Verandering van spijs ... doet zingen? 

Het is best alweer een tijdje geleden dat Harm Boer uit Almelo lid is geworden van ons harmonieuze Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.  Jarenlang was Harm lid van het Christelijk Mannenkoor Almelo. Hij zong daar als hoge 2e tenor. Een zangpartij, die het mannenkoor in Vroomshoop niet kent. Het mannenkoor uit Almelo zong hoofdzakelijk uit een klassiek repertoire; met name grote koorwerken zoals het Requiem van Gabriel Fauré. De optredens van het koor in de Grote Kerk in Almelo trokken veel publiek.  

Na het overlijden van zijn vrouw kon Harm het maar moeilijk opbrengen om weer naar de repetities van het Almelose koor te gaan. Wel bleef hij lid van het gemengde koor “Loof de HEER” uit Notter onder leiding van Jan Quintus Zwart. Harm vindt een christelijk koor heel belangrijk, juist omdat hij zelf altijd voelt dat hij gedragen wordt door zijn geloof. 

Door ons koorlid Aalt de Boer uit Almelo werd hij warm gemaakt om mee te gaan naar het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop o.l.v. Gezinus Veldman. De theatervoorstellingen “Winterkraaien” en “Steen voor Steen” boeiden Harm heel erg.  Hij waagde de overgang naar ons mannenkoor en heeft daar absoluut geen spijt van. De goede sfeer in het koor en een goede organisatie benoemt Harm als een warm bad. Velen hebben in het koor een taak en voeren die snel uit. Mooi om te horen.

Aan het veelzijdige repertoire moest hij aanvankelijk wel wennen. Maar de muzikaliteit van het koor is een genot. En de manier waarop de dirigent Gezinus Veldman het koor leidt vindt Harm uit de kunst.  Na elke repetitie van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop gaat Harm als “een gelukkig mens” huiswaarts.

Op de vraag of hij nog een tip had voor het koor gaf Harm het antwoord: iets minder praten tijdens de repetities. Daarna ging hij, zoals elke donderdagavond, weer blijmoedig naar Almelo.  

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN