CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Eerste repetitie na vakan...

Op 06-09-2018
19:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Laatste nieuws

Arjan Berkhof deponeert het eerste papierMet ingang van 15 juni is onze tweede vaste papiercontainer in gebruik genomen. Arjan Berkhof wierp persoonlijk het eerste papier in de container, want dankzij de familie Berkhof van Expert Vroomshoop kan oud papier nu dagelijks (ook op zaterdag) in de papiercontainer achter het hek op hun parkeerplaats aan de Tonnendijkworden gedeponeerd.

De andere vaste papiercontainer, op het terrein van de Larcom achter de brandweerkazerne, Karel Doormanstraat 5, blijft ook dagelijks beschikbaar van maandag tot en met vrijdag. En elke eerste zaterdag van de maand van 9.00 – 12.00 uur kunt u uw oud papier bezorgen bij de tijdelijke containers op de parkeerplaatsen bij de Jumbo en bij fysiotherapie De Haere. Dan helpen de mannen van het mannenkoor u het oud papier uit uw auto te dragen. De tijdelijke container aan de Dreef is helaas niet meer beschikbaar en wordt opgeheven.

papiercontainer expertplateautrapDankzij de inzameling van oud papier is het mannenkoor in staat mooie concerten te houden. Zo organiseert het koor op zaterdag 19 november een benefietconcert samen met een mannenprojectkoor ten behoeve van het laatste Glazen Café in Vroomshoop, en een Kerstconcert op donderdag 22 december samen met een vrouwenprojectkoor. Belangstellenden kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191.

Jan VoortmanOns mannenkoor bestaat dit jaar 65 jaar. Dit jubileum werd zaterdag 28 mei ontspannen gevierd samen met vele (oud)koorleden en hun partners in een tot feestzaal omgetoverde schuur van koorlid en veeboer Jans Kamphuis. De Activiteitencommissie had veel zorg besteed aan voorbereiding en aankleding en met behulp van veel vrijwilligers was dat uitstekend gelukt. Jan Kamphuis bleek zijn hele familie te hebben ingeschakeld om er een mooi feest van te maken en hen komen dan ook grote complimenten toe. De kunstzinnige leden van het koor hadden hun kunstwerken uitgestald, Jan Kamphuis vertelde boeiend over het boerenleven, Henk Jansen toonde aan dat hij behalve mooi zingen ook goed praten kan, en een groep nieuwe koorleden kwam zingend terug op een van de hoogtepunten van dit jubileumjaar: de medewerking aan liefst zes uitvoeringen van de theaterproductie De Winterkraaien, vier keer in theater Het Punt te Vroomshoop en op 30 september en 1 oktober a.s. in de Voorveghter in Hardenberg. Liefhebbers voor deze overweldigende combinatie van muziek, zang, voordracht, licht en film kunnen kaartjes verkrijgen via de Voorveghter. Niet te lang aarzelen, want ze zijn al weer bijna uitverkocht.

Sculptuur

kunstwerkVoorzitter John de Vries mocht bariton Jan Voortman huldigen die al 40 jaar lid van het koor is. En ook Gezinus Veldman werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 40-jarige verbondenheid met ons koor, de eerste jaren als pianist, later ook als dirigent. Hij ontving een fraaie glassculptuur vervaardigd door ons creatieve koorlid Henk van der Vegt.

Het jubileumjaar wordt uiteraard ook gevierd in de vorm van concerten, en samen met de bevolking. Na de vakantie staan behalve De Winterkraaien deelname aan het korenfestival Twenterand Zingt op het programma, een Najaarsconcert in Bergentheim samen met de 70-jarige muziekvereniging Beatrix, een benefietconcert samen met een mannenprojectkoor ten gunste van het laatste ‘Glazen Café’ in Vroomshoop, en een Kerstconcert samen met een vrouwenprojectkoor. Liefhebbers voor de projectkoren kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191.

 

Glazen Caféconcert 2014Een persbericht van de Glazen Café organisatie:

Het is nog lang geen december, maar de voorbereidingen voor de allerlaatste editie van Het Glazen Café zijn al in volle gang. Zo heeft de organisatie van Het Glazen Café de heren van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop opnieuw bereid gevonden zich in te zetten met een benefietconcert voor het Glazen Café. Na het succes van twee eerdere projectkoren, zal het mannenkoor wederom zijn zangkwaliteiten laten horen samen met een groot projectkoor. 

Herinnert u zich het grootse optreden van 2014 nog, waar de vele mannenstemmen bijzonder mooi ‘Heal the world’ lieten horen? Reserveer alvast zaterdag 19 november in uw agenda, zodat u dit spektakel niet hoeft te missen. Het concert zal plaatsvinden in kerkelijk centrum Irene van 17 – 18 uur.

