Klein concert als groot(s) ervaren

Een aparte ervaring, op een zeer zomerse zaterdagmiddag, in vrijetijdskleding, optreden in de hervormde kerk in Den Ham. Aan het eind van ons zangseizoen trokken we nog eenmaal alle registers open, waarbij we vooraf op (nog meer) temperatuur werden gebracht door onze dirigent. Want focus en concentratie moet er zijn, om goed beslagen ten ijs (maar dat dan pas na afloop) te komen.

Op uitnodiging van de commissie 'Kerk Open' verzorgden we een zaterdagmiddagconcert, waar ondanks de hitte toch honderden bezoekers op af kwamen. Onder hen ook veel bewoners van Het Liefferdinck, van wie sommigen Gezinus bijna letterlijk op de vingers keken bij zijn pianospel. En ook koorsolist Albert Wessels was omringd door deze bewoners, wat hem er niet van weerhield weer enkele mooie soli ten gehore te brengen. Hoewel sommige koorleden al van hun vakantie genoten, stond er toch een flink koor en dat was ook te horen.

Op het programma stonden zelfs twee primeurs, namelijk 'Whisper a pray'r' en 'Wand'ring star'.  Ook klassiekers als 'I need Thee ev'ry hour' en 'Jesus bleibet meine Freude' klonken de kerk in. We sloten af 'Good news' en 'Down bij the Riversight'.

Na afloop konden de koorleden een ijsje of een drankje halen bij herberg De Swaen en nagenieten op de mooie dorpsbrink.  Wie weet het begin van een nieuwe traditie?

 

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN