CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 15-11-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Benefietconcert Papendrecht

Op 08-12-2018
20:00 uur

Laatste nieuws

Glazen Caféconcert 2014Ons koor wil graag weer een benefietconcert geven voor het Glazen Café, een afgeleide van de actie Serious Request van het Rode Kruis. Dit jaar is het doel het tegengaan van kindersterfte door longontsteking. Het is de allerlaatste keer dat dit Glazen Café in Vroomshoop gehouden wordt, en daarom wil het koor graag in stijl afsluiten, bij voorkeur vergezeld van een groot en groots mannenprojectkoor.

Het concert wordt gehouden op zaterdag 19 november van 17.00 – 18.00 uur in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Op diezelfde middag zijn daaraan voorafgaande enkele korte, maar krachtige repetities gepland tussen 12.00 en 16.15 uur. Uit voorgaande Glazen Café edities bleek dat die formule dankzij onze dirigent Gezinus Veldman tot prachtige concerten leidde, waar de vele bezoekers enthousiast op reageerden. 

Wilt u ook meezingen? Héél graag! Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0546-642191. De inschrijvingskosten bedragen € 7,50 en komen volledig ten goede aan Het Glazen Café.  

Terug van weggeweest! Opgewekt begon het Chr. Mannenkoor Vroomshoop donderdagavond weer aan een nieuw zangseizoen. In ons 65e levensjaar (als koor dan) zijn we nog steeds springlevend en gaan we samen met onze dirigent Gezinus Veldman een druk, mooi, spannend en enerverend zangjaar tegemoet. Te beginnen op 30 september en 1 oktober, want dan gaan we voor de 5e en 6e keer meewerken aan de voorstelling De Winterkraaien, deze twee keer in theater de Voorveghter in Hardenberg. Vrijdag 30 september is al bomvol, begrepen we, en voor zaterdag 1 oktober schijnt er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar te zijn. Bel dus snel met de Voorveghter als je deze fantastische voorstelling nog wilt beleven en ondergaan.

Twenterand Zingt

Op 1 oktober vindt ook het Korenfestival 'Twenterand Zingt' plaats in Vroomshoop met liefst 30 deelnemende koren. Het betreft een initiatief van De Lionsclub Twenterand, met als doel geld in te zamelen voor de aanschaf van een zogenaamde tovertafel voor de Baalderborgvestigingen in Vroomshoop en Den Ham. Ons mannenkoor treedt 's middags om 13.20 uur op in kerkelijk centrum Irene, maar ook in Het Anker en in Het Punt wordt er door allerlei koren van diverse pluimage vol enthousiasme gezongen.

Daarna op 28 oktober een optreden in Westerhaar, op 5 november het Najaarsconcert in Bergentheim, samen met de 70-jarige muziekvereniging Beatrix aldaar. En alsof het maar niet op kan: op 19 november een benefietconcert met een mannenprojectkoor voor het allerlaatste Glazen Café in Vroomshoop (mannen gevraagd!) en op 22 december een groots Kerstconcert samen met een kerstvrouwenkoor van nu al meer dan 120 (jonge)dames. Maar er mogen gerust nog meer vrouwen meedoen.

Dus mannen en vrouwen: geef je op voor een van onze projectkoren: mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0546-642191.

Het mannenkoor is op vakantie. Behalve onze papierverzamelaars, want die staan ook in de vakantietijd op de eerste zaterdagochtend van de maand, weer of geen weer, tussen 9 en 12 uur bij de papiercontainers op de parkeerplaatsen bij fysiotherapie De Haere en de Jumbo/Lidl. Lukt het die ochtend niet, deponeer dan uw oud papier in onze twee vaste containers op de parkeerplaats van Expert Berkhof aan de Tonnendijk (open tijdens de winkeltijden), of de Larcom, tussen de brandweerkazerne en de studio van DeltaFM (open tijdens werkdagen). 

Het mannenkoor is op vakantie. Want na een enerverend seizoen moet de accu weer even worden opgeladen. In september 2015 een koorreis naar Diemelsee, waar de vriendschapsbanden met ons partnerkoor ‘Die Liedertafel’ uit Adorf weer werden aangehaald. In oktober een volkorenconcert, met een groot(s) mannenkoor van liefst 400 zangers in de dorpskerk in Den Ham, een december een sfeervol Kerstconcert in Daarle, in januari een stralend Nieuwjaarsconcert in Den Ham, daarna twee ingetogen Passiestondes in Geesteren en Vroomshoop, en als kers op de taart voor vier uitverkochte zalen in Het Punt te Vroomshoop de uitvoering van de theaterproductie De Winterkraaien.

