CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

Wie het verhaal van de winterkraaien nog niet (voldoende) kent uit de voordrachten van Thea Kroese bij de theatervoorstellingen, kan zich laten bijscholen op 8 november a.s. in de bibliotheek te Ommen. Daar vertelt Gerrit Kraa het verhaal op zijn eigen manier. De avond wordt georganiseerd door de Ccoba, de 'culturele commissie Ommer bibliotheek activiteiten'. Klik hier: https://www.bibliotheekommen.nl/activiteiten/9-ccoba-presenteert-de-winterkraaien-van-aar-van-de-werfhorst-gerrit-kraa

Wie de theatervoorstelling wil zien en horen, kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks kaarten reserveren bij de Voorveghter in Hardenberg: http://www.voorveghter.nl/show/shows/item/257
Op vrijdag 17 maart 2017 wordt deze voor de zevende keer uitgevoerd, en de aanmeldingen stromen al weer binnen.

 

Er komt een zevende voorstelling van De Winterkraaien en wel op vrijdag 17 maart 2017 in Theater De Voorveghter te Hardenberg! De entreekaarten kosten € 17,50 per stuk incl. een fraai programmaboekje van 24 pagina's.

Belangstellenden kunnen voor kaarten contact opnemen met de Voorveghter (http://www.voorveghter.nl/show/shows/item/257) of mailen met de organiserende stichting: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2000 mensen zagen de voorstelling al en velen van hen waren uitermate lovend. Er hebben zich nu al weer meer dan 150 mensen gemeld!

 

Ons mannenkoor heeft het druk. Op vrijdagmiddag 28 oktober treden we samen met het Ommer Mannenkoor op in het Hervormd Centrum aan de Hoofdweg 166 te Westerhaar, om daar het Festival of One-ness kracht bij te zetten. Festival van de eenheid, samen één, 'dare to believe' is het motto van deze muzikale middag. Het programma begint om 15.30 uur, inloop vanaf 15.00 uur. Vrij entree!

Een week later, op zaterdagmorgen 5 november, start het kerstvrouwenkoor met de eerste repetitie. Liefst 130 dames hebben zich gemeld voor dit projectkoor, waarmee we een prachtig Kerstconcert hopen te verzorgen op donderdag 22 december in de hervormde kerk te Den Ham. Een groot gemengd koor van meer dan 200 stemmen zal dan voor u optreden. Kaartjes à € 8,00 zijn nu al te reserveren via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Aan de zaal bedraagt de entree € 10,-.

Ook op zaterdag 5 november, maar dan 's avonds vanaf 19.30 uur treden we op in De Hoeksteen te Bergentheim, waar we medewerking verlenen aan een Najaarsconcert van muziekvereniging Beatrix aldaar, dat haar 70-jarig jubileum viert. Een hele eer voor ons daaraan te mogen bijdragen. Beatrix wordt versterkt met de fanfare Semper Crescendo uit Langeveen.

Ons mannenkoor heeft het druk. Want niet lang daarna dient zich het volgende concert al weer aan, namelijk het Glazen Café Concert op zaterdag 19 november tussen 17.00 en 18.00 uur in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Ook dan worden we terzijde gestaan door een projectkoor, maar dan alleen mannen. Dit is een benefietconcert voor de actie Glazen Café in Vroomshoop (de opbrengst gaat via hen naar het Rode Kruis, om daarmee kindersterfte als gevolg van longontsteking tegen te gaan). De entree bedraagt € 5,- die naar het goede doel gaat.
Inmiddels hebben zich zo'n 60 mannen gemeld, maar een paar méér zou mooi zijn. De eenmalige repetitie begint 's middags om 1 uur, en wonder boven wonder, vier uur later zing je mee in een echt koor! Mail ons s.v.p. als je zin hebt om mee te doen.

 

Afgelopen repetitie doken in de pauze de leden van de Stichting Levend Vroomshoop op. Thea Kroese bedankte op typische winterkraaien-manier ons koor voor de geweldige bijdrage aan liefst zes voorstellingen van De Winterkraaien. Voorzitter Bert Dorresteijn van Levend Vroomshoop bracht voor alle koorleden boterkoek mee die door zijn echtgenote Freija hoogstpersoonlijk was gebakken. Een sympathiek gebaar dat zeer op prijs werd gesteld, gezien ook onderstaande ontboezeming van koorlid Benny Reiling:

Winterkraaien

Thea de intermediair tussen heden en verleden
Een Aalvanger van het andere geslacht
Wist door een bericht en een verhaal boeiend gebracht
De Winterkraaien nog een keer te laten herleven

Smakelijk en tastbaar waren de heerlijkheden
Een bedankje op hoog niveau van Levend Vroomshoop
Een trieste geschiedenis uit het verleden
Brengt ons saamhorigheid, bekendheid en nieuwe hoop

Zeven winterkraaien zijn van huis vertrokken
Het zevende optreden is al gepland
Zo zijn wij symbolisch ook betrokken
En is iedere winterkraai persoonlijk gekend 

En inderdaad, het is niet onwaarschijnlijk dat er een zevende voorstelling van De Winterkraaien komt. Voorzichtig wordt al de datum vrijdag 17 maart 2017 in de Voorveghter in Hardenberg genoemd. Liefhebbers kunnen zich al melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Glazen Caféconcert 2014Ons koor wil graag weer een benefietconcert geven voor het Glazen Café, een afgeleide van de actie Serious Request van het Rode Kruis. Dit jaar is het doel het tegengaan van kindersterfte door longontsteking. Het is de allerlaatste keer dat dit Glazen Café in Vroomshoop gehouden wordt, en daarom wil het koor graag in stijl afsluiten, bij voorkeur vergezeld van een groot en groots mannenprojectkoor.

Het concert wordt gehouden op zaterdag 19 november van 17.00 – 18.00 uur in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Op diezelfde middag zijn daaraan voorafgaande enkele korte, maar krachtige repetities gepland tussen 12.00 en 16.15 uur. Uit voorgaande Glazen Café edities bleek dat die formule dankzij onze dirigent Gezinus Veldman tot prachtige concerten leidde, waar de vele bezoekers enthousiast op reageerden. 

Wilt u ook meezingen? Héél graag! Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0546-642191. De inschrijvingskosten bedragen € 7,50 en komen volledig ten goede aan Het Glazen Café.