Twee indrukwekkende Passiestonden

In de Lijdensweek voor Pasen, hield ons koor weer twee keer een Passiestonde. Deze rijke traditie vond voor de 9e keer plaats in de Sint Pancratiuskerk te Geesteren en voor de 24e keer in kerkelijk centrum Het Anker te Vroomshoop.
De bezoekers konden een uur lang luisteren naar muziek, vertolkt door altsaxofonist Klaasjan Pullen, en ons koor onder leiding van Gezinus Veldman die tevens enkele mooie, verstilde pianosoli liet horen.

Het mannenkoor zong onder andere ‘Dit ene weten wij’, een stuk op tekst van Henriëtte Roland Holst en op muziek van Gezinus Veldman. Ook klonk de negrospiritual ‘Were you there’ en ‘Pie Jesu’ uit het Requiem van Andrew Lloyd Webber. Vlak voor een minuut stilte halverwege de Passiestonde zong het koor ‘In manus tuas Pater’. De Passiestonde eindigde met het krachtige ‘Lift high the cross’ van S.H. Nicholson.

We hebben enkele jaren geleden de cd ‘Via Dolorosa’ opgenomen met uitsluitend passiemuziek. Deze prachtige cd kost slechts € 5,00 en is verkrijgbaar door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Bellen mag ook: 0546-642191.

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN