Drukbezochte Ledenvergadering

Donderdagavond konden we weer weer een normale ledenvergadering houden in kerkelijk centrum Irene. Zo’n 70 koorleden bezochten deze 71e ledenvergadering.
De vergadering verliep geolied onder de leiding van voorzitter Niek Kop. De financiën waren goed op orde en de bestuursleden Klaas Dragt, Herm Nieuwlaar, Rien van der Veen en Gert Staarman werden bij acclamatie herbenoemd.

Aan het eind van de vergadering werden drie jubilarissen gehuldigd. John de Vries, Guus Kempe en Hans Nieboer waren alle drie 25 jaar lid. 1e tenor John was eerder 10 jaar voorzitter, 2e bas Guus was nauw betrokken bij de keuze voor het nieuwe kostuum waarin het koor zich dit jaar heeft gestoken. En 1e tenor Hans Nieboer was actief als PR-man en de schrijver van het jubileumboek ‘De toon maakt de muziek.’  

Daar waar de twee voorgaande jaren sterk beperkt werden door het coronavirus, kent het mannenkoor dit jaar weer een druk programma. Nadat in de week voor Pasen al twee mooie Passiestonden werden uitgevoerd in Geesteren en Vroomshoop, staat nu een Zomeravondconcert op de agenda, en wel op vrijdag 17 juni in de hervormde kerk te Den Ham. Dan is niemand minder dan de landelijk bekende sopraan Francis van Broekhuizen te gast. Operazangeres Francis is ook bekend van diverse tv-programma’s zoals ‘De Slimste Mens’, en van de musical ‘Sound of Music.’ Onder leiding van pianist en dirigent Gezinus Veldman werken ook slagwerker Obed Redder uit Ommen en koorsolist Albert Wessels mee aan dit concert.

En vanaf 30 september gaat het koor meewerken aan de theaterproductie ‘Steen voor Steen’, een initiatief van de Stichting Levend Vroomshoop, en te zien als de opvolger van ‘De Winterkraaien’. Op 16 december rondt het koor het jaar 2022 af met een kerstconcert in Vroomshoop

Op de foto v.l.n.r.: John de Vries, Guus Kempe, en Martha en Hans Nieboer.

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN