CMK_banner_02.jpg

Sfeervolle Passiestondes in Geesteren en Vroomshoop

Terwijl meer dan drie miljoen Nederlanders naar The Passion op tv keken, bezochten enkele honderden belangstellenden onze Passiestondes in Geesteren en Vroomshoop. Terwijl op tv het vermaak en het amusement de boventoon leken te voeren, werd bij ons het lijden en sterven van Christus beleefd. Terwijl op tv de microfoonstemmen van musicalsterren te horen waren, klonk bij ons de akoestische zang van de baritonsolist Ard Kamphuis en van ons mannenkoor. Terwijl het op tv meer leek op een popconcert, hoorde je in Geesteren en Vroomshoop de ingetogen pianoklanken van dirigent Gezinus Veldman.

Voor de 21e keer in Vroomshoop en voor de 6e keer in Geesteren vertolkten wij in deze lijdensweek voor Pasen met zang en muziek het sterven en de opstanding van Christus. De Passiestonde begon met het Dona nobis pacem, gevolgd door een Kyrie. Een terugkerend element in het programma was een gedicht van Henriëtte Roland Holst, op muziek gezet door Gezinus Veldman: Dit ene weten wij. De negro spiritual Where You there werd omlijst met prachtige muziek van Gezinus Veldman.

Halverwege het concert was er een indrukwekkende stilte, voorafgegaan door In Manus Tuas Pater (in Uw handen beveel ik mijn geest). Adembenemend was daarna de vertolking van Ard Kamphuis van Nearer my God to Thee. De Passiestondes eindigden met een krachtig gezonden Sanctus van Th. Verhey.