CMK_banner_04.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 21-12-2017
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Nieuwjaarsconcert

Op 13-01-2018
20:00 uur

Laatste nieuws

Nog maar net lid van ons mannenkoor en nu al een lintje! Tweede bas Rits van der Woude uit Almelo is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vrijdag 24 april kreeg hij deze onderscheiding opgespeld. Als CNV-vakbondsman heeft hij eraan bijgedragen dat Cirex voor Almelo behouden bleef. Ook is hij actief in de protestantse gemeente in Almelo en zet hij zich in voor mensen die onder het bestaansminimum leven.

Rits en Stieny, van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding, en je zult je als bas bij ons koor ook vast wel onderscheiden!

voorbereidingsoverleg in ireneTer voorbereiding van onze koorreis naar Diemelsee in september dit jaar bezocht op 11 april een afvaardiging van ons partnerkoor uit Adorf, MGV 'Die Liedertafel', ons in Vroomshoop, waar ze werden ontvangen door voorzitter John de Vries, onze vorige reisorganisator Jan Voortman en onze reiscommissie, bestaande uit Jan Sierink, Wim Minkjan en Fred van Essen.
 
Wilhelm Kleh, Dietmar Becker, Karl Heinz Berger en Klaus Pohlmann waren zeer te spreken over het herbevestigen van de band tussen de beide koren:  "Gegen Ende der Zusammenkunft stellt man gemeinsam fest, das dieser kurze Besuch für beide Seiten sehr positiv war und man so das freundschaftliche Verhältnis zwischen dem CMKV und dem MGV „Liedertafel“ das seit mittlerweile 36 Jahren besteht festigen und vertiefen konnte.  Für beide Chöre ist es eine ehrenvolle Aufgabe die begonnene Arbeit von Evert Vaartjes, Karl Steinhardt, Bürgermeister Willi Scheuermann und allen damals daran beteiligten Sängern des CMKV und des MGV weiter zu festigen und auszubauen".

dick venemanDick Veneman was jaren geleden als zingende bas lid van ons Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Toen nog onder leiding van dirigent Alle Roodbergen. Gezinus Veldman zat als jong broekie achter de piano om de zangers muzikaal te ondersteunen.
Dick Veneman zat toen op de eerste rij bij de bassen naast Dick Steen. En nu…jaren later is dat zelfde plekje opnieuw de plek van Dick Veneman. Wie zei het ook al weer 'het kan verkeren`? Was dat niet een zekere Brederode?

Dick heeft goede herinneringen aan die tijd met Alle Roodbergen en Vroomshoopse bas Joop de Vries. Maar Dick had een probleem. Hij had twee hobby´s die hem dierbaar waren. Zingen en postduiven houden. Het ging vaak niet samen en dus meende Dick dat hij moest kiezen. En dat heeft hij gedaan. Hij koos voor de duiven en bedankte als lid van het koor. Jaren geleden werd bij Dick een longaandoening geconstateerd. De hoeveelheid kleine stofdeeltjes die duiven nu eenmaal produceren, moesten hem uiteindelijk, met pijn in het hart, doen besluiten om de duiven van de hand te doen.

En nu pakt Dick Veneman de draad van het mannenkoor weer op. Zingen vindt hij nog altijd mooi. Vooral het zingen van geestelijke liederen. Hij geniet van de muzikale capaciteiten van de eigen Vroomshoopse dirigent en pianist, de alom bekende Gezinus Veldman. Geprezen om zijn mooie sfeervolle muziek. Maar ook een man met het hart op de goede plaats. Gedreven, humoristisch en toch een natuurlijk leider. Dick voelt zich weer helemaal thuis op donderdagavonden bij het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Ook hij ervaart het zingen in het mannenkoor opnieuw als pure ontspanning. Geniet er nog lang van Dick Veneman! 

cd via dolorosaDit jaar houden we drie keer een Passiestonde, namelijk in Almelo, Geesteren en Vroomshoop. Dit een uur durend concert omvat muziek en zang die helemaal past in de Veertigdagentijd. Er worden prachtige liederen gezongen, die misschien wel dezelfde sfeer oproepen als de bekende Mattheuspassion.

Dirigent en pianist Gezinus Veldman, de bedenker van de Passiestonde, wordt dit jaar muzikaal terzijde gestaan door het sopraankwartet Vocunita uit Den Ham (bestaande uit de dames Arike Breukelman, Elma Grimmerink, Erika Lambers en Rianne Seigers) en door Leon Koppelman op panfluit en afkomstig uit Vriezenveen.
Het koor zal samen met de solisten prachtige, ingetogen liederen zingen, zoals delen uit de Messe Brève van Gounod, de negro spiritual He never said a mumbling word, Bei Dir ist das Licht van Dietrich Bonhoeffer, en Benedictus uit The Armed Man van Karl Jenkins.

De eerste Passiestonde vindt plaats op vrijdag 27 maart in de Pniëlkerk, Rembrandtlaan 352 te Almelo. De entree bedraagt € 10,- waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan de instandhouding van deze wijkkerk. Kaarten hiervoor kunnen besteld worden via telefoonnummer 0546-810185 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Op woensdag 1 april wordt de Passiestonde voor de derde keer opgevoerd in de rooms-katholieke kerk St. Pancratius te Geesteren. Hier wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.
Op Witte Donderdag 2 april wordt de Passiestonde voor de 18e keer uitgevoerd in kerkelijk centrum Het Anker (de hervormde kerk) aan de Hoofdstraat te Vroomshoop. Ook hier wordt bij de uitgang een collecte gehouden.

Alle Passiestondes beginnen om 20.30 uur.

Het mannenkoor heeft de cd ‘Via Dolorosa’ opgenomen met uitsluitend passiemuziek. Deze cd kost slechts € 5,- en is verkrijgbaar na afloop van de drie Passiestondes. Mailen of bellen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 0546-642191.

Helaas kon door ziekte van onze dirigent ons koor niet meewerken aan de dialectdienst in kerkelijk centrum Het Anker te Vroomshoop. Een schrale troost is dat in een uitzending op Radio 4 ons koor 'wereldberoemd' werd genoemd. Gekscherend, dat wel. De oud-Vroomshopers Hans en Nanco de Vries (zoons van oud-lid Joop de Vries) zijn via deze link te beluisteren: http://www.radio4.nl/gids/2015-03-14/321346/ntr-zaterdagmatinee . Klik op 'Luister terug' en ergens tussen de 6e en 8e minuut wordt ons koor even terzijde genoemd.