CMK_banner_04.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

Op donderdagavond 21 juni houdt ons koor een Open Repetitie van 19.00 – 20.00 uur in kerkelijk centrum Irene, Julianastraat 27 te Vroomshoop.

De repetitie is vooral bedoeld voor bewoners van de zorgcentra, verzorgings- en verpleeghuizen in de gemeente Twenterand. Uiteraard zijn ook begeleiders en familieleden zeer welkom. En ook de bewoners van seniorenwoningen worden van harte uitgenodigd. Nou ja, eigenlijk mag iedereen wel komen ;-)

Vaak zijn de bewoners van de zorgcentra niet in de gelegenheid de normale concerten van het koor bij te wonen. Met deze Open Repetitie hoopt het mannenkoor hen toch de gelegenheid te bieden van de zang en muziek te genieten. De bezoekers beleven vast een hele leuke avond, dat is dirigent Gezinus Veldman wel toevertrouwd.

Na afloop krijgen alle bezoekers een kop koffie of thee aangeboden van het koor. Voor vragen kan men contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191.

We hielden als eens eerder een open repetitie. Klik hier!

Niek KopAls 15-jarige zoon van een oud-docent aan de voormalige LTS in Vroomshoop ging Niek Kop uit de Julianastraat in Vroomshoop in 1975 al zingen bij het Interkerkelijk Jeugdkoor Vroomshoop o.l.v. Jan Littooij. Hans en Nanco de Vries waren zijn zangmaatjes. Tussen 1982 en 1987 was hij lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop o.l.v. Alle Roodbergen. Toen al werd de pianobegeleiding van dit koor verzorgd door Gezinus M. Veldman. U weet het vast wel: Gezinus is al jaren vaste pianist-dirigent van dit kwalitatief hoogstaande mannenkoor. Ook is Niek enige tijd lid geweest van het gemengde koor 'Zang en Vriendschap' in Vroomshoop. 

Na zijn studie ging Niek Kop als leraar werken in Den Haag, maar woonde hij in Dordrecht. Daar werd hij al snel lid van een Cantorij o.l.v. Otto Deden. Na verloop van tijd verhuisde Niek Kop naar Veenendaal, waar hij lid werd van het Ritmeester Veenzangers Mannenkoor o.l.v. Jimco Zijlstra. Binnen dit koor vormde zich een shantykoor, waarvan Niek twee jaar lid is geweest. Een geweldige ervaring. En dat vindt hij niet alleen. Er zijn er nog een paar binnen ons koor.  Zou het dan toch een trend worden?

Na Veenendaal werd Niek Kop lid van de directie van de Chr. Scholengemeenschap Het Noordik in Almelo om vervolgens weer als docent in Hardenberg aan de slag te gaan. 

Niek voelt zich weer prima thuis bij het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Een geweldig koor met een geweldige dirigent, die hij van jongs af aan heeft meegemaakt als buurjongen uit de Julianastraat in Vroomshoop.

De sfeer in het koor is ongeveer hetzelfde gebleven. Niek vindt trouwens wel dat er veel minder mannen meedoen aan de “nazit” van het koor met de bekende borrel en de bal gehakt. Dat was vroeger toch wel anders! Hoe later het werd hoe 'mooier' de zang. Wat niet is kan trouwens snel komen. Wie weet...

Niek woont nu in Den Ham.  We hopen Niek lang te blijven ontmoeten bij ons mannenkoor, al dan niet met 'nazit'.

 

Vanavond werden we verrast door de aankondiging dat een vertegenwoordiger van de Rabobank ons de uitslag van de Rabo Clubactie kwam vertellen. Gezinus was op de hoogte gebracht en had nog snel een toepasselijke tekst bedacht op ons lied Good news: “Goed Nieuws van de Rabobank, waarvoor onze hartelijke dank”. Voordat de vertegenwoordiger aanwezig was werd dit nog even snel gerepeteerd. 

De heer Koopman van de Rabobank was om kwart over acht aanwezig en werd door de voorzitter ontvangen. Hij had zich verdiept in ons koor en de website bestudeerd. Hij ging nog even in op  de positieve elementen van muziek voor ieder persoonlijk, maar ook voor de gemeenschap. De heer Koopman vertelde dat zo’n 400 verenigingen mee hadden gedaan met de clubactie. Het mannenkoor had totaal 212 stemmen gekregen en dat leverde ons het mooie bedrag op van € 658,90. Een bedrag dat we als koor willen inzetten voor uitbreiding van het podium.

Dhr. Koopman werd vervolgen toegezongen door het koor met het zojuist ingestudeerde lied: “Goed Nieuws, van de Rabobank, waarvoor onze hartelijke dank!”

