CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 21-12-2017
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Nieuwjaarsconcert

Op 13-01-2018
20:00 uur

Laatste nieuws

reza ranjazmayOp zaterdag 10 oktober staat het publiek in de hervormde kerk in Den Ham een geweldige happening te wachten, want naar verwachting zullen dan meer dan 400 zangers een volkorenconcert brengen; een orkaan van geluid, dat klinkt als een klok.  Het zijn de zangers van de vier koren die dirigent Gezinus Veldman onder zijn hoede heeft: Het Groot Nederlands Mannenkoor, het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor, het Ommer Mannenkoor en het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Het liturgisch centrum en de beide zijbeuken van de kerk zullen geheel in beslag worden genomen door deze koren. De koren zullen als één groot geheel optreden.

Dit mammoetkoor wordt terzijde gestaan door een aantal solisten van naam en faam, te weten de uit Iran afkomstige tenor Reza Ranjazmay (foto van Arend Gerritsen), Aarnoud de Groen op orgel, en Arjan en Edith Post op trompet. Alles staat onder de muzikale leiding van dirigent en pianist Gezinus Veldman.

Op het anderhalf uur durende programma staan prachtige liederen zoals Bei Dir ist das Licht van Dietrich Bonhoeffer, Jesus bleibet meine Freude van J.S. Bach, Glocken der Liebe van W.A. Mozart,  Halleluja van Leonard Cohen, het Wolgalied van Franz Lehar, en In His love van Mark Paterson.

Kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar bij de koorleden van de vier koren, bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. Men kan ook een kaartje reserveren door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het concert begint 10 oktober om 19.30 uur, kerkzaal open vanaf 18.45 uur. Door het grote mannenkoor is er wel minder ruimte in de kerk dan gewoonlijk, dus op = op.

De Duitse pers is laaiend enthousiast over onze dirigent, onze koorsolist en ons koor. In een uitgebreid artikel in de Adorf Zeitung wordt ons weekend aldaar belicht, en behalve aandacht voor de aangehaalde

adorf zeitung

vriendschapsbanden wordt ook in lovende termen gesproken over ons optreden: 'überdurchschnittlich' en 'herausragenden Laienchor' zijn termen die je toch niet iedere dag hoort... 

De foto's van onze koorreis naar Adorf Diemelsee zijn geplaatst. Ze zijn afkomstig van onze 'hoffotograaf' Arend Gerritsen, van Loes Lievers, Bé Luisman en Jan Reefhuis. Leden kunnen de foto's bekijken door rechts onderaan deze pagina in te loggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord. Ga in het LEDENMENU links op de pagina naar Fotoalbum en klik dan op de eerste foto. Dan kom je o.a. ook die mooie groepsfoto tegen die je in het artikel hieronder ziet. Klik dan nóg een keer op die foto en je krijgt hem vergroot te zien (dat geldt natuurlijk ook voor al die andere foto's).

De foto's die Arend Gerritsen maakte zijn ook te bekijken op zijn website www.arendgerritsen.nl onder het kopje Foto's.

Er is misschien wel ruimte voor nóg meer foto's van deze reis. Stuur ze dan toe aan het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Maar maak wel eerst een selectie....

groepsfotoDe leden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop waren samen met hun partners het afgelopen weekend te gast bij MGV Die Liedertafel uit Adorf bij Diemelsee, het koor waarmee al 36 jaar vriendschappelijke banden worden onderhouden. Een gezelschap van bijna 150 mensen vond een gastvrij onthaal in dit deel van Sauerland.

Vrijdagavond werd het gezelschap  onthaald op een muzikaal en cabaretesk optreden van de Duitse gastheren. Zaterdag was het tijd voor ontspanning met een bezoek aan het imposante slot Arolsen. In 1858 werd hier Emma van Waldeck-Pyrmont geboren, bij ons beter bekend als koningin-regentes Emma. ’s Middags volgde een boottocht over de Edersee. Zaterdagavond vond een gezamenlijk concert plaats met de mannenkoren uit Adorf en uit Wirmighausen.
Zondag werd meegewerkt aan een kerkdienst/concert in de St. Johannis Kirche in Adorf. Na een afsluitend diner, een groepsfoto en een gezamenlijk gezongen afscheidslied op het plein in Adorf werd de terugreis naar Vroomshoop en Den Ham weer aanvaard.

Volkorenconcert
En daar wordt al weer snel vooruitgekeken naar het volgende concert, want op zaterdagavond 10 oktober geven alle vier koren van dirigent Gezinus Veldman een gezamenlijk Volkorenconcert in de dorpskerk in Den Ham. Liefst 400 mannen zingen het publiek dan toe. Solisten zijn de tenor Reza Ranjazmay, het trompetduo Arjan en Edith Post en organist Aarnoud de Groen. Kaarten à € 10,- voor dit concert zijn verkrijgbaar bij de koorleden of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Arend Gerritsen

Ons mannnenkoor beleeft dit jaar een bijzondere start, met hoop en verwachting, met verdriet en plezier. Op donderdag 27 augustus begonnen de repetities weer en heel plezierig was dat zich drie aspirant-leden meldden. Aan hun reactie na afloop van de repetitie te horen komen ze terug en dat is heel fijn! Wilt u ook meezingen? Er passen er nog wel meer bij!

Afscheid hoort ook bij het leven, en dat betekent dat we deze week afscheid moeten nemen van een van onze oud-leden, Roel Meerlo. Wij mogen zingen op zijn uitvaartdienst.

Samen met de Stichting Levend Vroomshoop bereiden we ons voor op de theaterproductie De Winterkraaien, gebaseerd op het gelijknamige boek van Aar van de Werfhorst. Het boek verhaalt over leven en dood van zeven 'winterkraaien', eenvoudige veenarbeiders die na een dag van hard werken in het veen jammerlijk verdronken. Hun levensverhaal herleeft weer in twee of drie voorstellingen in Het Punt, eind februari 2016, waarbij prachtige filmbeelden, ontroerende vertellingen en sonore zang van het mannenkoor elkaar zullen versterken in een indrukwekkende voorstelling. Dirigent Gezinus Veldman heeft speciaal hiervoor nieuwe muziek gecomponeerd en de komende maanden zullen we die ons als koor eigen moeten maken. Daaraan voorafgaand moest opnieuw het geluid in het theater van Het Punt worden getest, dat nu eenmaal beter geschikt is voor microfoon-zang dan voor akoestische zang. De test lijkt geslaagd en het gaat goedkomen!

Eind deze maand gaat het bijna voltallige mannenkoor een weekend op bezoek bij ons partnerkoor Die Liedertafel in Adorf in de Duitse gemeente Diemelsee. Een hele operatie om al die mannen, vaak samen met hun partners, daarheen te vervoeren, onderdak te bieden en van voedsel te voorzien. Bovendien moet daar uiteraard gezongen worden, misschien ook wel tijdens de boottocht over de Edersee...

En al snel daarna treden we op zaterdag 10 oktober aan in de dorpskerk in Den Ham, samen met de andere koren van dirigent Gezinus Veldman: het Ommer Mannenkoor, het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor en het Groot Nederlands Mannenkoor. Liefst 400 mannen zullen u toezingen. We hebben een beperkt aantal entreekaartjes beschikbaar (€ 10,-), dus klop snel aan bij een van onze koorleden of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.