CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 21-12-2017
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Nieuwjaarsconcert

Op 13-01-2018
20:00 uur

Laatste nieuws

Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop begint donderdagavond 27 augustus aan een nieuw en bijzonder seizoen. Het koor gaat namelijk op weg naar het 65-jarig jubileum, dat in 2016 met enkele bijzondere concerten zal worden gevierd. Dat begint met een bijzonder Nieuwjaarsconcert in januari, waarna in februari het koor op verzoek van de stichting Levend Vroomshoop meewerkt aan de theaterproductie ‘De Winterkraaien’, naar het bekende boek van Aar van de Werfhorst. En eind 2016 is een kerstconcert gepland, samen met een hopelijk groot vrouwen-projectkoor. Daartussendoor nog vele andere concerten en activiteiten, maar daarover later meer.

Zover is het nog lang niet, want dit jaar staat in september eerst een koorreis naar partnerstad Adorf in het Duitse Diemelsee op het programma.
En op zaterdag 10 oktober vindt een groots concert plaats in de dorpskerk in Den Ham, waaraan alle vier koren van dirigent Gezinus Veldman gaan deelnemen. Dat betekent dat liefst 400 zingende mannen het podium zullen bevolken. De kaartverkoop hiervoor start binnenkort.
Vrijdag 18 december geeft het mannenkoor, de traditie getrouw, weer een mooi kerstconcert in de hervormde kerk te Daarle.

Het ongeveer 100 man tellende koor wil graag op sterkte blijven. Mochten er mannen zijn, die graag mee willen zingen, dan is zo’n eerste repetitie een mooie gelegenheid dat eens uit te proberen. Maar later insteken kan ook uiteraard. De repetities vinden plaats in kerkelijk centrum Irene op donderdagavond en beginnen om 19.45 uur. Kom gewoon langs of neem van tevoren contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0546-642191. Hartelijk welkom!

Albert Wessels, de bariton-solist van ons koor, had zich ingeschreven voor de audities van 'Nederland zingt'. Maar helaas heeft hij te weinig stemmen gekregen. Wij denken dat het meer te maken had met het matige filmpje dan met zijn mooie stem. Die zal hij gelukkig nog vaak laten horen bij de concerten van ons koor.

Het mannenkoor is aan zijn zomervakantie begonnen. Behalve dan onze papierverzamelaars, want die staan ook in de eerste zaterdagochtend van de maand (4 juli, 1 augustus en 5 september) als vanouds, weer of geen weer, bij de inzamelpunten op de parkeerplaatsen aan De Dreef, bij de fysiotherapie De Haere en bij de Jumbo/Lidl. Lukt dat niet, deponeer dan uw oud papier in onze vaste container op de parkeerplaats van de Larcom, tussen de brandweerkazerne en de studio van DeltaFM.

Donderdag 27 augustus is de eerstvolgende repetitie. En dat er gerepeteerd moet worden, dat is wel duidelijk, want er staat veel op stapel voor dit en volgend jaar. Om te beginnen een koorreis in september naar Diemelsee in Duitsland, dit op uitnodiging van ons partnerkoor ''Die Liedertafel' uit Adorf. Na de koorreis mag het koor meteen weer aan het werk, want op zaterdag 10 oktober vindt er een Volkorenconcert plaats in de dorpskerk te Den Ham met liefst 400 zingende mannen. Alle koren van dirigent Gezinus Veldman doen hieraan mee. Het jaar wordt afgesloten op vrijdag 18 december met een Kerstconcert in de hervormde kerk in Daarle.

In 2016 bestaat het koor 65 jaar. Dat wordt gevierd met enkele bijzondere activiteiten. Die zijn deels bekend. We starten op zaterdag 16 januari met een feestelijk Nieuwjaarsconcert in de dorpskerk te Den Ham. Daarna richten we ons op de uitvoering van de theaterproductie De Winterkraaien in Het Punt te Vroomshoop, op initiatief van de St. Levend Vroomshoop. Op dit moment zijn voorstellingen gepland op 26 en 27 februari. In maart voert het mannenkoor weer zijn prachtige Passiestonde op, op woensdag 23 maart in de RK kerk te Geesteren en op donderdag 24 maart in k.c. Het Anker te Vroomshoop.