John de Vries bedankte vervolgend de heer Koopman voor zijn bekendmaking en de sympathieke actie van de Rabobank. En bovenal bedanken we vooral iedereen die op ons gestemd heeft!

bostheaterHet Ommer Mannenkoor, het Hoogeveens Chr. Mannenkoor en het Chr. Mannenkoor Vroomshoop hebben minstens drie kenmerken gemeenschappelijk. Want ze komen uit het oosten van Nederland, ze staan alle drie onder leiding van dirigent Gezinus Veldman én af en toe treden ze gezamenlijk op onder de naam Oost-Nederlands Mannenkoor

Deze drie koren tellen samen bijna 300 leden en een groot deel daarvan gaat op 9 juni 2018 voor u zingen in het Bostheater te Ommen.

Dit grote en bijzondere mannenkoor laat u een avond lang genieten van een zeer gevarieerd en verrassend programma; muziek uit diverse windstreken, bekende melodieën, dan weer opzwepend, dan weer ontroerend. Met elkaar staan ze garant voor een onvergetelijke muzikale avond. Op het programma staan onder andere het ‘Halleluja’ van Leonard Cohen, ‘One hand one heart’ uit de West Side Story van Leonard Berstein, en ‘Mull of Kintyre’  van Beatles-lid Paul McCartney.

Het concert in het Bostheater begint op zaterdag 9 juni om 20.00 uur en de toegang is gratis. Neem wel even een plastic (vuilnis)zak en een kussentje of deken mee, om op te zitten. Zie ook www.bostheaterommen.nl/programma

 

Route:
Voor de route naar het Bostheater kunt u het beste het volgende adres invoeren in de navigatie: Besthemerberg 1, 7731 PB, Ommen. Dat is een zijweg van de Beerzerweg tussen Ommen en Mariënberg. Eenmaal aangekomen bij Recreatiecentrum de Besthmenerberg kunt u (over de camping) de borden volgen naar het Bostheater. Er zijn ook vrijwilligers aanwezig die u de weg wijzen. Afhankelijk van de belangstelling worden er parkeerplaatsen zo dicht mogelijk bij het theater gecreëerd. Volg daarom de instructies van de verkeersregelaars!

Paul KosseAl weer drie maanden is Paul Kosse uit Geerdijk, een dorp met een eigen postcode vlakbij Vroomshoop, lid van het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop. Toen hij ongeveer 18 jaar oud was kocht hij voor zijn ouders een grammofoonplaat van het toen bekende mannenkoor De Maastrichter Staar uit Maastricht. Nu is hij lid van het tot in Gent (B) bekende Christelijk Mannenkoor uit Vroomshoop. En met veel plezier. John de Vries, voorzitter van het koor en ook inwoner van Geerdijk, verwelkomde hem drie maanden geleden  uitermate hartelijk. Paul was immers het tweede lid uit Geerdijk!

Wat heeft het trouwens lang geduurd voordat Paul voor het eerst op een donderdagavond optoog naar een repetitie van het mannenkoor in Irene te Vroomshoop. Altijd zag hij op tegen die 'verplichting' om elke donderdagavond met 100 andere mannen te 'moeten' zingen. Hij luisterde graag naar de klanken van mannenkoren. Hij ging ook wel eens mee naar een concert van het mannenkoor uit het buurdorp Vroomshoop. Vooral toen zijn vrouw meezong in een projectkoor dat het mannenkoor tijdens een kerstconcert heeft ondersteund. Zijn vrouw zingt graag in het kerkkoor in Geerdijk; zijn zoon eveneens. Maar Paul? Nee,... dat komt later wel.

Eerst maar eens luisteren naar al die mooie klanken van de wereldberoemde Helene Fischer. En een Zwarte Cross in Lichtenvoorde in de Achterhoek is natuurlijk ook niet te versmaden. Muziek leeft in het hart van Paul Kosse. Hij heeft nog geen repetitie van het mannenkoor gemist. En is ook niet van plan dat vaak te doen. Als Paul ergens 'ja' tegen zegt gaat hij voor de volle 100 %. Wie zegt hem dat na en handelt er ook naar? 

Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop kan op Paul rekenen. Hij geniet van het zingen en van de hulp die hij van de mannen om hem heen ervaart. Je moet er immers toch wel ingroeien in dat uitgebreide repertoire van het koor. Hij geniet van de prachtige pianoklanken van dirigent en pianist Gezinus Veldman; bewondert zijn muzikaliteit en zijn sociale vaardigheden. Kortom: Paul Kosse geniet van het koor en het koor hoopt nog lang van Paul Kosse te genieten. Voel je welkom.

Aalt Palland