Wilt u meezingen? Opgeven kan nu al bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De inschrijvingskosten zijn € 7.50, die volledig ten goede komen aan Het Glazen Café. 

Dirigent en componist Gezinus VeldmanDe knoop is doorgehakt. Er komt een zesde voorstelling van De Winterkraaien! Nadat eerst vier uitverkochte voorstellingen in Het Punt in Vroomshoop zijn gehouden, heeft de organiserende stichting Levend Vroomshoop een vijfde voorstelling in de Voorveghter in Hardenberg gepland. Immers, het verhaal van de winterkraaien speelde zich af in het immense veengebied tussen Gramsbergen en Vroomshoop, tussen Sibculo en Lemelerberg. En ook in Hardenberg sloeg het verhaal aan, sloeg de vonk over, werd de geschiedenis levend, want de voorstelling op vrijdag 30 september bleek al snel uitverkocht. Nu is afgesproken met directeur Jan Maarten Veurink van de Voorveghter een extra voorstelling te organiseren op zaterdag 1 oktober. Liefhebbers daarvoor kunnen zich rechtstreeks wenden tot de Voorveghter. Aanmelden is vanaf nu mogelijk via het bestelformulier in de onlangs verschenen theatergids (zie pagina 40 en 65/66), of vanaf 1 juni ook online via www.voorveghter.nl  

In een anderhalf uur durende unieke theaterproductie hoort u ons mannenkoor, bas-bariton Nanco de Vries en Geerhard Abma op bugel. Zij laten u op indringende wijze de muzikale vertolking beleven van het bekende boek van Aar van de Werfhorst over De Winterkraaien. Zeven winterkraaien, zeven veenarbeiders die in 1896 werkten in het eindeloze veengebied, en die op weg naar huis verdronken in de vaart. De bekende Thea Kroese vertelt meeslepend de verhalen van deze mannen en hun gezinnen, tegen de achtergrond van prachtige filmbeelden. Onze getalenteerde dirigent en componist Gezinus Veldman schreef alle muziek en levert een topprestatie door dit alles in een aangrijpende voorstelling van anderhalf uur samen te brengen. Het is geen film, geen toneelstuk, geen musical, geen concert. Het is alles!

Henk Bos en Henk BosklopperDonderdagavond 21 april werd er bij hoge uitzondering niet gezongen op de repetitieavond van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, maar vond onder voorzitterschap van John de Vries de 65e ledenvergadering plaats in kerkelijk centrum Irene.

We kunnen terugkijken op een mooi verenigingsjaar, waarbij de medewerking aan vier uitverkochte voorstellingen van De Winterkraaien in de theaterzaal van Het Punt ongetwijfeld een van de hoogtepunten was. Op vrijdag 30 september staat in de Voorveghter in Hardenberg een vijfde voorstelling gepland, die ook al weer uitverkocht is. Overwogen wordt nu een extra voorstelling te organiseren op zaterdag 1 oktober. Onze dirigent Gezinus Veldman ontving vanwege zijn grote en inspirerende rol bij dit project een cultuur-award van de Provincie Overijssel.

Een tweede hoogtepunt was ongetwijfeld de koorreis in september naar het Duitse Diemelsee, waar we op uitnodiging van het partnerkoor Die Liedertafel een paar prachtige en gedenkwaardige dagen beleefden. 

Het koor kijkt verder terug op een aantal geslaagde concerten. Zoals elk jaar trok het Nieuwjaarsconcert in Den Ham weer veel bezoekers, en de Passiestonde werd drie keer uitgevoerd in Almelo, Geesteren en Vroomshoop. Heel indrukwekkend was ook het Volkorenconcert in Den Ham, waaraan alle koren van dirigent Gezinus Veldman meewerkten. Daardoor ontstond één groot koor van 400 zingende mannen. In Daarle werd een stijlvol Kerstconcert verzorgd, samen met violist Hrayr Ter-Sargsyan uit Vriezenveen, en uit onze eigen gelederen Henjo Lemans op trompet en bariton Albert Wessels.

Eind dit jaar worden twee projectkoren gevormd. Op 19 november worden mannen gevraagd mee te zingen in een benefietconcert ten behoeve van het laatste Glazen Café. Op 22 december wordt ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van ons koor in Vroomshoop een groot Kerstconcert gehouden, samen met een kerstvrouwenkoor. Mannen en vrouwen kunnen zich nu al opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191.

De bestuursleden Klaas Dragt, Fred van Essen, Herm Nieuwlaar en Rien van der Veen werden allen herkozen. Aan het eind van de vergadering werden twee leden gehuldigd. Henk Bosklopper vierde zijn 25-jarig jubileum, en Henk Bos werd gehuldigd omdat hij al 50 jaar lid is. Jubilaris Jan Voortman wordt later in het zonnetje gezet.