert begint om 20.00 uur.

Dirigent en pianist Gezinus Veldman wordt deze keer terzijde gestaan door de internationaal bekende sopraan Elma van den Dool, de jonge violist Hrayr Ter-Sargsyan uit Vriezenveen en de eigen koorsolist Albert Wessels. 

Het Nieuwjaarsconcert begint traditioneel met het opkomen van het koor dat het publiek ‘De beste wensen’ toezingt. Het prachtige ‘Benedictus’ van Karl Jenkins staat op het programma, evenals het in dialect gezongen lied ‘Noar Oe kan ik hen’, maar ook een vlot gezongen ‘Muddy Water’ van Roger Miller en een traditional als ‘Sierra Madre’. Een bijzonder gevarieerd programma dus.

Kaarten (€ 10,00 in de voorverkoop, € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar) zijn verkrijgbaar bij de Readshop in Den Ham en de Bruna in Vroomshoop. Reserveren kan ook per mail of telefonisch: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0546-642191. Aan de kerk is de entree € 12,50. 

overhandiging cadeauNa een bijzonder geslaagd Kerstconcert samen met het Kerstvrouwenkoor (waarover later nog meer), begonnen we op de zaterdagmiddag voor kerst al weer aan de voorbereiding voor het Nieuwjaarsconcert op zaterdag 14 januari. Uiteraard werd er teruggeblikt op het Kerstconcert en ook al een beetje op alles wat we het bijna voorbije jaar hebben gedaan. Maar er werd natuurlijk ook en vooral serieus gerepeteerd. Tot half vier dan, want ineens ging de deur open en kwam er een grote delegatie van het Kerstvrouwenkoor al zingend binnenwandelen. De dames bleken een toespraak én een cadeau voor onze dirigent te hebben!

Nog eenmaal samen met het KerstvrouwenkoorNa zijn dankwoord kon het niet anders of er moest opnieuw samen gezongen worden. Een kwartier lang maakten we een kleine reprise mee van ons Kerstconcert en beëindigden we samen niet alleen deze repetitie maar ook dit prachtige zangjaar met het Stille Nacht

(Foto's: Loes Lievers)

Overhandiging bedragOp zaterdag 19 november zongen het Glazen Café Projectkoor en het Chr. Mannenkoor Vroomshoop samen voor het allerlaatste Glazen Café. 

Een groot projectkoor van 80 mannen en ook zo'n 80 leden van het mannenkoor maakten er die middag onder leiding van Gezinus Veldman en met medewerking van basgitarist Evert Oldenhuis en Rogier Bonte op slagwerk een geweldig muzikaal feest van in kerkelijk centrum Irene. Alle zangers en ook de bezoekers van het concert droegen daarnaast ook financieel bij aan dit concert. Namens het mannenkoor mochten John de Vries en Klaas Dragt afgelopen vrijdag 23 december de opbrengst van dit concert bekendmaken in het Glazen Café te Vroomshoop. Het bleek te gaan om het fantastische bedrag van € 2250,-.

Het geld is bedoeld om sterfte bij kinderen als gevolg van longontsteking tegen te gaan. We mogen als koor trots zijn dat we ook op deze manier meewerken om de wereld beter en mooier te maken. Alle gevers hartelijk dank!