CMK_banner_04.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Repetitie
Op 22-03-2018
19:45 uur

Volgende concert/medewerking

Passiestonde RK kerk Geesteren

Op 28-03-2018
20:30 uur

Laatste nieuws

ReggevierArd KamphuisZaterdagavond 16 januari geeft het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop weer een sprankelend Nieuwjaarsconcert in de Hervormde kerk te Den Ham. De vele Hammer leden van het koor spelen dus een thuiswedstrijd.

Dirigent en pianist Gezinus Veldman wordt deze keer terzijde gestaan door de bekende bariton Ard Kamphuis. Ook het vocaal kwartet Reggevier maakt zijn opwachting. Bezoekers van het concert ‘Kerst bij de kapel’ in 2013 bij de R.K. kerk te Geerdijk hebben hun kwaliteiten al kunnen ervaren.

Het Nieuwjaarsconcert begint traditioneel met het opkomen van het koor dat het publiek ‘De beste wensen’ toezingt. En dat wordt zoals altijd gevolgd door de ‘Zegenbede’. De verbinding met de kersttijd wordt gevonden in het lied ‘Hope for the world’, dat recent door het mannenkoor werd ingestudeerd. Ook een eigen compositie van Gezinus Veldman komt aan bod: ‘Het wordt langzaam later’.

In de tweede helft van het programma klinken o.a. het ‘Wolgalied’ van Franz Lehar, de ‘Pianoman’ van Billy Joel, het bekende ‘Edelweiss’ en ‘Memory’ uit de musical Cats van Andrew Lloyd Webber. En het sluitstuk is weer een waar spektakel. Dat wordt dus weer genieten voor de toeschouwers!

Het concert begint zaterdag 16 januari om 20.00 uur in de Hervormde kerk te Den Ham. Kaarten (€ 10,00 in de voorverkoop, € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar) zijn verkrijgbaar bij de Readshop in Den Ham en de Bruna in Vroomshoop. Reserveren kan ook per mail of telefonisch: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0546-642191. Aan de kerk is de entree € 12,50.

Ook dit jaar hield onze Activiteitencommissie weer een rollade-actie. Met de opbrengst ervan hoopt de commissie eraan bij te kunnen dragen dat ons koor door kan gaan met het geven van prachtige concerten met aansprekende solisten. De komende weken dus eerst in de hervormde kerk te Daarle op vrijdag 18 december met een sfeervol Kerstconcert, en daarna op zaterdag 16 januari in de hervormde kerk in Den Ham met een spetterend Nieuwjaarsconcert. Er zullen nog vele concerten wachten in 2016, het jaar waarin het koor zijn 65-jarig bestaan viert.

Er werden weer vele rollades aan de man en vrouw gebracht. En wat heel bijzonder is dat veel koorleden een rollade schenken aan de voedselbank, opdat ook mensen met weinig financiële mogelijkheden toch wat extra's krijgen rondom de kersttijd. Liefst 69 rollades werden voor dit goede doel beschikbaar gesteld. Fijn dat onze koorleden ook die manier klaarstaan voor anderen.

Kerstconcert DaarleHet koor zit al volop in de voorbereiding voor het Kerstconcert in de hervormde kerk te Daarle op vrijdagavond 18 december. Het wordt een bijzonder sfeervol concert, ook omdat we vergezeld worden door de jonge talentvolle violist Hrayr Ter-Sargsyan uit Vriezenveen. Uit het eigen koor komen Henjo Lemans op trompet en Albert Wessels als bariton in actie. De algehele leiding is in handen van dirigent/pianist Gezinus Veldman.

Traditiegetrouw zal het concert worden geopend met ´Al wie dolend in het donker´ en ook zal het ‘Stille Nacht’ aan het eind van de avond weer fluisterend zacht hoorbaar zijn. Naast enkele traditionele nummers zoals het ‘Dormi’ van Schubert, ‘Leise rieselt der Schnee’ en ‘Cantique de Noël’ zingt het koor ook een nieuw ingestudeerd lied: ‘Christmastime is here’ van Bebo Norman. Ook staat een Spaans kerstlied op het programma. 

U kunt nu al kaartjes (8 euro in de voorverkoop, kinderen tot/met 12 jaar 5 euro) kopen bij de bibliotheek in Daarle, The Readshop in Den Ham en de Bruna in Vroomshoop. Reserveren per e-mail of telefoon kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 0546-642191. Aan de kerkzaal kosten de kaarten 10 euro, kinderen 5 euro.

Weemelanden

Maar voordat we naar Daarle gaan, werken we eerst nog op zaterdag 28 november 's avonds om 18.30 uur mee aan een kerkdienst in De Weemelanden te Vriezenveen. Ook daar bent u natuurlijk van harte welkom!

Onze website is gerenoveerd. Op het eerste gezicht merk je daar niet veel van, want je ziet dezelfde lay-out als de bezoekers van de website gewend zijn. Maar de website is nu veel beter te lezen op smartphones, I-pads en tablets.

Het kan natuurlijk zijn dat hier en daar nog wat foutjes zitten. Denk met ons mee en laat het ons weten, hartelijk dank!

Het Volkorenconcert op zaterdag 10 oktober in de hervormde kerk te Den Ham is inmiddels compleet uitverkocht. Er zijn helaas geen kaartjes meer beschikbaar. Na een aarzelend begin liep het ineens storm met de kaartverkoop en moeten we een week van tevoren de kaartverkoop sluiten.

Deze avond zullen liefst 400 zangers een volkorenconcert brengen in de hervormde kerk in Den Ham. Het zijn de zangers van de vier koren die dirigent Gezinus Veldman onder zijn hoede heeft: Het Groot Nederlands Mannenkoor, het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor, het Ommer Mannenkoor en het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. De koren zullen niet afzonderlijk, maar als één groot geheel optreden.

Dit mammoetkoor wordt terzijde gestaan door een aantal solisten van naam en faam, te weten de uit Iran afkomstige tenor Reza Ranjazmay, Aarnoud de Groen op orgel, en Arjan en Edith Post op trompet. Alles staat onder de muzikale leiding van dirigent en pianist Gezinus Veldman.