Het mannenkoor is op vakantie. Om daarna weer volle kracht vooruit te gaan. Op 30 september en 1 oktober opnieuw De Winterkraaien, maar nu in de Voorveghter in Hardenberg. Er is nog maar een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar… Ook op 1 oktober een Korenfestival in Vroomshoop met 30 deelnemende koren, een initiatief van De Lionsclub Twenterand, voor het goede doel: De Baalderborgvestigingen in Vroomshoop en Den Ham. Daarna op 28 oktober een optreden in Westerhaar, en op 5 november het Najaarsconcert in Bergentheim, samen met de 70-jarige muziekvereniging Beatrix aldaar. En alsof het maar niet op kan: op 19 november een benefietconcert met een mannenprojectkoor voor het laatste Glazen Café (mannen gevraagd!) en op 22 december een groots Kerstconcert samen met een kerstvrouwenkoor van meer dan 100 (jonge)dames.

Het mannenkoor is op vakantie. Maar we zouden het heel mooi vinden als we ná de vakantie nieuwe leden kunnen begroeten. We beginnen op donderdagavond 1 september om 19.45 uur weer met onze wekelijkse repetities in k.c. Irene. Een mooi moment om in te steken. Goede kans dat je al snel kunt meedoen bij al onze prachtige concerten. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0546-642191. Je wordt (ook als het koud is in september) wárm ontvangen!

Wij wensen u allen een mooie zomervakantie, en graag weer tot ziens en horens bij een van onze concerten!

Arjan Berkhof deponeert het eerste papierMet ingang van 15 juni is onze tweede vaste papiercontainer in gebruik genomen. Arjan Berkhof wierp persoonlijk het eerste papier in de container, want dankzij de familie Berkhof van Expert Vroomshoop kan oud papier nu dagelijks (ook op zaterdag) in de papiercontainer achter het hek op hun parkeerplaats aan de Tonnendijkworden gedeponeerd.

De andere vaste papiercontainer, op het terrein van de Larcom achter de brandweerkazerne, Karel Doormanstraat 5, blijft ook dagelijks beschikbaar van maandag tot en met vrijdag. En elke eerste zaterdag van de maand van 9.00 – 12.00 uur kunt u uw oud papier bezorgen bij de tijdelijke containers op de parkeerplaatsen bij de Jumbo en bij fysiotherapie De Haere. Dan helpen de mannen van het mannenkoor u het oud papier uit uw auto te dragen. De tijdelijke container aan de Dreef is helaas niet meer beschikbaar en wordt opgeheven.

papiercontainer expertplateautrapDankzij de inzameling van oud papier is het mannenkoor in staat mooie concerten te houden. Zo organiseert het koor op zaterdag 19 november een benefietconcert samen met een mannenprojectkoor ten behoeve van het laatste Glazen Café in Vroomshoop, en een Kerstconcert op donderdag 22 december samen met een vrouwenprojectkoor. Belangstellenden kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191.

Jan VoortmanOns mannenkoor bestaat dit jaar 65 jaar. Dit jubileum werd zaterdag 28 mei ontspannen gevierd samen met vele (oud)koorleden en hun partners in een tot feestzaal omgetoverde schuur van koorlid en veeboer Jans Kamphuis. De Activiteitencommissie had veel zorg besteed aan voorbereiding en aankleding en met behulp van veel vrijwilligers was dat uitstekend gelukt. Jan Kamphuis bleek zijn hele familie te hebben ingeschakeld om er een mooi feest van te maken en hen komen dan ook grote complimenten toe. De kunstzinnige leden van het koor hadden hun kunstwerken uitgestald, Jan Kamphuis vertelde boeiend over het boerenleven, Henk Jansen toonde aan dat hij behalve mooi zingen ook goed praten kan, en een groep nieuwe koorleden kwam zingend terug op een van de hoogtepunten van dit jubileumjaar: de medewerking aan liefst zes uitvoeringen van de theaterproductie De Winterkraaien, vier keer in theater Het Punt te Vroomshoop en op 30 september en 1 oktober a.s. in de Voorveghter in Hardenberg. Liefhebbers voor deze overweldigende combinatie van muziek, zang, voordracht, licht en film kunnen kaartjes verkrijgen via de Voorveghter. Niet te lang aarzelen, want ze zijn al weer bijna uitverkocht.

Sculptuur

kunstwerkVoorzitter John de Vries mocht bariton Jan Voortman huldigen die al 40 jaar lid van het koor is. En ook Gezinus Veldman werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 40-jarige verbondenheid met ons koor, de eerste jaren als pianist, later ook als dirigent. Hij ontving een fraaie glassculptuur vervaardigd door ons creatieve koorlid Henk van der Vegt.

Het jubileumjaar wordt uiteraard ook gevierd in de vorm van concerten, en samen met de bevolking. Na de vakantie staan behalve De Winterkraaien deelname aan het korenfestival Twenterand Zingt op het programma, een Najaarsconcert in Bergentheim samen met de 70-jarige muziekvereniging Beatrix, een benefietconcert samen met een mannenprojectkoor ten gunste van het laatste ‘Glazen Café’ in Vroomshoop, en een Kerstconcert samen met een vrouwenprojectkoor. Liefhebbers voor de projectkoren kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191.