Na de zomervakantie 2016, dat duurt dus nog even, staat deelname aan een korenfestival in Vroomshoop gepland, onder auspiciën van de Lionsclub Twenterand. Daarna in oktober 2016 een Najaarsconcert samen met muziekvereniging Beatrix in de gereformeerde kerk te Bergentheim, en dan in december een Kerstconcert in k.c. Irene te Vroomshoop, samen met een Kerstvrouwenkoor. Dus opnieuw een projectkoor, maar dan deze keer met (jonge)dames. We komen er later uitgebreid op terug, maar wie zich niet kan bedwingen kan zich nu al opgeven door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij wensen u allen een mooie zomervakantie, en graag weer tot ziens en horens bij een van onze concerten!

Donderdagavond 11 juni testte het mannenkoor het theater van Het Punt uit, en na de pauze ook het buitenpodium. Het is altijd nuttig om te weten hoe de akoestiek in allerlei locaties is, maar in dit geval was dat extra van belang, omdat het voornemen bestaat op 26 en 27 februari 2016 (ja, dat duurt nog even...) in het nieuwe theater van Vroomshoop de theaterproductie De Winterkraaien uit te voeren, naar het boek van Aar van de Werfhorst, over het armoedige leven en werken in onze omgeving, vroeger in het veen.

Nou, dat hebben we geweten. Eerst met zijn allen op het podium in het theater, waarbij onze solist Albert Wessels van links naar rechts werd gestuurd om de beste positie voor hem te vinden, en waarbij technici en andere deskundigen laag en hoog, links en rechts in de zaal het geluid wat het mannenkoor voortbracht, probeerden te interpreteren. Waarbij de dirigent ons allemaal naar de achterliggende oefenruimte van De Harmonie dirigeerde om te testen hoe daar het geluid was. Waarbij het ruimschoots aanwezige publiek om een objectief oordeel werd gevraagd, en ook werd verzocht af en toe mee te zingen met het koor.

Aan het eind van de eerste helft van de repetitie mocht iedereen eerst zijn eigen stoel naar het buitenpodium sjouwen, en daarna pas aan de koffie. De pianosjouwers hadden nauwelijks rust, want de piano moest eerst náár Het Punt, in de pauze vanuit Het Punt op dat podium, en na afloop weer terug naar k.c. Irene, onze thuislocatie, worden getransporteerd.

Na de pauze buiten verder onder prachtige weersomstandigheden. Eerst testen hoe het zingen en spelen op het podium beviel. De dirigent was al snel van mening dat het vóór het podium beter klonk dan óp het podium, dus zangers én piano moesten afdalen naar het normale straatniveau. Ook hier bleven vele toeschouwers naar ons luisteren en soms meezingen. En zoals een bezoekster meldde: "Prachtige avond gehad, met het mooiste weer dat je maar wensen kon en op het laatst floten de merels ook nog mee!" Dat kunnen we alleen maar volmondig onderschrijven! 

buitenpodiumDonderdagavond 11 juni vanaf 19.45 uur gaat het Chr. Mannenkoor Vroomshoop het theater van Het Punt uitproberen. En ook het buitenpodium wordt vanaf 21.15 uur uitgetest door het mannenkoor, mits de weersomstandigheden goed zijn.

Over het algemeen zijn theaterzalen niet zo geschikt voor (mannen)koorzang (de akoestiek is vaak nogal vlak), maar in februari volgend jaar staat een grote productie op stapel. Want dan wordt op initiatief van de St. Levend Vroomshoop de theaterproductie De Winterkraaien uitgevoerd, naar het boek van Aar van de Werfhorst.  Winterkraaien, zo noemden de mensen de veengravers die in de schemer huiswaarts keerden. Het verhaal van deze mannen, die als grote, zwarte, zwijgende vogels door het troosteloze land van weleer liepen, gaat herleven in Het Punt, met vertellingen en filmbeelden, en met muziek en mannenkoorzang. Afhankelijk van de ervaringen tijdens deze open repetitie zal de wijze waarop het mannenkoor meewerkt aan deze theaterproductie, verder worden vormgegeven.

Iedereen die deze open repetitie wil meemaken, is van harte welkom, zowel in de theaterzaal, als later op het plein.  De toegang is gratis.