CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 27-01-2022
19:45 uur - 22:00 uur

Paul KosseAl weer drie maanden is Paul Kosse uit Geerdijk, een dorp met een eigen postcode vlakbij Vroomshoop, lid van het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop. Toen hij ongeveer 18 jaar oud was kocht hij voor zijn ouders een grammofoonplaat van het toen bekende mannenkoor De Maastrichter Staar uit Maastricht. Nu is hij lid van het tot in Gent (B) bekende Christelijk Mannenkoor uit Vroomshoop. En met veel plezier. John de Vries, voorzitter van het koor en ook inwoner van Geerdijk, verwelkomde hem drie maanden geleden  uitermate hartelijk. Paul was immers het tweede lid uit Geerdijk!

Wat heeft het trouwens lang geduurd voordat Paul voor het eerst op een donderdagavond optoog naar een repetitie van het mannenkoor in Irene te Vroomshoop. Altijd zag hij op tegen die 'verplichting' om elke donderdagavond met 100 andere mannen te 'moeten' zingen. Hij luisterde graag naar de klanken van mannenkoren. Hij ging ook wel eens mee naar een concert van het mannenkoor uit het buurdorp Vroomshoop. Vooral toen zijn vrouw meezong in een projectkoor dat het mannenkoor tijdens een kerstconcert heeft ondersteund. Zijn vrouw zingt graag in het kerkkoor in Geerdijk; zijn zoon eveneens. Maar Paul? Nee,... dat komt later wel.

Eerst maar eens luisteren naar al die mooie klanken van de wereldberoemde Helene Fischer. En een Zwarte Cross in Lichtenvoorde in de Achterhoek is natuurlijk ook niet te versmaden. Muziek leeft in het hart van Paul Kosse. Hij heeft nog geen repetitie van het mannenkoor gemist. En is ook niet van plan dat vaak te doen. Als Paul ergens 'ja' tegen zegt gaat hij voor de volle 100 %. Wie zegt hem dat na en handelt er ook naar? 

Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop kan op Paul rekenen. Hij geniet van het zingen en van de hulp die hij van de mannen om hem heen ervaart. Je moet er immers toch wel ingroeien in dat uitgebreide repertoire van het koor. Hij geniet van de prachtige pianoklanken van dirigent en pianist Gezinus Veldman; bewondert zijn muzikaliteit en zijn sociale vaardigheden. Kortom: Paul Kosse geniet van het koor en het koor hoopt nog lang van Paul Kosse te genieten. Voel je welkom.

Aalt Palland