Nieuwjaarsconcert in teken van opera en operette

Op zaterdag 13 januari 2024 houden wij weer ons Nieuwjaarsconcert in de hervormde kerk te Den Ham. Zoals altijd staat het koor onder leiding van componist en dirigent Gezinus Veldman, en ook koorsolist Albert Wessels is van de partij. Het concert begint om 20.00 uur.

Na de traditionele opkomst van het koor, waarin iedereen de beste wensen krijgt toegezongen, wordt onder andere het driedelige “Statua Libertatis” vertolkt, dat het koor ook zong tijdens de viering van de Nationale Bevrijdingsdag, in de imposante Dominicanenkerk in Zwolle, live uitgezonden via RTV Oost.

Het tweede deel van het concert staat voornamelijk in het teken van opera en operette. Wij zijn er namelijk in geslaagd opnieuw een grootheid op zanggebied te contracteren. Deze keer is dat Ekaterina Isachenko, geboren in Moermansk in Noord-Rusland, en nu woonachtig in München. Ze heeft een geweldige staat van dienst, want ze trad op in alle grote steden in Europa, zoals Karlsruhe, Berlijn, Barcelona, Brussel en Parijs. Ze vervulde rollen in o.a. “Le nozze di Figaro“ en “Die Zauberflöte” van Mozart, “La Boheme” van Puccini, “Carmen’’ van Bizet, “Traviata” en “Aida” van Verdi, en “Die Walküre” van Wagner. 

In Den Ham zal onder andere “Het Slavenkoor”, “Lippen Schweigen” en “Wien, Wien, nur du allein” te horen zijn. En misschien zingt Ekaterina ook nog een Nederlands lied, samen met het mannenkoor.

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. De kaarten kosten € 10,00 in de voorverkoop en € 12,50 aan de zaal. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 5,00. Bezoekers die verder weg wonen, kunnen kaarten reserveren door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN