Betovering Winterkraaien duurt voort

winterkraaienDe Winterkraaien blijven volle zalen trekken. Ook de 17e en 18e voorstelling van De Winterkraaien, afgelopen donderdag en vrijdag in de theaterzaal van Het Punt in Vroomshoop, trokken weer heel veel publiek. Bijna 6000 mensen bezochten al de voorstellingen. En ons mannenkoor mocht al die 18 keer zijn muzikale steentje bijdragen.

Het verhaal over het veenvolk van vroeger, het armoedige bestaan, is voor velen uit deze veenstreek nog heel herkenbaar en voelbaar. In de woorden van een bezoeker: Prachtige voorstelling! Ontroerend verhaal. Trieste levensverhalen mooi verteld, gezongen en in beeld gebracht.

De combinatie van weemoedige filmbeelden met de voice-over van Henk Nieboer, bijpassende muziek van de hand van onze dirigent Gezinus Veldman, en de aangrijpende vertellingen door Thea Kroese in het dialect, trekt een heel breed publiek. Samen met ons koor en de solisten Geerhard Abma op bugel en bas-bariton Nanco de Vries ontstaat steeds een bijzondere, muzikale avond.

Komt er een vervolg? De organiserende stichting Levend Vroomshoop wilde er na 18 theatervoorstellingen mee stoppen, maar toch lijkt het of er nog een vervolg komt. Bijvoorbeeld in de vorm van een akoestische uitvoering, of bij blijvende belangstelling opnieuw in een theaterzaal. Wie weet...

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN