Paul Ranke, sinds een half jaar lid van het Chr. Mannenkoor Vroomshoop

Deze rijzige gestalte met een vriendelijke uitstraling is al weer een half jaar lid van het mannenkoor Vroomshoop. Een eerste tenor met veel muziekervaring heeft zijn plaats in het koor snel weten te vinden. 

De geboren Rotterdammer, die tijdens de hongerwinter het levenslicht zag, is na zijn middelbare schoolopleiding Weg- en Waterbouw gaan  studeren aan de Technische universiteit te Delft. Na zijn opleiding is hij gaan werken bij Nederlands bekendste spoorbedrijf NS. Heeft daar een specifieke spoorwegenopleiding afgerond en is al snel in een leidinggevende functie van dit spoorbedrijf terecht gekomen. Paul is nauw betrokken geweest bij de splitsing van NS en ProRail; heeft veel te maken gehad met ingewikkelde procedures in het bedrijf, zowel in Nederland als in Praag. En heeft en eigen adviesbureau geleid, dat adviseerde aan de directie van de NS. Daarnaast is hij voorzitter geweest van de Raad van Commissarissen van een Rotterdamse Woningcorporatie. 

Paul heeft o.a. in Harmelen en Kamerik gewoond, waar hij genoot van het weidse groene landschap. Nu woont hij in een fraai huis met een even fraaie tuin in Den Ham. Een van de meest opvallende verschillen met het westen van Nederland is het nog steeds levende “noaberschap” in het oosten van het land. 

Paul houdt van muziek en is samen met zijn vrouw lid geworden van het Kleinkoor in Den Ham o.l.v. Henk Linker. Daarnaast is hij inmiddels actief als bestuurslid van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop.  

Na het vermaarde concert van het mannenkoor  samen met de alom bekende sopraan Francis van Broekhuizen wist Paul dat dit mannenkoor hem het meest aansprak. Nu hij eenmaal de stap naar het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop heeft gezet is hij nogal onder de indruk van de heel prettige sfeer binnen het koor. En de perfecte organisatie. Wat gezegd wordt, wordt ook gedaan en nog snel ook!

De geweldige dirigent en pianist van het koor, Gezinus Veldman, maakt het zingen steeds weer tot een bijna optimale beleving. De manier van dirigeren en spelen tegelijk van Gezinus zijn zo uniek, dat Paul zich al helemaal thuis voelt bij dit koor. Het is niet alleen muzikaal. Je leert als lid ook nog aardig wat van muziekstijlen en muziekgeschiedenis dankzij de voortreffelijke werkwijze van de dirigent. 

Het is een feest om elke donderdag weer naar Vroomshoop te trekken om te zingen. Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop is zonder meer een plezierige ontdekking.

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN