Afscheid van, en weerzien met koster Arie Bos

Op zondagochtend 30 april luisterden we in Kerkelijk Centrum Irene met ons koor de verjaardag van Arie Bos op (hij werd 65), maar vooral zijn afscheid als koster van de Protestantse Gemeente te Vroomshoop. Diep in de jaren 70 van de vorige eeuw vertrok Janus Bos met zijn gezin uit Schipluiden om koster te worden in Vroomshoop. Na diens pensioen nam zoon Arie het stokje over van zijn vader. Na een halve eeuw met een Bos als koster zal het even wennen zijn, maar zijn opvolger Alexander Hees heeft al laten blijken dezelfde instelling te hebben: vriendelijk, behulpzaam en meedenkend!

In een mooie dienst werden Arie en zijn vrouw Ria in het zonnetje gezet. Wij deden dat onder andere door een van zijn favoriete liederen - Conquest of Paradise - te zingen, en dat voor de verandering niet te laten eindigen op het gebruikelijke Aahh, maar op Ariaaa (Arie en Ria). Dat zij op handen werden gedragen bleek wel uit het feit dat ze daadwerkelijk de kerk werden uitgedragen, onder het geluid van aanhoudend applaus.

Arie en Ria hadden op hun beurt weer een leuke verrassing voor alle aanwezige kerkgangers (pepermuntjes), met daarbij zijn credo: 'Het is geen doei of dag, maar tot ziens met een glimlach'. En speciaal voor ons mannenkoor de mededeling: Tot september! Met andere woorden: er is weer een nieuw lid op komst. Welkom Arie!

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN