Een haiku in Almelo

De stap die u zethaiku
Zet 'm weloverwogen
Nooit zet u die weer

Dit is een zogenaamde haiku, waarmee de humanistische overdenking in Het Meulenbelt te Almelo op zondagmorgen 23 februari 2020 begon. Een haiku is een van oorsprong Japanse dichtvorm, waarbij de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. De haiku geeft een zintuiglijke ervaring weer. Vanuit die gedachte werkten we met zo'n 65 koorleden mee aan deze viering. Tussen een aantal overdenkingen, gedichten en gedachten door zongen wij toepasselijke liederen, waarvan enkele met een solo van Albert Wessels.

de zeeHet eerste lied Zee, gecomponeerd door onze dirigent Gezinus Veldman op een tekst van Toon Hermans ('ik wil gewoon een beetje dromen, rond de dingen die ik voel en de zee, ik weet het zeker, dat ze weet wat ik bedoel'), was ook het laatste lied, en zongen we samen met de bezoekers van deze overdenking. Samen met Albert zongen we Give me my song en Speeltuin, en ook het prachtige The Rose klonk door de zaal ('onthoud dat in de winter diep onder de sneeuw het zaad ligt, dat met de liefde van de zon in de lente een roos wordt').

Een nieuwe ervaring voor ons koor, die ook een haiku verdient:

Mannenkoor Vroomshoop
Op weg naar nieuwe verten
Waar het voor ú zingt.

En het fraaie schilderij is gemaakt door ons koorlid Jan Voortman, die was geïnspireerd door dat gedicht van Toon Hermans. Zo'n viering roept blijkbaar veel creativiteit op bij onze koorleden!

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN