CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 16-12-2021
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Nieuwjaarsconcert

Op 15-01-2022
20:00 uur

Niek KopAls 15-jarige zoon van een oud-docent aan de voormalige LTS in Vroomshoop ging Niek Kop uit de Julianastraat in Vroomshoop in 1975 al zingen bij het Interkerkelijk Jeugdkoor Vroomshoop o.l.v. Jan Littooij. Hans en Nanco de Vries waren zijn zangmaatjes. Tussen 1982 en 1987 was hij lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop o.l.v. Alle Roodbergen. Toen al werd de pianobegeleiding van dit koor verzorgd door Gezinus M. Veldman. U weet het vast wel: Gezinus is al jaren vaste pianist-dirigent van dit kwalitatief hoogstaande mannenkoor. Ook is Niek enige tijd lid geweest van het gemengde koor 'Zang en Vriendschap' in Vroomshoop. 

Na zijn studie ging Niek Kop als leraar werken in Den Haag, maar woonde hij in Dordrecht. Daar werd hij al snel lid van een Cantorij o.l.v. Otto Deden. Na verloop van tijd verhuisde Niek Kop naar Veenendaal, waar hij lid werd van het Ritmeester Veenzangers Mannenkoor o.l.v. Jimco Zijlstra. Binnen dit koor vormde zich een shantykoor, waarvan Niek twee jaar lid is geweest. Een geweldige ervaring. En dat vindt hij niet alleen. Er zijn er nog een paar binnen ons koor.  Zou het dan toch een trend worden?

Na Veenendaal werd Niek Kop lid van de directie van de Chr. Scholengemeenschap Het Noordik in Almelo om vervolgens weer als docent in Hardenberg aan de slag te gaan. 

Niek voelt zich weer prima thuis bij het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Een geweldig koor met een geweldige dirigent, die hij van jongs af aan heeft meegemaakt als buurjongen uit de Julianastraat in Vroomshoop.

De sfeer in het koor is ongeveer hetzelfde gebleven. Niek vindt trouwens wel dat er veel minder mannen meedoen aan de “nazit” van het koor met de bekende borrel en de bal gehakt. Dat was vroeger toch wel anders! Hoe later het werd hoe 'mooier' de zang. Wat niet is kan trouwens snel komen. Wie weet...

Niek woont nu in Den Ham.  We hopen Niek lang te blijven ontmoeten bij ons mannenkoor, al dan niet met 'nazit'.