CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Eerste repetitie na vakan...

Op 06-09-2018
19:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

fitnessgroepvisboerDe projectkoorzangers kwamen uit alle windstreken en waren van diverse pluimage. Zo was er ook een flinke delegatie afkomstig van Fysiotherapie De Haere. Daar is een groepje mannen elke week in beweging om onder leiding van een fysiotherapeut aan fitnesstraining te doen. Ook zingen is een prima vorm van fitnesstraining, want deze mannen zongen uit volle borst mee in het projectkoor, en dat is goed voor lijf en leden, en een mooie manier van inspanning en ontspanning.

Dat de boog niet altijd gespannen kan zijn, en dat de fitnessers een visje niet versmaden blijkt wel uit bijgaande foto's. Heren, hartelijk dank voor jullie deelname en hopelijk werken de longen na dit muzikale uitstapje op volle toeren.

 

Glazen Café Concert 2014Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop onder leiding van Gezinus Veldman geeft zaterdag 19 november samen met een groot projectkoor van 80 mannen een benefietconcert voor het allerlaatste Glazen Café in Vroomshoop.  Aan het concert wordt muzikale medewerking verleend door Evert Oldenhuis op basgitaar en Rogier Bonte met drums/percussie. 

Het Glazen Café bij café Kremer aan de Julianastraat is een afgeleide van het Glazen Huis, waarin een aantal dj’s zich in de week voor Kerst laat opsluiten ten bate van de actie Serious Request van het Rode Kruis. Dit jaar is het doel het tegengaan van kindersterfte door longontsteking.

Het concert wordt gehouden op zaterdag 19 november van 17.00 – 18.00 uur in kerkelijk centrum Irene aan de Julianastraat te Vroomshoop.  De entree bedraag € 5,- die geheel naar het goede doel gaat. De dj’s van het Glazen Café rekenen op veel bezoekers, opdat daarmee een eerste en mooie start gemaakt wordt voor deze actie, die dus eindigt in de week voor Kerst. 

Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop zit in een uitermate drukke periode. In korte tijd zijn er optredens in Hardenberg, Westerhaar, Bergentheim, Vroomshoop en Den Ham (geweest of op komst). Daartussendoor zijn er nog repetities samen met een mannenprojectkoor van 85 heren voor het Glazen Café Concert op zaterdag 19 november tussen 5 en 6 in Irene te Vroomshoop, en samen met een vrouwenprojectkoor van 120 dames voor een groots Kerstconcert op donderdag 22 december in de Hervormde kerk te Den Ham. 

Dan is het goed om midden in zo'n hectische tijd ook als koor een moment van bezinning te hebben, en dat was er afgelopen zaterdag 12 november. Wij mochten met ons koor bijdragen aan een kerkdienst in verpleeghuis De Weemelanden in Vriezenveen. Wij konden daar troostvolle en hoopvolle liederen zingen voor de bewoners van dit tehuis. De pastor bleek enigszins verrast door de grootte van ons koor maar gelukkig was hij ook tevreden over de kwaliteit ervan!

Wie het verhaal van de winterkraaien nog niet (voldoende) kent uit de voordrachten van Thea Kroese bij de theatervoorstellingen, kan zich laten bijscholen op 8 november a.s. in de bibliotheek te Ommen. Daar vertelt Gerrit Kraa het verhaal op zijn eigen manier. De avond wordt georganiseerd door de Ccoba, de 'culturele commissie Ommer bibliotheek activiteiten'. Klik hier: https://www.bibliotheekommen.nl/activiteiten/9-ccoba-presenteert-de-winterkraaien-van-aar-van-de-werfhorst-gerrit-kraa

Wie de theatervoorstelling wil zien en horen, kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks kaarten reserveren bij de Voorveghter in Hardenberg: http://www.voorveghter.nl/show/shows/item/257
Op vrijdag 17 maart 2017 wordt deze voor de zevende keer uitgevoerd, en de aanmeldingen stromen al weer binnen.

 

Er komt een zevende voorstelling van De Winterkraaien en wel op vrijdag 17 maart 2017 in Theater De Voorveghter te Hardenberg! De entreekaarten kosten € 17,50 per stuk incl. een fraai programmaboekje van 24 pagina's.

Belangstellenden kunnen voor kaarten contact opnemen met de Voorveghter (http://www.voorveghter.nl/show/shows/item/257) of mailen met de organiserende stichting: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2000 mensen zagen de voorstelling al en velen van hen waren uitermate lovend. Er hebben zich nu al weer meer dan 150 mensen gemeld!