CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 16-12-2021
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Nieuwjaarsconcert

Op 15-01-2022
20:00 uur

Donderdagavond 19 april werd er bij hoge uitzondering niet gezongen op de repetitieavond van ons koor, maar vond onder voorzitterschap van John de Vries de 67e ledenvergadering plaats. Daar namen we ook afscheid genomen van koorlid Alex van Tebberen die na liefst 63 jaar lidmaatschap zijn koor vaarwel zegt. Aan het eind van de vergadering werd 1e tenor Geerhard Dekker gehuldigd en zijn dochter Christa Abma in de bloemen gezet, omdat Geerhard al 40 jaar trouw lid is. Bovendien was hij 12 jaar voorzitter van ons koor.

Bestuurslid Gerrit Jansen werd herkozen, terwijl Bert Benus werd opgevolgd door Henk van Leusen uit Den Ham. Henk zal over een jaar de voorzittershamer van John de Vries overnemen. Deze knoopt er nog een jaartje aan vast opdat Henk zich goed kan inwerken als toekomstige voorzitter. Aan het eind van de vergadering werd 1e tenor Geerhard Dekker gehuldigd en zijn dochter Christa Abma in de bloemen gezet, omdat Geerhard al 40 jaar trouw lid is. 

Het 100 man tellende koor kijkt terug op een mooi verenigingsjaar, met als een van de hoogtepunten het Najaarsconcert in kerkelijk centrum Irene, samen met het strijkorkest Libero uit Zwolle. In Geesteren en Vroomshoop vonden weer stijlvolle Passiestondes plaats en in Het Punt te Vroomshoop werd meegewerkt aan de theatervoorstelling De Winterkraaien. Een deel van het koor ging mee met een koorreis naar het Belgische Gent, waar een indrukwekkend concert werd verzorgd in de St. Baafskathedraal. Begin 2018 werden in Den Ham en Vriezenveen twee Nieuwjaarsconcerten gegeven, samen met het 145 personen tellende Groot Twenterands Vrouwenkoor. Meer dan 1000 bezoekers woonden deze concerten bij.

Dit jaar staat in elk geval een openluchtconcert in het Bostheater bij Ommen op zaterdagavond 9 juni op het programma, samen met de mannenkoren uit Hoogeveen en Ommen, waarvan onze Gezinus Veldman ook de gewaardeerde dirigent is. 
Op donderdagavond 21 juni houdt het koor een open repetitie, vooral bedoeld voor bewoners van alle verzorgings- en verpleeghuizen in Twenterand. Uiteraard zijn ook andere bezoekers welkom. 
Op 1 en 2 november staan de 13 en 14e uitvoering van De Winterkraaien gepland in theater de Voorveghter te Hardenberg.

Inlichtingen zijn verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191. Wilt u lid worden van het koor? Mail of bel dan, u wordt met open armen ontvangen.