Arie Bos jarenlang in de ban van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop..., nu koorlid.

Arie Bos, geboren in de Zuid-Hollandse gemeente Schipluiden in het kassengebied van Het Westland, is al jarenlang op de een of andere manier betrokken bij het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop. De vader van Arie ging hem voor als lid van dit koor.

Ook al weer heel wat jaren geleden volgde Arie zijn vader op als koster en beheerder van  het Kerkelijk Centrum Irene in Vroomshoop. Zelf is hij hier onlangs, na 35 jaar actief te zijn geweest, mee gestopt. Nog niet zo lang geleden, bij zijn afscheid als koster van “Irene” werkte het mannenkoor onder leiding van Gezinus Veldman mee aan de afscheidsdienst, die Arie ten deel viel. Geweldig zoveel zingende mannen bij zijn afscheid als koster. Een dag om nooit te vergeten.

Maar kort daarna begonnen de leden van dit fantastische koor bij Arie “aan zijn kop” te zeuren om toch maar lid van het koor te worden.
Arie had wel heel goede herinneringen aan het koor. Was hij het niet die 35 jaar lang samen met zijn vrouw tijdens de pauze de koorleden van koffie of thee voorzag. Zijn vrouw Ria achter de balie om de koffie uit te schenken. De koorleden betaalden ongezien het bedrag dat voor de koffie in rekening werd gebracht. Arie voorzag de leden die aan het schap gingen zitten of in de barzaal aan tafel wat dronken van een ander soort vocht. U weet wel dat wat in een barzaal gebruikelijk is. Geheelonthouders kwam je daar niet tegen. Afrekenen deed je in goed vertrouwen aan het eind van de avond. Want er was ook altijd een fanatiek groepje mannen dat na afloop van de repetitie de keel even goed moest smeren en de onmisbare bal gehakt moest eten.

Arie kijkt op die 35 jaar, die hij samen met het koor optrok, met veel plezier terug aan de ontspannende ogenblikken die hij met de leden van het mannenkoor, samen met Ria heeft beleefd. Hij zou het niet hebben willen missen. Wat heerste er altijd een gezellige sfeer!

En nu, sinds kort, mag Arie als 2e tenor meedoen met de zang van dit geweldige koor. Een koor met een breed repertoire, waarbij het geestelijke lied door de jaren heen nog steeds een blijvend onderdeel is. Denk maar aan de indrukwekkende Passiestonde, die vlak voor Goede Vrijdag, gehouden wordt in het oude protestantse kerkgebouw aan het kanaal in Vroomshoop en  een dag later in de rooms-katholieke kerk in Geesteren.

Arie voel je welkom bij ons koor en geniet er hopelijk nog jaren van.

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN