Gezinus M. Veldman al 25 jaar onze dirigent

We prijzen ons gelukkig dat Gezinus Veldman sinds 1 mei 2020 al 25 jaar onze dirigent is. Samen met hem beleven we prettige repetities en mooie concerten. Jammer dat hij en wij nu geen ''korte maar heftige pauzes" meer meemaken, maar een 'lange leegte' ervaren. 

Gezinus is al veel langer aan ons koor verbonden. In 1976 duikt zijn naam voor het eerst op. Dat is dus al 44 jaar geleden. Gezinus wordt daarna de vaste begeleider van ons koor en het klikt vrijwel direct tussen de pianist en het koor. In 1994 vertrekt dirigent Wim van Lenthe en moet het bestuur op zoek naar een nieuwe dirigent. Al snel valt het oog op de eigen pianist, die op dat moment ook al dirigent van het Hoogeveens Chr. Mannenkoor is. Vanaf 01-05-1995 is de dan 35-jarige Gezinus M. Veldman ook de dirigent van ons Chr. Mannenkoor Vroomshoop.

Onder leiding van Gezinus ontwikkelt zich de vaste traditie van een Nieuwjaarsconcert in Den Ham en een Passiestonde in de week voor Pasen. Samen met hem worden twee cd's uitgebracht: In Concert en Via Dolorosa. Veel bijzondere concerten hebben zijn handtekening, bijvoorbeeld als het gaat om optredens samen met projectkoren, voor bijvoorbeeld het Glazen Café, De Muzikale Diamant ter gelegenheid van 150 jaar Vroomshoop, of Kerst- en Nieuwjaarsconcerten samen met het Groot Twenterands Vrouwenkoor.

Ook gezamenlijke optredens samen met zijn andere mannenkoren uit Hoogeveen en Ommen hadden veel succes. Tot de verbeelding spreekt zeker drie keer de uitvoering van 'Droom de dag' en liefst achttien keer van De Winterkraaien, in uitverkochte theaterzalen in de Voorveghter en Het Punt. Gezinus schreef alle muziek voor deze voorstellingen.

We zijn blij en dankbaar dat alleskunner Gezinus M. Veldman al 25 jaar onze dirigent is, en we hopen ook dat Gezinus blij met ons is! We zien uit naar een nog lang durende samenwerking met deze geweldige, inspirerende dirigent.

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN