CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 27-01-2022
19:45 uur - 22:00 uur

Henk en Annie BosHet heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd ons koorlid Henk Bos te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau! Op donderdag 26 april 2018 kreeg Henk uit handen van burgemeester Annelies van der Kolk deze onderscheiding uitgereikt.

In haar toespraak memoreerde zij al het werk dat Henk in de loop van vele jaren voor ons koor heeft verricht: "Vanaf 1966 tot heden bent u een actief lid van het Christelijk Mannenkoor in Vroomshoop. In deze periode bent u meer dan 20 jaar lid geweest van het bestuur. Daarnaast was u verantwoordelijk voor het bijhouden, bestellen, vermenigvuldigen en uitdelen van de muziekstukken. Ook zorgt u al meer dan 40 jaar voor het ophalen van het oud-papier, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het mannenkoor".

Maar ook op ander gebied was Henk actief: "Vanaf 1992 tot heden bent u vrijwilliger bij de kringloopwinkel 'De Ketting'. Dit is de kringloopwinkel van de Protestantse Gemeente in Vroomshoop. Om-de-twee-weken staat u een middag in de winkel. Actief bij verschillende organisaties, dat was en dat bent u. Dat blijkt ook uit het feit dat u van 1970 tot 2000 betrokken bent geweest bij het Sinterklaasfeest in Vroomshoop. In de beginjaren als zwarte piet en later ook als sinterklaas. Ook heeft u jarenlang met uw gezin met veel plezier het sinterklaasfeest op de Oranjeschool in Vroomshoop verzorgd. Ook was u in de periode 1990-2000 coördinator bij het Reumafonds. U coördineerde de momenten dat er gecollecteerd werd en was daarnaast ook jarenlang zelf collectant. Tot slot heeft u zich, samen met uw vrouw, in 2012 ontfermd over de toenmalige nieuwe buren, het jonge meisje Saffira en haar moeder. Haar moeder overleed zeer plotseling. Op dat moment heeft u samen met uw vrouw alle opvang van Saffira verzorgd en heeft u haar tijdelijk in huis genomen. Samen zorgden u ervoor dat ze naar school kon en dat ze zich zo veilig en prettig mogelijk voelde". 

Henk, van harte gefeliciteerd!