Jan Cees Kaas… na 10 jaar denken toch lid geworden

Soms gaan dingen snel. Bijvoorbeeld een administratiekantoor opbouwen aan de Vriezendijk in Den Ham. Soms duurt het jaren voordat je lid gaat worden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Jan Cees Kaas komt uit een muzikale Vroomshoopse familie. Zijn vader was nogal muzikaal en z’n moeder heeft jaren gezongen in het Vroomshoopse Christelijk Gemengde Koor “Zang en Vriendschap”. Toen dit koor enkele jaren geleden werd opgeheven, is ze lid geworden van het Christelijk Zangkoor “Cantate Deo” in Den Ham. En daar zingt ze nog steeds met veel plezier.

In zo’n familie groeide Jan Cees op. De eerste echte zangervaring deed Jan Cees op, omdat hij meedeed als zanger bij de Vroomshoopse Revue. De muzikale kennismaking met dirigent en pianist Gezinus Veldman vond daar plaats. En laat nou juist Gezinus Veldman ook dirigent zijn van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. 

Jan Cees is altijd bezig geweest met zingen. Zingen is in zijn beeld: “geweldig mooi werk”. Hij heeft veel gezongen en werd dikwijls ook gevraagd om mee te zingen in bijvoorbeeld kerkdiensten. Maar ja, dan kom je iemand tegen die later je vrouw wordt. En dan moet er een huis gekocht worden. En dan moet dat huis aan de Oranjestraat in Vroomshoop volledig verbouwd worden. En dan laat je dat niet door een aannemer verbouwen. Nee hoor, dan pak je samen die klus aan om dat huis grondig te vernieuwen. Maar dat kost natuurlijk wel de nodige tijd. Tijd, die je niet kunt steken in zingen bij een mannenkoor. En daarna ontwikkelt zich de gedachte om zelfstandig een administratiekantoor op te zetten. Ook dat kost tijd en energie. Uiteindelijk moet er ook nog een kantoorgebouw aan de Vriezendijk in Den Ham ingericht worden. 

Kortom, in al die 10 jaren ontbrak het Jan Cees aan tijd om lid te worden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. De stimulans daartoe kwam nu vooral van zijn vrouw. En dus ging hij maar eens een repetitie  bijwonen van dit koor.

Jan Cees houdt van christelijk gekleurde muziek, maar voelt zich evengoed thuis bij het veelzijdige repertoire van het mannenkoor. Hij voelt zich warm onthaald door de leden van het koor. Ook de manier waarop hij is opgevangen in het koor door inzicht te krijgen in de muziekstukken die gezongen worden, benoemt hij als: “geweldig”. Kortom hij heeft het goed naar de zin en geniet ook van de “nazit” aan de bar in het Kerkelijk Centrum “Irene” te Vroomshoop.

Wie weet stimuleert dit ook andere mannen om lid van dit prachtige koor te worden.

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN